yulaf/buğday/mısır unu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve V.Aydın tarafından 30 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. V.Aydın
    Offline

    V.Aydın Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogretmen
    Yer:
    Istanbul
    yulaf ezmesi maliyetli olduğu için açıktan un olarak aldım
    yanında mısır ve buğday unu da aldım beslenme açısından uygun mudur? bilgilendirirseniz sevinirim
     
  2. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    en doğrusu bu tahılları kan grubunuza göre kullanmanız...
     
  3. V.Aydın
    Offline

    V.Aydın Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogretmen
    Yer:
    Istanbul
  4. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Bu unları kullanmandaki amaç nedir ? Karbonhidrat için mi kullanıyosun ? Bu unlar tam un mu ? Birde aldığın unların bir markası var mı ?
     
    NacHo, mista ve GencGrafiker bunu beğendi.
  5. V.Aydın
    Offline

    V.Aydın Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2010
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ogretmen
    Yer:
    Istanbul
    kahvaltıda karbonhidrat almak için yiyorum az da olsa bitkisel proteinlerden yararlanmak için karıştırarak proteinlerin biyolojik değerini yükseltmeye çalışıyorum
    tam un evet açıktan aldım değirmenden
     
  6. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.657
    Beğenileri:
    4.430
    Ödül Puanları:
    123
    Bu unlar eğer kepeğinden ve tohum özünden ayrılmamış ise ( yanim tam tahıl unu ise ) bu unlardan ekmek yapılıp tüketilebilir. Ekmekte hazır maya yerine ekşimiş hamur mayası kullanılması faydalı olur. Fakat ben bu hazır ürünlere pek güvenmediğim için ya ezme olarak ( yulaf , çavdar ezmesi vs. ) tüketiyorum yada tanıdığım değirmencilere kendim ögüttürüyorum.

    Proteinsel olarak bakıldığında ise bitkisel proteinler genellikle lysine , methionine , tryptophan ve threonine aminoasitleri bakımından fakirdirler. Bu proteinleri lysine , methionine , tryptophan ve threonine bakımından zengin proteinlerle kombine etmek gerekir.


    Bitkisel kombinelerde aminoasit tamamlama yöntemini 100 tam değer olan yumurta proteini aminoasit değerlerini baz alarak yapabilirsiniz.
     
    NacHo, mista ve Danny Boy bunu beğendi.
  7. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    kuzu, hindi, koyun, sardalya, ton balığı ama belirli ölçüdelerde...yoğurt , greyfurt, domates, kiraz , keçi -koyun peyniri...thaıllardan "buğday ürünleri ",makarna olabilir ama , "pirinç " en iyi tolere edilen...

    bu grubun genelde "mide asidi zayıf" ve bu nedenle özellikle "dana, sığır " gibi et ürünlerini hazımda bayağı zorluk çekiyor...

    mısır pek faydalı değil...)
     
  8. ARSON
    Offline

    ARSON Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2005
    Mesajlar:
    461
    Beğenileri:
    1.618
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    V.G.F. 1.Kademe Antrenör
    Yer:
    MERSİN
    Her türlü Un eğer pişirmeden yenmiş ise mide çeperine yapışıyor diye hatırlıyorum. 5-6 sene önce supplement bulamayınca soya unu içenler falan vardı bayağı bir problem yaşamışlardı bu sebepten :badgrin:
     
    mista ve Danny Boy bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş