Yoğun kas ve yağ kütlesi

Konusu 'Kadınlara Özel - Fitness ve Antrenman' forumundadır ve dehliz tarafından 8 Ekim 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. dehliz
    Offline

    dehliz Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Konu mesajının sonuna gelmeden evvel bu kadar yazacağımı bilmiyordum. Dolayısı ile, eğer vaktiniz yok ise bu kadar detaylı ve uzun uzadıya devam eden konuyu okumamanızı önerebilirim. Saygılar.

    ------
    Merhabalar, 26 yaşında bir bayanım. Yalnız vücudum kontrolden tamamen çıktı, gerçi hiçbir zaman kontrol etmeye de çalışmadım.

    Ergenliğe geçiş ile beraber inanılmaz bir iştah artışı ve deli gibi yeme ile birlikte, bu yaşıma dek hep normalin üzerinde seyrettim.

    Genel aile yapısı olarak, iri kıyımlardanım diyebilirim.

    Lise zamanları basketbol takımındaydım ve ciddi anlamda ağır antreman ve halter çalışmaları yapıyordum.

    Kiloluydum, yanı sıra kaslıydım. Her zaman çok güçlü kol ve bacak kaslarım oldu. (Halen öyledir.) Lise bittikten sonra, bir müddet spor yapmadım, ama hızlı yürüyüşü sevdiğim için gideceğim pek çok yere zamanla yarışırcasına yürüyerek gidip geliyordum, otobüste dikilmek ahmaklıktı bana göre, binmem gerektiğinde de asla oturmazdım.

    20li yaşların başında, 1,5 sene boyunca ağır antidepresan tedavisi gördüm. Yavaşladım, uyudum, tembelleştim, ve sürekli oturmaya başladım. Üzerimden halen bir takım tembellikleri atabilmiş değilim. Öyle ki 2 senedir şiddetli sırt ve kalça ağrılarım olabiliyor otururken.

    Bacaklarımda bir çarpıklık düşüncesi ile ergen zamanlarımda doktora gittiğimde, yanlış şekillenme olarak bahsetmişti, bir de damar kısalığı gibi bir şey söylemişti ki sanırım ben hiç üstünde durmadım, ama bacaklarımı düz bir şekilde kaldırmaya çalıştığımda gerçek şu ki kaldıramam. En fazla yerden 30 derecelik açı yapabilir.

    23-24 yaşladımda, 82 kiloya dek çıktım, ve inanılmaz bir depresyona girdim, bir diyetisyene gittim ve kung-fu kick-box yapmaya başladım. Bacaklarımın en iyi açılmaya başladığı dönemdi, ne kadar zor olsa da 90 dereceye ve mideye tekme atabilmeye başlamıştım.

    64 kiloya dek indim, çalışma hayatı yüzünden yeniden aptal bir koşturmaca ve düzensiz uykular, düzensiz yemek saatleri ile beraber kilo almaya başladım.

    Şimdi 27 yaşımı doldurmak üzere yola çıkmışken 86 kiloyum (89 kiloydum, kendimi zorlayarak yol yürümeye başlayarak bir kaç kilodan feragat edebildim.).
    Garip bir şekilde 3 senedir spor namına bir şey yapmazken vücudum inanılmaz derecede kaslarını koruyor. Kalça, bacak, karın, mide, kollar dahi iç kısım zırh gibi kas, üst kısım ise yağlı durumda.

    Boyum 1.66 (2 sene önceki ölçüme göre 1.66, lisede takımdayken 1.685 boy ölçüm vardı. Tembellikle beraber eğrilerek kısaldığımı düşünüyorum.)
    Kaslarımı kaybetmek istemiyorum, ama yağlarımı yakacağım derken onları da kasa çevirmeye hiç ihtiyacım yok. Gerçi bacaklarım neredeyse bir futbolcu bacağı edasında ama fazlasına da ihtiyacım yok.

    Sahip olduğum göbek, neredeyse 15 yıldır benimle yaşıyor,
    En son 3 ay önce obeziteye göründüm. Tüm tahlillerim, ve kontrollerim yapıldı. Vücudum kilo vermeye hazır ve de nazır, doktorun söylediğine göre Hiçbir şey kilo vermemi engelleyemez ya da yavaşlatamaz.

    Ama sanırım, o bayan olduğumu da düşünerek kaslarıma özen göstermeden konuşuyor. Kol omuz ve kalça kaslarım benim için önemli, sert görünmeyi sevdiğimden değil, sadece belirgin kasları olan bir bedeni tercih ettiğimden.

