Yulaf,Pirinç ve Makarnadan gelen proteinleri saymalımıyız ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve fatiko15 tarafından 28 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. DangerousPower
    Offline

    DangerousPower Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    38
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    asıl senin dediklerin çelişiyor.
    Naturel olmayabilir diyon vegan sporcu hakkında tamam steroid kulanmış diyelim o adam steroid kulandıgı zaman normal bi insana göre
    belki 3x 4x protein fazla alacak demi o kütleyi elde etmek için sonuçta iğneyi basınca vücüt olmuyor %100 beslenme lazım.
    Peki sana bi soru bu sporcu dediğin kişi bugday yiğerek mi yaptı bu vucudu ?
    bu adam hic mi süt yumurta tavuk et yemiyor sen adamın yanındamısın devamlı nerden biliyorsun.
    Lazar angelow Ulises Jr ben steroid kulanmadım diyor ney yani herkesin her dediğine inanlım mı ?
    bu kadar saf olunmaz ama.

    arkadaşın yaptıgı araştırmada gayet başarılı benim demek istediğimde buydu.
    hayvansal proteinle bitkisel protein bir tutup hesaba dahil etmek bu sonuçlar ışıgında mantıklıda degil.
    değerler yok denecek kadar az.
    tutup tutmamak kişiye kalmış birşey Ben sonuçta protein alıyom öylede böylede diyen bi insan param gitmesin diye tutar.
     
    Son düzenleme: 1 Mart 2015
  2. Akhilleus
    Offline

    Akhilleus Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    639
    Beğenileri:
    1.294
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Grafik tasarım
    Yer:
    İstanbul
    Tamam da ben zaten sana demedim ki onları, sen doğru söylüyorsun işte aynı şeyleri söylüyorum ben de. Senin yazdığımı okumamış olabilir misin? :)

    Evet vegan kişiler vücut geliştiremez ve kütle alamaz demek cahilliktir çünkü yok öyle bişey. Toplam protein miktarı ve toplam kcal tutturulduğu sürece ne ile beslenirsen beslen kütle artımın olacaktır. Et elzem değil fakat çok daha basit bir protein kaynağıdır sadece. Yanındaki diğer avantajlarını saymıyorum tabi onlar saymakla bitmez. Fakat bir kişi hayvansal gıda almak istemiyor olabilir bu onun tercihidir. Fakat bu onun bodybuilder olamayacağı anlamına gelmez hatta yakınından bile geçmez.
    --- Mesaj birleştirildi, 1 Mart 2015 ---
    Maalesef tek tek açıklamama rağmen hala bitkisel proteinler dahil edilmemeli ve yok denecek kadar azdır falan gibi devam ediyorsunuz. Ne söylesem boş maalesef tabularınızı yıkmak çok mümkün değil çünkü bunları 20 yıldır artık önkabul olarak edinmişsiniz.
     
    Dogan KAYA, doxux, t_firewall ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. nutritionist_88
    Offline

    nutritionist_88 Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2015
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Afedersin gece okuduğum için yanlış anlamışım :) Açıklamaların ve cevabın için teşekkür ederim, hemfikiriz :)
     
    t_firewall bunu beğendi.
  4. sirkülasyon
    Offline

    sirkülasyon Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    38
    Öyle bişey yok.Bitkisel proteini de vücut gayet güzel kullanır.Bağırsakta parçalandıktan sonra aminoasit aminoasittir.Bunun markası,bitkisi cartı curtu olmaz çeşitli karbon molekülleridir bunlar dünyadaki bütün yaşamın yapıtaşlarıdır ve molekülün üzerinde bu bitkiden geldi şu bilmemnerden geldi,bunun markası optimum yazmaz.Etle aldığınız amino asit hayvanın yediği bir bitkiden de gelmiş olabilir,kendi sentezlemiş de olabilir.Vücut aminoasidi aminoasit olarak alır bir kısmını metabolize eder bir kısmını doku yenilemesinde inşasında kullanır.Ha posa maddeleri sebebiyle vücut hayvansal olanları özellikle yumurtayı daha iyi emer o ayrı.Aminoasit profiline de fazla takılmayın.Vücutta sentezlenmeyen amino asit diye bişey de yoktur.Esansiyel aminoasitler vücutta ''kabul edilebilir ölçüde'' sentezlenmediği için esansiyeldir.Şöyle bişey de söyleyeyim ben daha öncelerde 1 ay proteinimi çoğu zaman sadece pirinç bulgur fasulyeden almayı denedim gelişmede hiçbir fark görmedim.Ama yine de yumurta,et,süt ürünleri tüketirim.Fakat hayvansal proteine yüksek bütçeler ayırma gerekliliği olayı komple bi safsata.Bitkilerle kombine edip tamamlayabilirsiniz.Ben bitkisel proteinleri de kesinlikle hesabıma dahil ederim.Herkes de etmeli.Hayvansal proteinin sana sağlayacağı fayda aslında proteinden çok demirdir et en iyi demir kaynağıdır bitkilerdeki demiri vücut kullanmaz.Vitamin mineral emilim kalitesi olarak hayvansal protein kaynakları çok daha verimlidir. Veganların sorunu proteinle değil demir ve b12 eksikliğiyledir.Protein olarak bi sıkıntıları yoktur.
     
