Yoğurt

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve SiR_Arawn tarafından 23 Şubat 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.325
    Beğenileri:
    840
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Arkadaşlar canım sıkıldığımda yoğurt yemeyi çok seviyorum.Karatay beslenmesini okumuştum ona benzer bir program hazırladım kendime tabi ama akşamları yemek değişken oluyor.Ama bazen açlık duygusu duyunca yoğurt alıyorum bir kase yiyorum yağ yakmaya çalışıyorum acaba yoğurt bu konuda zararlı olur mu? ayrıca 19:00dan sonra pek birşeyler yememeye çalışıyorum ama yoğurt yiyorum bu zararlı mı?Birde merak ettiğim doktorlar diyorya akşam 6-7den sonra birşeyler yemeyin neden böyle birşey diyorlar ?
     
  2. arjun_srk
    Offline

    arjun_srk Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2012
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi Adayı
    İlk yorum benden olsun, yapılan araştırmalar sonucu, yoğurt karın bölgesindeki yağları yakıyormus, bu konu haberlerede yansıdı, bundan öncede zaten bu durum vardı, ama yeni yeni bilgilendiriliyoruz, salata, yoğurt gibi ürünler karaciğerin serinlemesini sağlıyor, ve yağlardan kurtulmamızada yardımcı oluyor, gece 7'den sonra neden yemek yenilmeze gelince, mide 4 saatte bir boşalıyor, siz akşam geç saatlerde yediğin için,hazm işlevi tekrardan başlıyor, vucut tam görevi yerine getiremiyor, oda yağ olarak dolaba atılıyor:) buda sonuc kilo yağ olarak duruyor :) bu vakitten önce ya da kendinizi ayarlayın, 5-6 saat önceden birşeyler yemeyin, artık, örneğin deri nasıl gece kendini yeniliyorsa, mide ve bağırsaklar ise gece dinleniyor, siz bunun üzerine birşeyler yerseniz, tekrar harekete geçirip, sadece yorarsınız buda zaten pek fazla işlem yapamayacağı için direkt dopolama alanına gönderir, umarım yararlı olmustur,
     
    SiR_Arawn bunu beğendi.
  3. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    ev yogurdu yiyorsunuz degil mi

    Digerleri beyaz yogurda benzeyen eksimeyen birseyler
     
    Kolega bunu beğendi.
  4. Kolega
    Offline

    Kolega Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    151
    Beğenileri:
    99
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Dediğiniz doğru aslında ev yoğurdu yemek lazım her ne kdar olumsuz yönleri olsada o hazır içinde her türlü şey bulunanlardan iyidir ekşi ekşi olucak böyle :D
     
  5. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    bazı noktalar:

    **gece ,metabolizma çerçevesinde insanlar günün yorgunluğu ile uyku durumuna geçerler....ve dinlenme fazında tüm metabolitik hareketler yavaşlar...buna "bağırsak peristaltik hareketleri vb "de dahil...

    **gece , yemek yemek doğru değildir ..

    **yoğurt "yağ -mağ "yakmaz...

    **ancak ,yoğurt "kalorifk değer olarak diğer besinlere göre oldukca düşük seviyede ( sıvıya yakın özgül ağırlık içerdiğinden) tabi ki elzemdir...0.8 kcal / gr enerji tiplemesi yaratırken , ekmek vb gibi karbonhidrat ürünler 3.5 kcal /gr,yağ ürünleri 6.5- 9 kcal /gr enerji sağlar...

    **kilo alınmaamsı nedeni bundan gelir...neticede karbonhidratlı ürünlere göre 1/4 oranında enerji sağlayan bir ürün , yağ ürünlerine oranla 1/ 10 oranında...

    **ama, bu oturup " fazla yiyebilirsiniz anlamına "gelmez...fazl yerseniz kiloyu da alırsınız...

    **ayrıca , süt ürünü reaksiyonerliği büyük ölçüde ortadan kalktığından ve kesif yoğunlukta olmayan,seyreltik ,sıvı fazına oldukca yakın malzeme olduğundan hazmı fzla sorun çıkartmaz...

