Yiyebileceğimiz en anabolik yiyecek !

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 007EMRE tarafından 28 Ocak 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Kaslarınızı dolgun tutmak açısından yağsız sığır etinden daha iyi bir seçenek yoktur.Yağsız et,pek çok farklı şekilde kas oluşturur ve kasları korur.Öncelikle,kırmızı etteki kolesterol,testosteronu arttırarak vücudunuzu anabolik konumda tutar.Kırmızı et yemeyi uzun süre bırakırsanız güçsüz ve halsiz kalırsınız.Ette ayrıca testosteron üretimini daha da arttıran çinko bulunur.Sığır eti,yavaş sindirilen bir protein türüdür,bu da nitrojen dengenizi olumlu etkiler ve kanınıza aminoasit girişini düzenli hale getirir.Ağırlık çalışanlara genellikle,gece sığır eti yemelerini öneririm,böylece onlar uyurken kasları beslenir.Sığır eti ayrıca doğal,verimli,yavaş sindirilen bir kreatin kaynağıdır.Kreatinde ağır antrenmanlarda daha güçlü olmanıza ve istediğiniz kaslara daha çabuk ulaşmanıza yardım eder.Az yağla dana kıymayı ya da kemiksiz but ve bonfile gibi yağsız etleri tercih etmelisiniz.Phil Heath,yağsız kırmızı etin faydalarına en iyi örneklerden biridir.Sezon dışında günde 3-4 porsiyon kırmızı et yer.Kilosunu ancak bu şekilde koruyabiliyor.Kırmızı et yemeyi keserse,birkaç hafta içinde 5 kilo verebilir.

    Kaynak : M&F Dergisi Ocak 2011 sayısı.

    Malesef ülkemizde çoğu şeyde olduğu gibi kırmızı etin fiyatıda oldukça yüksek.Gördüğünüz gibi kırmızı etin bu spordaki yeri bambaşka ancak kimbilir kaçımız düzenli bir şekilde kırmızı et tüketebiliyoruz ?
     
    umutn, Jacoburak ve nobodys bunu beğendi.
  2. nobodys
    Offline

    nobodys Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Bende aynı şekilde düşünüyorum malesef kızmızı et tüketemiyoruz.Fitatından dolayı artık ancak kurban bayramında ordan burdan buluyoruz bir şekilde.Yerini doldurmasada beyaz eti bolca tüketirim
     
  3. Kn0wLedgeabLe
    Offline

    Kn0wLedgeabLe Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2010
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Kırmızı eti tüketemiyoruz diyebiliriz çoğumuz için. Ben o açığı ton balığı beyaz et ve Burger King de ki menüsüz hamburgerle kapatmaya çalışıyorum (1 adet hamburgerde 15 gr protein var)
     
  4. Jacoburak
    Offline

    Jacoburak Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2010
    Mesajlar:
    275
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    istanbul,beykoz
    Burgerdaki hamburgerleri aynı yağda kaç kere kızartıyolar biliyomusunn :))) ah ah sığır eti her antrenmandan sonra yiyebilsem keşke :D
     
    SSUO bunu beğendi.
  5. çakebey77
    Offline

    çakebey77 Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Yayıncılık
    Yer:
    İstanbul
    Yahu yazılanlar doğruda. O eti alcan pişircen.. Zahmetli bir iş.. zamanın dar olduğu şu günlerde zor.
     
  6. TheExtremist
    Offline

    TheExtremist Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2009
    Mesajlar:
    149
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Istanbul / Bostancı
    Angus ucuz bu aralar İstanbulda Şalvarlı'da kilosu 22 liraya indi,yağsız sinirsiz.Haftada 3 ağırlık antremanı yapıyorum kesinlikle 1 kg et tüketiyorum.

    Sonrasında noluyor ;

    Gittiğim bir barda az içiyorum,
    Dışarıda daha dikkatli para harcıyorum,
    Üst baş çok hoşuma gitmedikçe almıyorum.

    Biraz da fedakarlık meselesi... ;)
     

Sayfayı Paylaş