Yemek Yapmak

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve Kriyus tarafından 9 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Kriyus
    Offline

    Kriyus Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Ankara
    Arkadaşlar vallahi billahi delireceğim öncelikle ben babamla birlikte yaşıyorum genelde yemekleri o yapar ama bazende yapmaz adamın işi gücü var haklı yani bana kalıyor yemek ve sıkıntıda burada ya bir insan domatesin kabuğunu bile soyamaz mı ? soyamıyorum.Delireceğim vallahi canıma tak etti yemek yapmaya baslıyorum bitince ortaya igrenc birsey cıkıyor yapabıldıgım tek yemek omlet tost tavuk haslama yemın ederım kanser olacam bunları yemekten tavsıyenız var mı arkadaslar evde yemegı kendı yapan arkadaslar ne gıbı bır onerıde bulunabılırler ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
     
  2. BLAST
    Offline

    BLAST Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2015
    Mesajlar:
    308
    Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ben yemek yapmayı annemi ve arkadaşlarımı izleyerek öğrendim. Bilen birileri sana göstersin yapabileceğin basit yemekleri. Bir tanesini kavrasan hepsi aynı aslında yemeklerin. Başta kıvamını falan tutturman zor olabilir ama deneye yanıla bulacaksın. Sana tavsiyem küçük bir fırın edinmen ve internette güvenilir sitelerde bulacağın tarifleri harfiyen uygulayarak başlaman. En kolay fırında yemek pişiyor. Al istediğin tavuğu, fırın torbasına koy, içine de baharat, salla güzelce, torbada 2-3 delik aç, at fırına 50-60 dakika pişsin 200 derecede. Yani elin alıştı mı gerisi gelir. Basit şeylerle başla ve her gün mutlaka yemekleri sen yap ki pratik olsun. Mesela soğan kavurmayı öğren, bütün yemeklerin en temelinde o var çünkü, sıcak yemeklerin ve zeytinyağlıların hepsi soğanla başlıyor... Gerisi gelir. Tarif takip ederek deneme yap sürekli...
     
  3. Kriyus
    Offline

    Kriyus Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2014
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Ankara
    biraz önce soğan kavurup tavuk atmayı denedim yağını çok fazla atmışım bu seferde bakıcağım kimse yok malesef çevremde dışardan yiyorum genelde veya tavuk haşlama yumurta omlet vs bunlar gibi bıkkınlık geldi bundada vallahi çeken bilir dediğiniz gibi bi fırın almayı düşünüyorum bide demir döküm tavalar varmış onlarda bayağı iyi diyorlar onun hakkında bi görüşünüz var mı ?
     

Sayfayı Paylaş