    Son olarak, fiziksel rahatsızlık olarak siyatiğim mevcut. Doktorum benim için kritik sınırın 65 kg olabileceğini ve bu sınırı hiçbir zaman aşmamam gerektiğini söyledi.

    Aynı zamanda tüm bunlar ile birlikte, artık doğru yürüyüş şeklini bile unuttuğumu düşünmeye başladım, bileklerim yürürken inanılmaz derece yanıyor ve acıyor. Evet acıyor, ağrı değil acı hissediyorum. Tempomu hafif yükselttiğimde ise arka alt bacak kısmı deli gibi kasılıp beni durduracak denli şişebiliyor. Açıkçası sağlığımı, spor yaptığım dönemleri ve bitmek bilmeyen enerjimi düşündükçe bu alametler bana yakında öleceğimi niteler pozisyonda.

    Bir arkadaşım sayesinde sizlerle tanıştım, forumu net bir şekilde inceleme fırsatı bulamadım henüz, uzun bir yazı olacağı için önce konuyu açıp sonra inceleme yapmaya teşebbüs ettim.

    Herkese iyi günler dilerim.
    Benim pozisyonumda olan birisi için önerisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum. (Yapılabilecek spor dallarından, beslenme önerilerine kadar olabilecek her şeye açığım. Yağ yakıcılar konusunda şüpheliyim ama test edilmiş ve kanıtlanmış ürünlere sıcak da bakabilirim.)
     
    Son düzenleme: 9 Ekim 2012
  2. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    öncelikle foruma hoş geldin. şunla başlıyayım ölmezssin :) ama hareketsizlik yanlış beslenme ve beden dilin sana diyorki hadi benm spora ve düzenli beslenmeye ihtiycım var. o ağrılar acılar öleceğim hissi hepsi bundan. anlatığın kadarıyla halk tabiriyle tıknaz birisin yani enine geniş :) önemli olan nedir senin için iri kaslarmı yoksa şekilli kaslarmı. iri yarı adamlarda kas çizgileribelli değildir sadece iridirler ama güzel görünmek için kaslarını kullanacaksan çalışmalısın. bana kalırsa önce o eskiden yadigar böbekten kurtul iyi bir yemek pogramı ve cardio ile:) hedefine ulaşıncada sonrasını düşünürsün. ayrıca spor piskoljinide düzletecektir spor özgüven demektir ne olura olsun bunuda unutmadan knedine vakit ayır ve ilk hedef o hiç kurtulamadığın göbeğin olsun,kolay gelsin.
     
    SiskoBatu ve sthammer bunu beğendi.
  3. sthammer
    Online

    sthammer Guest

  4. fsmy
    Offline

    fsmy Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2010
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    kaslı biri olman yağ yakmak için en büyük avantajın,çünkü kardiyo yaparak çok hızlı yağ yakabilirsin.spor geçmişin olmasıda cabası kas hafızası denen bişey vardır çünkü.benim sana önerim hemen kardiyoya başla,beraberind ya fitness veya plates sporunu yap.kas oranını artırmak istememeni göz önünde bulundurarak platesin senin için daha uygun olabileceğini düşünüyorum.fitness ta düşük ağırıklarla yaparsan kas oranını artırmaz tercih senin.
    beslenmeye gelince proteinsiz öğünün olmamalı(ara öğünler hariç),az ama sık ye.
    klasik olacak ama 3 beyazdan uzak dur,kolay gelsin.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:41 ----------

    Dr.Steelhammer karatay diyetinin dehliz için hiç uygun olmadığı kanaatindeyim.sebebine gelince zaten kaslı bir vücudu olduğunu söylüyor ve daha fazla kaslanmak istemediğini belirtiyor.aşırı proteinle beslenip spor yapmak(fitness) kas oranını artıraabilir...
    bunun yerine karbo ve proteini ayarlıyarak sonucun daha iyi olacağı kanaatindeyim...
    kendi ifadesinden yola çıkarak ben yağ yakmakta zorlanacağı fikrinde değilim.
     
  5. dehliz
    Offline

    dehliz Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ve yeniden merhabalar...

    Karatay Beslenme Şeklini uzunca okuyup bana göre olup olmadığı konusunda epeyce düşündükten sonra. Psikolojik olarak böyle bir beslenme şekline geçmeye hazır olduğumu farkedip Karatay beslenme şeklindeki yönergeleri ekim sonundan bu yana uygulamaya başladım.