    aslangur, doxux ve Akhilleus bunu beğendi.
  5. nutritionist_88
    Offline

    nutritionist_88 Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2015
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Et konusunda haklısınız.Kırmızı et iyi ama pahalı bir protein kaynağıdır.Kırmızı et en iyi demir kaynağıdır.Riboflavin ve B12 vitamini için çok iyi kaynaktır ve kırmızı etin hatrı sayılır bir protein içeriği var.Ancak aynı zamanda doymuş yağ içeriği yüksektir.Yani dolayısıyla kan lipitlerini, kolesterolü ve lipoproteinleri yükseltme riski fazladır ve Kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini artırır.
    Kısaca kırmızı et ölçülü tüketildiğinde çok iyi bir besin olmasına karşın aşırıya kaçıldığında uzun vadede zararları olabilecek bir besin.
    Kırmızı etin demir içeriğinden filan bahsettiğini görünce eklemek istedim :)
    Bir de, bitkilerdeki demiri vücut kullanmaz demişsin bunu düzelteyim.Kırmızı et hem demir kaynağı iken; kuru meyveler, pekmez, koyu yeşil yapraklı sebzeler nonhem demir kaynağıdır.Vücut her ikisini de kullanır.Bitkisel hayvansal diye bir şey yok bu noktada ;)
     
    Dogan KAYA ve t_firewall bunu beğendi.
  6. sirkülasyon
    Offline

    sirkülasyon Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    38
    İşte ben de onu diyorum.Kaynak demişsiniz.O bitkideki formu insan vücudu gerektiği kadar kullanamıyor. Biyoyararlılığı çok düşük. Biyoyararlılığı yüksek olan ve düşük olan çeşidi ette aşağı yukarı yarı yarıya bulunuyor.Diğer veganların c vitaminiyle emilimi artırıyoruz olayları da safsata c vitamini nonheme demir emilimini artırmıyor. http://ajcn.nutrition.org/content/73/1/93.full

    İnsan için bitkisel demir kaynağı diye bişey yok sayılır malesef.Evrim sürecinde insanoğlu malesef böyle programlanmış o hayvanları avlayıp yediği sıralarda.Hayvansal gıdaları diyetten tamamen çıkarınca çatlayana patlayana kadar nonhme demir yeseniz de ıspanak yeseniz de demir eksikliğiyle karşılaşmanız olası.
     
    Son düzenleme: 1 Mart 2015
  7. t_firewall
    Offline

    t_firewall Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    e ozaman kullanılan multivitaminler/mineraller yada dısarıdan alınan B6-B12 vb. vitaminleridemi işe yaramıyor?..Sonucta onlarda hep bitkisel ürünler. ( bunu herhangi art niyetle değil merak ettiğim için soruyorum )
     
  8. sirkülasyon
    Offline

    sirkülasyon Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    38
    Multivitaminler heme içeriyor diye biliyorum.Bu arada asiditenin bozulmasıyla ilgili gastral emilim bozuklukları ayrı konu bunlarda b12 için enjeksiyon gerekiyor ve özel haplar kullanılıyor demir için maltofer gibi.Hayvansal kaynaktan demir almazsanız ilerki yıllarda demir eksikliğine yakalanma riskiniz çok daha yüksek.
     
    t_firewall bunu beğendi.
  9. nutritionist_88
    Offline

    nutritionist_88 Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2015
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Tam inceleme fırsatım olmadı ama bu sadece bir çalışma.Onlarca makale gösterebilirim ben de c vitamininin nonhemdemir kaynağı ile tüketilmesinin biyoyararlılığı artırdığına dair.
    "İnsan için bitkisel demir kaynakları yok sayılır" ifadeniz de yanlış.Besinlerin demir içeriğini incelemenizi tavsiye ederim.Burada ancak besinlerin içerdiği demirin hem demir mi nonhemdemir mi olduğundan ve biyoyararlılığından bahsedilebilir.
    Ayrıca demir eksikliği anemisinde önemli olan hemdemirdir.Yani hayvansal kaynaklı protein tüketimi demir eksikliği anemisinin oluşmaması için şart ;)
    Elbette işe yarıyor :) bitkisel hayvansal diye fazla düşünmemeliyiz :)
     
    Dogan KAYA ve t_firewall bunu beğendi.
  10. amatörbodyci
    Offline

    amatörbodyci Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2013
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaslar sacma sapan konusmayın bitkisel proteinde hesaba dahil edilir dahil.sizin dediginizd gore edilmezse al istedigin kadar ye seni etkilemez diyemi dusuncez komik olmayın.soruyu soran arkadasım sen ne yediysen ye onu hesaba dahil et


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Dogan KAYA bunu beğendi.
  11. RoCCo2407
    Offline

    RoCCo2407 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    ben kendimden örnek verecek olursam sadece hayvansal kaynaklardan aldğım protein ortalama kilo başına 1 gr falandı ama 1 ay boyunca gayet güzel ölçü aldım yanında yulaf-bulgur-fasulye-nohut vb tüketerek bencede dahil edilmelidir.Herkes bilir yeteri kadar protein tüketimi yapılmazsa kasta inşa edilemez demek ki bitkisel proteinlerde işe yaradıki ölçü alabildim
     
    Dogan KAYA bunu beğendi.
  12. Dogan KAYA
    Offline

    Dogan KAYA Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2015
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Çoğu kişi için vegan yaşamanın kısa süre içinde insanı öldüreceğini düşündüğünü bildiğimizden sporcu olmanın kas yapmanın ise mümkün olamayacağını düşünenlerin de olmasını normal karşılıyorum. Bir arkadaş vegan sporcuların yanında mısın sürekli, hayvansal besinler tüketiyor olabilirler demişti bu yorum güldürdü beni :) O zaman bu sporcuların hepsi sahtekar :)
    http://www.greatveganathletes.com/

    Birde şu videodakiler var bakın mucizeyi görün :)
    Veganların b12 dışında bir takviye almalarına gerek yoktur. B12 ise bitkilerin üzerindeki bakteriler olduğu için hayvansal diye nitelemek doğru olmaz.
     

Sayfayı Paylaş