    **keçi sütünden olanlar en hafif olanlardıır.
     
    SiR_Arawn ve Danny Boy bunu beğendi.
  6. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    53
    Yoğurt, zengin bir karbonhidrat(laktoz), protein, yağ, vitamin, kalsiyum ve fosfor kaynağıdır. Fermentasyon sırasında sütün , protein, yağ, ve laktozun oluşan kısmı hidrolizasyon nedeniyle sindirimi kolaydır. Ayrıca laktoz intolerans kişilerin tüketime elverişli, antitümör ve antikolesterolemik özellikleri bulunmaktadır. Laktik asit bakterilerinin ürettiği antibiyotikler ve antimikrobiyal meddeler insanları patojen M.O‘lara karşı korumaktadır. Bu nedenle yoğurt, her yaş grubundaki insanın günlük, beslenmesinde bol ve ucuz bir şekilde yararlanabileceği fermente bir süt ürünüdür.
    Yoğurt bakterilerinin faaliyeti sonucu B grubu bazı vitaminler, özellikle riboflavin (B2) sentezi oluşmaktadır. Yoğurdun önemli bir fonksiyonu da gıda azaltmakta görüyoruz. Bu gün bilindiği gibi batı dünyasında herkesin üzerinde hassasiyetle durduğu bir noktada da : kilo almamak, gençlik formunu muhafaza etmektir.
    Bunun içinde kilo kazandırmayan, buna mukabil vücut zindeliğini muhafaza ettiren yiyecekler içinde rağbet görmektedir. Yapılan incelemeler, mükemmel ve kolay hazımlı bir yiyecek olan yoğurdun gıda azaltmada da iki önemli fonksiyonunu ortaya çıkartmıştır. Bunlardan birincisi yoğurdun doyurucu ve tatmin edici hassası, diğeride bağırsak hareketlerine tesir yapmasıdır. Mesela iki kilo sütü kolaylıkla içen bir kimsenin birbiçuk kilo yoğurdu güçlükle yediği denemelerle sabit olmuştur.
    Yoğurdun gıda azaltmada ki ikinci fonksiyonu bağırsak hareketlerine yaptığı tesiride görüyoruz. Bu husuta yapılan araştırmalar yoğurttaki süt asitinin bağırsak mukozasına tesir ederek bağırsağın peristaltik hareketi hafiflettiğini ve buda bağırsaktaki ifrazat ve elektrolik zaiyatını dolayısı ile gıda sarfiyatını azalttığını ortaya koymuştur.
    Nihayet 13-01-1957 tarihinde Tokyo'da açılan ve binlerce Japon bilim adamının katıldığı atom enerjisi konferansına sunduğu bir raporda Prof. Hsukehihen Huguşi radyoaktivitelerin sebep olduğu hastalıkları tedavisi sırasında yoğurdun mükemmel bir önleyici ilaç olduğunu bildirmektedir. Prof. Huguşi insanlar ve fareler üzerinde yaptığı denemeler sonunda bu hususu tesbit ettiğini söylemiştir. Bir yıl müddetle atom ışınlarına maruz kalan ve bu süre için de yoğurdun daima esas teşkil etttiği yiyeceklerle beslenen kimselerde radyoaktivite hastalıklarının arızalarına rastlanmamaktadır. Prof. Göre yoğurdun içindeki müessir bir madde bu hususta organizmayı korumaktadır.
     
    SiR_Arawn ve heldic bunu beğendi.
  7. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    yogurt kefir turevlerinin kısıtlanması son derece yanlıs zaten

    tam yaglı evde yapılan yogurt diledigi kadar tüketilebilir kefir de öyle
     
    zrb20 bunu beğendi.
  8. zrb20
    Offline

    zrb20 Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    222
    Ödül Puanları:
    53
  9. SiR_Arawn
    Offline

    SiR_Arawn Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.325
    Beğenileri:
    840
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir/Buca
    Yoğurtu marketten alıyoruz malesef kendimiz yapmıyoruz.
     
  10. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir

    o yogurdu yememek biraz daha hayırlı

    simdi pınarın mı dogal yogurt yazan bir yogurdu vardı sulanıyor onu tüketin bence
     
  11. efekan
    Offline

    efekan Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    904
    Beğenileri:
    975
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    KARABÜK
    arkadaşlar bende süt ürünlerini (yoğurt,ayran) çok seviyorum ve hergün tüketiyorum şimdi yoğurt u seviyorum ama yağ almak istemiyorum diyorsanız kesin çözümlerden biri torba yoğurdudur içinde yağ çok az dır yayıkta yapılır ben tüketiyorum . normal yoğurda görede çok iyi bence
     
  12. oktayd
    Offline

    oktayd Yeni Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2011
    Mesajlar:
    390
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    0
    bim süzme yoğrut nasıldır ?
    ayrıca yogurttan gelecek yagdan yaglanacagımızı zannetmiyorum.
     
  13. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir

    hazır yogurtların hic biri iyi degil icine olur olmadık seyler koyuyolar eksimesin bozulmasın diye
     
  14. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    süzme yoğurt tüketiyorum bende manavdan alıyorum
     
  15. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.112
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir

    pazarlarda köylülerin yaptıkları var onlar dan tüketmek en iyisi
     
    Dexter_Morgan bunu beğendi.
  16. oktayd
    Offline

    oktayd Yeni Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2011
    Mesajlar:
    390
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    0
    ben marketten plastik kapta köy yogurdu aldım.
    sulu yogurt belli zaten.
    bakalım ekşiyecek mi.
     

Sayfayı Paylaş