    Buraya ilk yazdığımda 9 ekimde 86 kiloydum.
    Ekimin 3. haftası gibi ekmeği ve şekeri pat diye kestim.
    Ekmekten ve diğer unlu mamullerden bağımsız bir şekilde beslenebiliyor olmak hayatımı inanılmaz bir biçimde olumlu olarak etkiledi, rahat yürümek, yediklerimden haz almak ve asla midede şişkinlik yaşamamak bunların arasında zirvede olan hazlarım :)

    Sabahları 2-3 adet haşlanmış yumurta yemeye başladım (genelde her gün 1 adet yerdim), ceviz badem gibi kuruyemişleri tüketerek aç gözlülüğümü doyurmaya çalıştım...

    Her şey kıta kıt olacak diye abanmadım, ama olabildiğince rafineri gıdalardan uzak durmaya çalıştım.

    Çok nadir de olsa, sıkıştığımda (okulda hızlı bir şeyler yemem gerektiğinde mesela) kepekli küçük sandiviçlerden yardım aldım (ta ki bardakta çorbayı keşfedene kadar :) )

    Ekstra bir spor ya da fitness gerekliliği hissetmedim çünkü zaten kilo kaybediyordum.
    Güçten hiç düşmedim, ya da halsiz kaldığım hiç olmadı.
    Ama ekmeği kestiğimden bu yana, normalde çok sevmesem dahi kırmızı ete düşkünlüğüm oluştu. Çok daha leziz geliyor, belki de vücudumun gerekli enerjiyi elde edebilmesi içindir.

    Velhasıl arkadaşlar, kıta kıt olmasa da Karatay beslenme şeklini 3 aydır uyguluyorum.

    86 kilo ile başladım, son raddede 74.3 kiloyum. Ve bu beni inanılmaz derecede mutlu ediyor.
    Artık daha hızlı, daha atik ve daha dincim.

    Kas kaybına uğramadığımı düşünüyorum çünkü kollarımda ya da vücudumun herhangi bir bölgesinde yumuşayan yahut kendini salan bir bölge ile karşılaşmadım, yahut güçten düşmedim.

    Karatay beslenme şekline geçtikten sonra, kendime belli bir kiloya ulaştığımda spor/fitness/pilates (hangisini uygun bulursam artık) başlayacağıma karar verdim. Ama bu kilo sınırı ne olmalı ona karar veremiyorum.
    Başlangıçta 70 kiloya düştüğümde spora başlar sarkma yaşayan bölgeleri toparlarım diyordum ama henüz bir sarkma ya da bozulma yaşamadım. Kaslarım da gayet iyi görünüyor.

    Bu konuda sizlerden yardım beklemekteyim.
    Spora başlamadan evvel, beslenme şeklimi daha sıkı bir şekilde uygulayıp, buna günlük tempolu yürüyüşler ekleyerek 65-67 kilo sınırına geldiğimde mi spora başlamalıyım?
    Yoksa sabah egzersizlerine başlayarak beslenme şeklimi aynı sıkılıkta mı devam ettirmeliyim?

    Kısa sürede kilo vermek gibi bir kaygım yok, sadece bu sefer kilo verdiğimde kilomu korumak (spor yapmıyor olsam dahi beslenme şeklim ile kilomu korumak) ve o kiloyu kalıcı kılmak istiyorum.
    Malum 30 yaşından sonra pek çok bayan gibi beni de zorlu zamanlar bekliyor olacak eğer hala oturmuş bir kiloya sahip değilsem :)

    Daha önce cevap vermiş olan herkese çok teşekkür ederim. Sayenizde daha çok araştırma yaptım, daha çok inandım, ve bu 3 aylık sürede sağlıklı bir 12 kilo vermiş oldum.

    İyi akşamlar dilerim.
    Dehliz
     
  6. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    o zamanlar sıkı bir karataycıymışım :D bende bu diyetle 8 kilo vermiştim, çok iyi kilo vermişsin tebrikler, ancak zaman kaybetmeden spora başlamanı ve istikrarlı şekilde devam etmeni tavsiye ediyorum, kaslar daha çok kalori harcar ve kas oranını arttırman hem kilo vermeni hızlandıracak hem de vücudunu sıkılaştıracak, başarılar...
     
