Yoğurt yapmayı bilenlere ( superior )

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve atakan_irresistable tarafından 15 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    hepiniz bildiği üzere yoğurt insan sağlığı için vazgeçilmezdir. aranızda yoğurt yapmayı bilen arkadaşlar sütün içine 50 gr incir ve bal ekleyin sonuç tam bir harika... çok extreme bir ürün tavsiye ederim.
     
    castorpollux, aneximandros, Rpac ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. ROSEE(LA)
    Offline

    ROSEE(LA) Üye

    Katılım:
    29 Eylül 2008
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ne Gibi Faydasi Var....
     
  3. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    527
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    Hazır elin değmişken; yoğurtu nasıl yapacağımızı da belirtseydin keşke :)
     
    atakan_irresistable bunu beğendi.
  4. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    266
    Ödül Puanları:
    0
    salvadore_xp onda birşey yok ki... çok sıcak olmayan ılık süte başka biryerde hazırlayacağın süt yogurt karışımını yada sadece yogurtta olabilir (yaklaşık bi tatlı kaşıgı yeterli olacaktır) sütün içine karıştır sonra üzerini kapa soguk olmayan bir ortamda beklet. Bu şekilde bi gün beklemesi yeterli olacaktır.

    ilk başta ypgurt mayası bulamıyorsanız marketteki yogurtlada olur fakat prebiyotik olması lazım daha sonra yaptıgın yogurtu maya olarak kullanabilirsin. afiyet olsun :)

    kolay gelsin...
     
  5. shownodese
    Offline

    shownodese Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    966
    Beğenileri:
    251
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    gayrimenkul danışmanı
    Yer:
    kocaeli
    vay be ben bunu baya ciddi bi iş gibi zannediyodum
     
  6. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    özellikle yoğurt gibi de olmuyor saf el değmemiş. artı hafif sulu olduğundan 1 tencereyi bitiriyorsunuz..
     
    salvadore_xp bunu beğendi.
  7. rockybalboa7
    Offline

    rockybalboa7 Üye

    Katılım:
    28 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.257
    Beğenileri:
    4.491
    Ödül Puanları:
    0
    yogurt yapmak baya kolaymış bir gün bende yaparım tabi evde yaparlardı eskiden yoğurt tadı çok güzel oluyor hem sağlıklı hem de doğal.
     
  8. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.306
    Beğenileri:
    2.181
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    dogulu insanların cogu yogurdu değişik kombineelrle tamamlıyorlar...ben nedense yogurdun içine birşey katmayı hiç sevmiyorum, zeytinyagı hariç...arada, antrenman sonrası için, karbo ihtiyacını karşılamak için barbunya pilaki-yogurt-makarna üçlüsünü karıştırıp yiyorum,o zaman daha güzel oluyor gibi..karbo ihtiyacını değişik kaynaklardan almak, kasları bazen cok güzel şaşırtıyor, bunu bu kombine de gördüm..
     
  9. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    önemli olan yoğurtaki bakteri sayısını arttırmak. bunun için extra oksijensiz ortam olmalı. d.wolf konuyu saptırmayınız. konumuz karbo yada pro değil yoğurdun faydaları..
     
    Morphling ve salvadore_xp bunu beğendi.
  10. aneximandros
    Offline

    aneximandros Özel Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.829
    Beğenileri:
    2.144
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Teorik Kimya
    Yer:
    USA
    Konumuz ne yogurdun faydalari ne de yogurdun kombinelerinin kaslari nasil sasirtacagi. Yemek tarifleri basliginda oldugumuzu unutmadan faydasal bilgi vermekten cok (ki zaten sporcu gidalaranin yayinlanmasina izin veriyoruz, faydalari oldugu asikar), damak zevkimizi arttiracak paylasimlarla sInirli kalmaya gayret gosterelim hep beraber.
     
    saydam ve bonatschi bunu beğendi.
  11. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    403
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    incir herhalde kuru olacak öyle değil mi?
    bu malzemeleri sütü kaynatırken mi yoksa kaynadıktan sonra mı ekleyeceğiz?
    incir'i bütün olarak mı yoksa parçalara ayırarak mı sütün içine katacağız?
    cevap için şimdiden teşekkürler...
     
  12. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    KESİNLİKLE kaynadıktan sonra, burda tecrübeme dayanarak konuşuyorum. kaynamadan atarsanız bir yaratık peyda olacaktır. ne süt ne yoğurt başka bir canlı gibi. öyle ki tarif bile edemiyorum..

    hatta güllaç yapayım dedim balı ve inciri kaynamadan koydum kaynarken yaratık oldu...

    bu sebeble kaynadıktan sonra yapmanızı tavsiye ediyorum..

    incirin sadece çekirdeklerini içini koyarsanız daha güzel bir görüntü sergiliyor olacaksız incirin asıl faydası çekirdeğinde gizlidir. bu sebeble yerken de çekirdeklerini iyice çiğnediğinizden emin olunuz. tıpkı şu danone incirli yoğurtları gibi.
     
    Son düzenleme: 11 Ekim 2008
    castorpollux bunu beğendi.
  13. nika
    Offline

    nika Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    107
    Beğenileri:
    98
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    yönetici
    Yer:
    Bursa
    Ben de şunu ekliyeyim; sütün ideal mayalama sıcaklığı 42 derecedir. Eğer dereceniz yoksa elinizİ süte temas ettirdiğinizde elinizi yakıyor la yakmıyor arası bir sıcaklık hissetmek uygun sıcaklık demektir. Süt mayalandıktan sonra mayalanma süresi 8 saattir. Bu süre zarfında scaklığı korumak için kap uygun bir şekilde sarılmalıdır. Bu 8 saat süre ev de yapım içindir. Üreticiler bunu fırınlarda 4-5 saatte yaparlar.
     
    aneximandros ve atakan_irresistable bunu beğendi.
  14. zeynep_tr
    Offline

    zeynep_tr Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2008
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Satın alınan sütler zaten kaynatılmıs tekrar kaynatmaya gerek yok. Parmagınızla kontrol ettıgınızde ısıya dayanabılıyorsa yogurdu eklersınız. 1kg süte yarım cay bardagı yogurt karıstırdıktan sonra tencereyı ıyı sarıp sarmalamak gerekır. 3-4 saatte bile olabılır. Kasıkla kontrol ettıgımızde sakız gıbı uzuyorsa olmamıs demek. Yogurdun suyuna bayılıyorum ama evde yapılan yogurtta olmuyor bu su.
     
  15. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    eger elinizde mayalamak icin baska yogurt yoksa, ki bu yurtdisinda insanın basına gelebilir. hic denemedim ama tereyagı mayalamak icin kullanabilirsiniz. lezzetini bilemem ama en azından bir daha ki sefere kullanmak icin bir yogurt elde etmis olursunuz.
     
    atakan_irresistable bunu beğendi.
  16. UMAY
    Offline

    UMAY Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bildiğin tereyağıylamı yoğurt yapılıyor ?
     

Sayfayı Paylaş