Yulaf Çorbası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Draqo tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Draqo
    Offline

    Draqo Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0
    Klasik yulaf çorbası tarifidir. Çok güzel bir çorba. Dilediğinize göre üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin tereyağını çıkarıp zeytinyağı koymak gibi. Bu çorbayı Tarık Buğra'nın Osmancık kitabında okumuştum. Osman Gazi otağında içiyodu iştahla :)

    ____________________________________________

    [FONT=arial,sans-serif]1kaşık yulaf
    1kaşık tereyağı
    2bardak su
    tuz

    [/FONT]​
    Tarif

    [FONT=arial,sans-serif] Ufak bir tencerede yağı eritin, ocaktan çekip suyu katın ve tekrar ocağa koyarak suyu kaynatın. Su kaynayınca yulafı ilave edin, kısık ateşte karıştırarak 30dk pişirin.

    [/FONT]​
    Yenilmesi :

    [FONT=arial,sans-serif]Önerim bu çorbayı yerken içine bir kaç top kavurma atmanız. Gerçekten harika oluyor. [/FONT]
     
  2. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.079
    Beğenileri:
    1.905
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    icindeki tereyagi miktari,yulaf miktarina esit,bizlere pek uygun olmaz bu tarif.
     
  3. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    http://www.tarifdefteri.com/forum/showthread.php?t=1752

    Linkteki sitenin forumunda üyelerin paylaştıkları 2 farklı yulaf çorbası tarifini paylaşmak istedim.
    Tarifler bana ait değildir, ilgili siteden alıntı yapılmıştır.!



    "4 su bardağı su ( 2 bardağı tavuk suyu da olabilir)
    2 adet orta boy rendelenmiş domates 1 çorba kaşığı salça
    1 kahve fincanı yulaf ezmesi ( Türk kahvesi fincanı)
    çok az sıvıyağ
    tuz , karabiber, kuru nane

    Rendelenmiş domatesler ve salça çok az sıvıyağ ile yavaş yavaş pişrilir yulaf konur hemen 4 su bardağı su iave edilir kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir kaynayınca ateşten alınır tuzu , karabiberi nanesi konur soğudukça koyulaşan bir çorbadır .
    umarım beğenirsiniz afiyet olsun ..."



    "yaklasik 5-6 corba kasigi yulaf(marketlerde bulunuyor)
    1 corba kasigi un
    1 kutu krema
    1,5-2 bardak sut
    3 corba kasigi misir
    ben etsuyu kullandigim icin ilave tuz kulanmadim
    tum amlzemeyi karistirip koyuluk derecesini agiz tadiniza gore ayarlayin afiyetle yiyin... [​IMG]
    (yedikten sonrada yorumlarinizi iletin [​IMG] )
    (misiri pistikten sonra koydum benim kullandiklarim koserveydi cunku)
    "
     
    himes ve Draqo bunu beğendi.
  4. Draqo
    Offline

    Draqo Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2008
    Mesajlar:
    353
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    0



    Söylediğiniz gibi bende tereyağı kullanmıyorum. Çok az zeytinyağı kullanıyorum. Bence yulafı yemenin güzel bir yolu çünkü çorba gerçekten lezzetli oluyor. Hatta yağsız bile yapılabiliyor nitekim bugün öyle yaptık gayet güzel oldu.
     
  5. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    1 kaşık yulaftan nolcakki.ntv de izlemiştim çorbalar diğer besinlere göre daha çok tok tutuyormuş bu yüzden bence pek uygun değil çorbayla beslenmek baya geç acıkma söz konusu buda daha sonraki öğünlerdeki besin alım miktarımızı azaltır
     

Sayfayı Paylaş