Yulaf ezmesi yerine ...?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Anthropologistt tarafından 29 Temmuz 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. Anthropologistt
    Offline

    Anthropologistt Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Antropolog
    Yer:
    İstanbul
    Merhaba.Sormak istediğim bir şey var Yulaf ezmesini bu kadar önemli kilan nedir?Ben uzun zamandir Doğalsan isimli markanin yulaf kepeği karişimi kullaniyorum Yulaf ezmesine göre bu yulaf kepeği karişimi daha az kalori içeriyor ve protein miktari ezmesine göre fazla , karbonhidrat miktari ise az ayrica yağ yok ve lif orani yüksek.Hatta saf kepek ürünleri de var ve ben lif almak amaciyla bunlari da aliyorum besin degerleri güzel diye.
    Neden yulaf ezmesi daha çok gündemde acaba ?
     
  2. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    yulaf kepeğinin standart bir yulaf ezmesinden pek bir farkı yok. çünkü en temiz ve besleyici gıdalardan birisi. kahvaltı için de bir çok kişiye göre, bana göre de, en mantıklı olanı o.
     
  3. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Serum kolesterol ve glukoz düzeyi üzerindeki olumlu etkileri, glisemik indeksinin yüksek olmayışı, besin değerlerinin uygun olması gibi özelliklerinden dolayı sadece sporcular için değil tüm bireyler için popüler besin artık. "Ekmek tüketmek doğru değil" düşüncesindeki artış da yulafın popülerliğini artırdı diyebiliriz. Ama bu yulaf ezmesi olmazsa olmaz demek değil. Yulaf ezmesinin yerine yine Lif içeren tam tahıllı ekmek tükettilebilir ya da senin yaptığın gibi yulaf kepeği düşünülebilir :)
     
    Anthropologistt ve sergen turaman bunu beğendi.
  4. Anthropologistt
    Offline

    Anthropologistt Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Antropolog
    Yer:
    İstanbul
    Anlaşıldı teşekkürler :)
     
  5. Berkay YAŞACAN
    Offline

    Berkay YAŞACAN Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    277
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Rize
    Yulaf kepeği hiç tüketmedim fakat yulaf ezmesinden pek bi farkı olduğunu düşünmüyorumç
    Büyük ihtimalle lif oranı yulaf ezmesinin daha yüksektir ama tabi ki yulaf kepeğide tüketilebilir.
     
  6. Anthropologistt
    Offline

    Anthropologistt Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Antropolog
    Yer:
    İstanbul
    Kesinlikle.Hatta buğday kepeğinde,buğday ruşeyminde de besin değerleri daha iyi görünüyor ezmesine göre.Mesela
    YULAF KEPEĞİ KARIŞIMI 100 gr:
    kalori:170
    yağ:0.27
    karbonhidrat:25.1
    protein:14.65
    lif:10.2
    YULAF EZMESİ 100gr:
    kalori:356
    yağ:7gr
    Karbonhidrat:60.7
    Protein:12.6
    Lif:9.2
    Şeker:9.2
    yulaf ezmesini eti değil de doğalsan olanını tavsiye ederim besin değerleri çok daha farklı tadı da biraz daha güzel.
     
  7. Berkay YAŞACAN
    Offline

    Berkay YAŞACAN Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    277
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Rize
    Karbondirat oranı dağlar kadar fark var yulaf ezmesi neredeyse 3 e katlıcak ama dersin ben karbonhidrat istemiyorum tabi bu tamamen saçmalık yinede yulaf kepeğide yenmez diyemeyiz kötü değil besin değerleride karbonhidrat yetersiz
     
  8. Janves
    Offline

    Janves Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Leblebi olabilir mi sizce arkadaşlar?:)
     
  9. Berkay YAŞACAN
    Offline

    Berkay YAŞACAN Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    277
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Rize
    Hocam lebleli yulaf ezmesinin yerini tutar mı yav :(
     
  10. Janves
    Offline

    Janves Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Daha fazla protein 20 gram olması lazım.
     
  11. Berkay YAŞACAN
    Offline

    Berkay YAŞACAN Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    277
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Rize
    Amaç karbonhidrat lif ama sen bilirsin dostum :)
     
  12. Janves
    Offline

    Janves Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    :):)
     
  13. Berkay YAŞACAN
    Offline

    Berkay YAŞACAN Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    277
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Rize
    Amaç proteinse çekirdek ye 100 gramda 30 gram protein var yulafı 3 e kadar :D
     
    Anthropologistt bunu beğendi.
  14. Janves
    Offline

    Janves Üye

    Katılım:
    14 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Hocam ama çekirdek de çok yağlı.
     
    Anthropologistt bunu beğendi.
  15. farazi
    Offline

    farazi Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2015
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Bursa
    Yalnız yulaf ezmesindeki protein için yiyorsanız bence hiç kendinizi zorlamayın yulaf yiyeceğim diye. Yulaf ezmesinin amacı lif ile karbonhidratı karşılamasıdır diye düşünüyorum. Yanında da proteini var 100de 12gr ama bunun biyolojik değeri %100 olsaydı 12 gr olarak düşünürdük. Bitkisel besinlerde bu oran %60 ın altındadır. Yani 100gram yulaf tükettiğinde yaklaşık 6-7 gramı bizim protein sentezinde kullanılıyor diye geçiyor kaynaklarda.
     
    Janves bunu beğendi.
  16. Anthropologistt
    Offline

    Anthropologistt Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Antropolog
    Yer:
    İstanbul
    Benim amacım karbonhidratı max.150 gr ile sınırlamak.Bunun içinde diyet lifi sayılmalı mı? Günlük 35 gr lif alıyorum. Dolayısıyla karbonhidrat ihtiyacımı 115 gr olarak mı hesaplamalıyım?Lakto-ovo vejetaryenim.
    --- Mesaj birleştirildi, 1 Ağustos 2016 ---
    hayır ben tadını seviyorum da kilo almak istemem yulaf yüzünden :D
     
  17. Berkay YAŞACAN
    Offline

    Berkay YAŞACAN Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2015
    Mesajlar:
    277
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Rize
    Ciddiye mi aldınız çekirdek ye dediğimi hocam,sadece protein istiyorsan seçenek sundum sana ayretten Ay çekirdeğinin içindeki yağlarda çöp yağlar değil.
     
  18. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Hayır posayı karbonhidrattan düşmemelisiniz. Ayrıca karbonhidratı 150 g ile sınırlandırırken, 130 gramın altına da düşmemeye çalışın. Ketozis 50 gramın altında görülse de ADA ısrarla 130 gramın altına düşülmemesi gerektiğini söylüyor.
     
    Anthropologistt bunu beğendi.
  19. KDV
    Offline

    KDV Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest Meslek
    Yer:
    İstanbul
    Bence bu kadar terazi hesabı yapmanıza lüzum yok. Bu hesaplar bir yerden sonra insanı delirtiyor. Söylemedi demeyin.
     
  20. fruion
    Offline

    fruion Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Leblebide lifli ve karbonhidratı yüksek bi gıda arkadaşlar.
    55gr karb 20gr protein olan bi gıda bu ayrıca lifide düşük değil.ben yulafla lebleyi mikserde çekip içiyorum.
     

Sayfayı Paylaş