yulaf ezmesi yemenin yolu

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve M0ssento tarafından 13 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 76 üye.
  1. M0ssento
    Offline

    M0ssento Yeni Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    238
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    Ben de bu ürünü 2-3 ay önce forumdaki abilerim sayesinde keşfettim.Çok aradım sonunda buldum.Ama tadı gerçekten berbattı.Düşündüm taşındım sütün içine nutella katıp yedim.Gayet güzel oldu ama zararı çoktu :) Ne yapsam diye düşünürken mutfak dolabında duran special k yı farkettim :) Karıştırıp yemeyi denedim ve afiyetle yedim.Lifalifi yiyemiylenler için ideal bi yöntem bence :)

    Yapacağınız şey 500 gr lifalif le 250-300 gr special k yı ağzı kapalı bi kaba koyup karıştırmak.Tüketeceğiniz zaman eşit şekilde dökün kaseye.

    Afiyet olsun thums:
     
    keepsoul bunu beğendi.
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Cok bir yemek tarifi olmasa da :) pratik cozum digelim, gerci special K seker iceriyor mu bilmiyorum :)
     
  3. fsmy
    Offline

    fsmy Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2010
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    ben daha yeni yedim bir tabak,konuda tam denk geldi ;
    öncelikle spesiyal k da manyak şeker var hemen poşeti yan çevir oku görürsün.
    ben nestle nesfit azmiktarda ekliyip,lilatifi bolca döküp üzerine yoğurt ilave ediyorum ve yemesi çok kolay oluyor.
    nesfitte spesiyal k dan daha az şeker olmasına rağmen yinede bizler için çok şeker ihtiva ediyor çok az eklemek gerekir..
     
    keepsoul ve emretkd bunu beğendi.
  4. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Kisacasi arkadaslar gozlerimizi yumacagiz ve yulafimizi yiyecegiz, bu soylenen urunlerin keyif vermesi hep sekere bagli, ben yogurt yulaf taraftariyim arada sutte katnatirim.olmadi yagsiz yogurt, rendelenmis bir meyve ve yulaf ezmesi karistirin.
     
  5. berke1235
    Offline

    berke1235 Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    13
    Ben genellikle içine 1 kaşık bal atıyorum veya kuru üzüm gayet güzel gidiyor.Tadı kötü olsa da yerim hiçbir şey katmadan sorun değil :)
     
    keepsoul ve emretkd bunu beğendi.
  6. turkdestex
    Offline

    turkdestex Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2010
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Yulaf + Süt çok azıcık kuru üzüm harika olur :)
     
    keepsoul ve emretkd bunu beğendi.
  7. M0ssento
    Offline

    M0ssento Yeni Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    238
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    denemiştim öyle de kuru üzümle güzel olmuyor.Sadece sütle daha güzel oluyor :D
     
    emretkd bunu beğendi.
  8. hsyndmn
    Offline

    hsyndmn Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    28
    Bal pekmez fln herseyı denedım tadı benı tatmın etmedı gecen gun sutle bırlıkde bıraz kavun dogradım ıcıne tadı gayet guzel oldu tavsıye ederım(kavun bal gıbıydı:D)
     
    keepsoul ve mma- bunu beğendi.
  9. M0ssento
    Offline

    M0ssento Yeni Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    238
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    lifalif yemede yeni çağ açtınız tebrikler thums:
     
    Rocky_4 ve denizgnr97 bunu beğendi.
  10. wurtz
    Offline

    wurtz Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    309
    Beğenileri:
    94
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Bergama
    İmkan yoksa; muz+bal+lifalif
    İmkan varsa; yumurta+lifalif (omlet gibi)

    İlkinde yulaflar belli oluyor ancak lezzeti çok güzel oluyor. Bilgilerinize...
     
    keepsoul, Lightnin ve emretkd bunu beğendi.
  11. artisan
    Offline

    artisan Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurtayı üzerine mi kırıyoruz?
     
  12. ktl007
    Offline

    ktl007 Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğretmen Adayı
    Yer:
    İzmir
    Ya ben bu yulafı sade yemeyi de çok seviyorum :D Acaba öyle yesek de olur mu yoksa illa sütle falan mı yememiz lazım?Ben tadını çok sevdim kaşıkla yiyorum :)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Nisan 2013
    emretkd bunu beğendi.
  13. ParZ
    Offline

    ParZ Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    1.308
    Beğenileri:
    869
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Litalifi niye yiyemiyorsunuz ? o kadar da kötü değil bence :)
     
    keepsoul ve emretkd bunu beğendi.
  14. yellow_captain
    Offline

    yellow_captain Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2011
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Ben ilk başlarda yulaflı yumurta yapıp yiyordum çünkü hiç yiyemiyordum sütle.Ama daha sonra yemeye başladım.Sütte yumuşayana kadar bekleyin, içine şekerli birşey atın (bal,pekmez,şeker ) bir şekerkaşığı olsada yeter.Bir hafta böyle tüketmeye devam edin.Dahasonra alışıyorsunuz sade sütle yiyebiliyorsunuz ama başlarda biraz kendinizi zorlamanız gerekecek.
    Benim taktik buydu bilgilerinize , afiyet olsun...
     
    emretkd bunu beğendi.
  15. Alfred
    Offline

    Alfred Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2011
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Yulaf en kolay ve en lezzetli yolu benim için 1 kaşık splenda toz tatlandırıcı,1,2 kaşık tarçın,sıcak su şeklinde karıştırılarak yenmesidir kesinlikle tavsiye ediyorum eğer zorluk çekiyorsanız.
     
    emretkd bunu beğendi.
  16. M0ssento
    Offline

    M0ssento Yeni Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2012
    Mesajlar:
    238
    Beğenileri:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Sakarya
    sıcak suyla mı ? sütle tadı kötü oluyor suyla nasıldır acaba :confused:
     
  17. cece1
    Offline

    cece1 Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2010
    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    225
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    100 gr yulaf ezmesinin üstüne alabildiğince süt bir avuç kuru üzüm 8 9 tane fındık atıp bi kasede blender dan geçir.Enfes bi tat.
     
    emretkd ve kemeronline bunu beğendi.
  18. 4.arnold
    Offline

    4.arnold Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2011
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    ben kuru üzüm atıyorum içine, ya da 4 tane yumurta beyazı +1 tane tam yumurta bir kaseye koyun iyice çırpın bunu üstüne lifalifinizi dökün, bunları karıştırın sonra yağsız lor peyniri atın onuda iyice karıştırın, görüntüsü kötü gelecektir size ama tadını beğeneceksiniz, sonra bildiğiniz gibi tavaya yağı döküp peçeteyle siliyoruz ki altı yapışmasın hem de yağsız olsun bu karışımı direk atın tavaya üstüne isot, kekik , pul biber ekleyebilirsiniz tercihe göre(ben ekliyorum)
    besin değerleri
    75 gram lifalif attığımızı varsayarsak 50 gram da lor peyniri
    8 gram yağ
    32-33 gram protein
    50 grama yakın karbonhidrat
    kalorisi de
    404 kalori civarında olacaktır
    Afiyet olsun

     
    emretkd bunu beğendi.
  19. Bigdaddy
    Offline

    Bigdaddy Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    129
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    53
    hindistan cevizi rendesiyle de güzel oluyor tavsiye ederim.
     
    emretkd bunu beğendi.
  20. fsmy
    Offline

    fsmy Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2010
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    allahım yulaf yulaflıktan çıktı,et yemeğinin bile bu kadar çeşidi olmaz:D
     
    vibrant, Lightnin, WadeFB ve diğer 6 kişi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş