100 gr yulaf
2 tam yumurta - 1 tane beyazı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
vanilya(miktar isteğe göre koyulabilir.Çok koyulmaması tavsiyemdir)
Hazırlanışı: Öncelikli olarak yumurtaları ve sütü bir kaba koyun ver çırpın. Üstüne yulafı,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın. Teflon tavayı hafif yağlayarak yemek kaşı ile teflon tavaya azar azar karışımımızı ekliyoruz.Hafif kızardıktan sonra yemeye hazırdır. Afiyet olsun.
Not:Yumurtayı az koymamızın sebebi kıvam ile ilgilidir. Fazla yumurta koyarsak, koyu kıvamı yakalamak için daha çok yulaf koymamız gerekir ve fazlaca pankek elde etmemize sebeb olur.Bitirmekte güçlük çekebilirsiniz
Yulaf: 60 gr karbo - 12 gram protein
yumurta: 12 gr iki tam yumurtadan, 4-5 grm civarı beyazdan= 17 gr pro
1 bardak süt: 7 gr civarı protein
* Yerken çay ve peynir ile beraber yiyiniz. Hem protein oranını arttırmış olurz. Hemde daha lezzetli bir şekilde yeriz
* Yulafı mutfak robotu ile toz haline getirmenizi tavsiye ederim. Yoksa yulaf parçaları pankekte hoş durmuyor. Bence
* 1 paket kabartma tozu yaklaşık 30 gr. İçinde 8-9 gr karbo bulunur. Vanilyanın Karbo. oranı daha yuksek oldugu için az kullanıyoruz.
Eki Görüntüle 25559
Genişletmek için tıkla...