  7. dehliz
    Offline

    dehliz Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Böylesi hızlı bir cevap için çok teşekkür ederim Dr.Steelhammer, peki sence Karatay diyetini uygulamış biri olarak bana hangi sporu önerirsin? Pilates, kardio, klasik egzersiz? Çünkü karatay bana yapıştı, ben de ona alıştım eskiden makarnadan inanılmaz haz alırdım şimdi denediğimde garip bir tat alıyorum makarnadan, ağzımın tadı bile değişti :)
     
  8. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    bence saydıklarının hepsi de olabilir, kardiyo ve ağırlık çalışmasının kombinesi ve hatta pilates, bazı salonlarda stüdyo dersleri oluyor mesela spinning, total body, pilates vb. bölümleri oluyor, bunları kombine şekilde uygulayan bayan arkadaşlarım var, bu birazda sana kalmış yeter ki spora başla ;)

    ben karatay diyetiyle 79 kilodan 71 kiloya düşmüştüm ancak bir eşiğe çarptım ve 71 kilonun altına inememiştim ayrıca yağ oranım da oldukça yüksekti ancak ağırlık çalışmalarına başlayıp, protein alımımı doğal yollardan arttırdığım zaman hem kas oranım arttı hem de 67 kiloya düştüm, ardından biraz daha kilo aldım ve belimin yanları dahi gitti ve oldukça fit bir hale geldim, hatta üye profilimde before-after 4 ay diye bir fotom var
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Ocak 2013
  9. dehliz
    Offline

    dehliz Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hımm.. 3 ayrı işte çalışıp okurken böyle bir kombineyi nasıl kaldırırım bilemiyorum amauygun bir biçimde istikrarlı olarak spora başlayacağım kısa sürede. Sonuçlar sanırım 1-2 ay içerisinde alınmaya başlanır, yazacağım :)
     
  10. sthammer
    Online

    sthammer Guest

    zaten başlangıç olarak hafif tempoyla başlarsın, şart değil bu kadar kombine ama çok yönlü çalışmak iyidir :), spora başlayacak olmana sevindim, başarılarının devamı dileğiyle...
     
  11. SiskoBatu
    Offline

    SiskoBatu Üye

    Katılım:
    8 Aralık 2012
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Tebrik ederim öncelikle azminizden dolayı.

    Bendece hemen her hangi bir spora başlamalısınız. Yüzme'yi seviyorsanız haftada 3-4 gün ( imkanınız varsa her gün ) gitmenizi öneririm. Yüzmeyi bilmiyorsanız bile hemen öğrenmeye başlasanız iyi olur. Başlayınca bırakamayacaksınız.

    Öte yandan benim gittiğim spor salonunda stüdyo dersleri mevcut. İnanın benim gücüm tükeniyor ama bazı hanımlar var o dersten o derse , o dersten oderse giriyorlar ve banamısın demiyorlar. Ben yorulduğumda kimsenin dikkati dağılmasın diye yere oturuyorum, o hanımlar 1 sn bile durmuyorlar. Hatta bazıları stüdyo dersinden çıkıp birde fitness programlarını uyguluyorlar :O

    Demem o ki en kısa zamanda iyi bir spor salonuna yazılın ve kendinize vakit yaratın. Akşam 1-2 saat olabilir, sabah yada öğlen 1-2 saat olabilir. İşinize, o günkü programınıza göre mutlaka 1-2 saati kendinize ayırın. Bu ayırdığınız saatler aynı zamanda dolaylı olarak eşiniz dostunuz için ayrılmış 1-2 saat olacak bunu unutmayın.

    Başarılar dilerim
     
  12. dehliz
    Offline

    dehliz Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2012
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yanıtınız için teşekkürler SiskoBatu, şu an 3 işte çalışıp aynı zamanda okula devam ediyorum. Gecem ile gündüzümü rayına oturtmakta bile zorlanıyorum. Bir de toplu ulaşım vs, zaman problemi çok büyük bir dert benim için. Yüzme aklıma gelmemişti, yüzme biliyorum ama eğitimli bir bilinç değil tabii ki. Motor alacağım yakın zamanda, belki böylelikle zaman yaratabilirim.

    Etrafımdan sürekli olumlu tepkiler alıyorum, ama hiçbir güzel söz yolda yürürken yahut bir yere anlık koşmam gerektiğinde rahat ve dinç olmamın verdiği mutluluğu yaşatamaz. Bu arada günde yaklaşık olarak 4-5 kere metroyu kullanıyorum, ve sürekli merdivenlerden koşar adım tempolu çıkıyorum... Bunun faydasını tartıda görmesem de, şekil olarak görmeye başladığımı da söylemek isterim.

    Vakit bulamayanlara küçük de olsa faydalı bir aperatif olarak önerebilirim.
     

Sayfayı Paylaş