Yeşil Mercimek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve SWAGGY tarafından 15 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. SWAGGY
    Offline

    SWAGGY Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2014
    Mesajlar:
    195
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Arkadaşlar şimdi mesela gün içinde k.hidrat ve enerji için herkesin ağzında makarna ve pilav var.Yani bu ikisinden başka bişey duymadım.Ama ben bunlar yerine mesela günde 150 200 gram yeşil mercimek yiyorum.yani 10 gram makarnada 7 gram protein 60 gram k.hidrat var.100 gram mercimekte 25 gram protein 50 gram k.hidrat var.Demek istediğim makarna ve pilavdan alıcağım kiloyu ve enerjiyi yeşil mercimektende alabilir miyim.Yani illa makarna ve pilav mı?
     
  2. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    makarnada pilavda yanlış. mercimek dediğin gibi daha iyi birkaynak veya bulgurda olablir.
     
    onur04 bunu beğendi.
  3. SWAGGY
    Offline

    SWAGGY Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2014
    Mesajlar:
    195
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Evet yeşil mercimek bulgur ve patates
     
  4. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    patates ne alaka. sırf nişasta patates kana hızlı karışır. patates yenecek en son karbonhidrat.
     
    onur04 bunu beğendi.
  5. SWAGGY
    Offline

    SWAGGY Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2014
    Mesajlar:
    195
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    k.hidrat içerdiği için yani nette okumuştum ama 1 2 kere yemiştim ramazandan önce.Onun dışında ramazandan sonra mercimek bulgur yiyicem k.hidrat için.Bunların yanında yavaş sindirilen k.hidratlardan hangilerini yemeliyim sence? Spordan hemen sınra jelibon yada muz yemeye başlıycam+protein tozu aldığım zamanda onu içicem.
     
  6. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.559
    Beğenileri:
    1.076
    Ödül Puanları:
    123
    bulgur güzel bir karbonhidrat kaynağıdır. haşlama sıcak suda 30 45dk demlensin belki 3-4dk ateşte bırakablirsin. o kadar.sonra bekle suda şişsinler. onun harici bu aşurelerdeki iri buğdayları bilirsin. merketlerd esatılır aşurelik buğday diye. onu alıp yine haşladıktan sonra ama bu sefer haşlamalısın iyice. yiyebilirsin oda çok iyi bir karbo kaynağıdır. muz spordan sonra baya faydalıdı rbende yiyorum öneririm. jelibon yerine satılan sığırjelatinleri var onu tavsiyeederimama fazlatüğketmemeye dikkat et sakıncalı olablir.
     
  7. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.009
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Mercimek çok kaliteli bir besin, protein olsun karbonhidrat olsun lif olsun çok zengin. Makarna yada pilavla karşılaştırılamaz bile bana göre. çünkü %30 lif oranına sahip ki bu ciddi bir rakkam. Günlük lif ihtiyacının neredeyse tamamını 100 gram mercimekten karşılaman mümkün. Bir çok kişi lif alımını önemsemiyor, fakat lif bağırsaklarımızın düzenli çalışabilmesi için, besinlerin sindirilebilmesi için çok önemli.

    100 gram çiğ mercimekdeki besin değerleri
    353 kalori
    60g karbonhidrat
    - 30g'ı lif.
    - 2g'ı şeker
    28g net karbonhidrat
    26g protein
    1g yağ
    Nutrition Facts and Analysis for Lentils, raw
     
    exsisman bunu beğendi.
  8. SWAGGY
    Offline

    SWAGGY Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2014
    Mesajlar:
    195
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Piştiğinde değerlerini yarı yarıya kaybediyo diyolar.Bence çok yanlış.Sence ?
     
  9. exsisman
    Offline

    exsisman Forum Kurdu

    Katılım:
    6 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.066
    Beğenileri:
    780
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Almanya
  10. SWAGGY
    Offline

    SWAGGY Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2014
    Mesajlar:
    195
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Biliyorum bu siteyi zaten.Ama sonuçta 100 gram mercimek 26 gram ben bunu haşlayınca yarısını yiyip yarısını bırakmıyorum ki hepsini yiyorum.Neden protein değeri düşüyo?
     
  11. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.009
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Pişince su oranı artıyor, bu sefer gram başına düşen net mercimek oranı azalıyor, bu yüzden besin değerleri düşmüş gibi görünüyor ama düşen bir şey yok. 100 gram mercimeği çiğ olarak tart ve piştikten sonra hepsini tüket, sorun kalmayacaktır.
     
  12. SWAGGY
    Offline

    SWAGGY Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2014
    Mesajlar:
    195
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
  13. bilalgirik
    Offline

    bilalgirik Üye

    Katılım:
    26 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    31
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Cinsiyet:
    Bay
    Her tür sebze et ve süt ürünlerindeki çeşitlilik, vitamin ve besin değeri çeşitliliği açısından insan vücudunun fiziksel gelişimine destek olucaktır kanatindeyim. ;) Bir sporcunun alması gereken ana öğünler hariç, bu tip besin takviyeleride yapılmasında bi sakınca olmucağını düşünüyorum.
     
  14. onur04
    Offline

    onur04 Üye

    Katılım:
    31 Mart 2014
    Mesajlar:
    279
    Beğenileri:
    185
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    makarna gereksiz bir besin onun yerine yeşil mercimek,nohut kuru fasulye gibi baklagillerden ye hem boşuna şeker almazsın hem de protein alırsın.aslında bitkisel protein ama hiç yoktan iyidir değişik aminoasit zincirleri gerekli..
     
  15. virtual shark
    Offline

    virtual shark Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2011
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    bu aralar karb kaynağı olarak yeşil mercimek kullanıyorum. çünkü tadını epey seviyorum. soğuk olarak tüketiyorum. haşlanmış mercimeğin üzerine biraz sirke ve deniz tuzu karıştırarak yiyorum. o günkü makro hesaplamalarıma göre bazen tahin de koyduğum oluyor. tahin de çok yakışıyor.
     
    elezar bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş