bı arkadasın annesı ayaklarındakı kramplar ıcın doktora gıtmıs doktor da proteın eksıklıgınden oluyor demıs sormus ıste et tavuk gu yogurtla sıklıkla tuketırmısın dıye arkadasın annesıne her aksam yemegınde yogurt la yermıs doktor da süt urunlerı beraberınde yenılen seylerın proteınını bloke eder bu yuzden beraber tuketme demıs Daha once bole bı bılgıye rastlayan okuyan var mı bende hem sevdıgım hemde proteın olsun dıye yemekle beraber yerım yogurt bu ara bı korkar oldum bılgısı olan varmı bu konu hakkında? saygılar.
burda yogurt proteın degıl demek ıstememıstım aslında yogurtla yenılen tavuk veya etın proteınını azaltıomus yanı baglıyormus aslında bakarsanız bu banada sacma gelıoda dıyen doktor sonucda ıns dogru degıldır cunku bende tavugu yogurtla tuketıyorum
Doktor tamamen sallamış.. Kas kasılmasında en önemli mineraller: Potasyum, Sodyum, Kalsiyum, Magnezyum.. Bu minerallerden tek birinin eksikliği ya da fazlası durumunda kaslarda güç kaybı ya da kramp ortaya çıkabilir. Bahsettiğiniz kişide büyük ihtimalle hormonal bir sorun var ve bu yüzden vücudu gereğinden fazla-az mineral tutuyor.. Yani yediklerinle fazla bir alakası yok, mineralleri aşırı alsan bile vücut ihtiyacı olmayanını atar.. Korkmana gerek yok, yoğurda devam..
bahsettiğiniz doktor bir şehir efsanesine inanmış. söylediklerinin hiçbir geçerliliği yok. yoğurt yiyiniz, yediriniz, etin yanında veya değil fark etmez. ancak hazır yoğurttan ziyade, sokak veya günlük sütten kendi yaptığınız 3-4 gün içinde durdukça ekşiyebilen ev yoğurdu tüketiniz. dolapta 1 ay bile kalsa ekşimesi olmayan market yoğurtlarına güvenmeyin.
tvdeki doktorlara artık gülüyorum yogurt faydalıdır derler sonra zararlıdır derler onu yemeyin bunu yemeyin onların sözüne inansak açlıktan öleceğiz zaten yahu herşey zararlı olacak iş değil şaka gibi