Yarım yağlı beyaz peynirmi,yağsız peynirmi ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve faroz19 tarafından 17 Haziran 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. faroz19
    Offline

    faroz19 Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Bursa
    Sabah kahvaltısında hangi peyniri seçmeliyiz.Kalori bakımındanda protein bakımındanda tercihiniz hangisi olur.Birkaç peynir ve içerdiği besin değerlerini araştırdım ve benim tercihim yarım yağlı beyaz peynir.Besin değerlerini bulamadım ama tam yağlının yarısı kadar yağı vardır muhtemelen.

    İSVİÇRE PEYNİRİ


    120 kalori, 9 gr. yağ, 290 mg. kalsiyum
    Protein ve mineral açısından zengin. 30 gramında, günlük olarak alınması tavsiye edilen kalsiyumun üçte birinden fazlası var.
    BRİE
    96 kalori, 8 gr. yağ, 162 mg. kalsiyum
    Brie, yağlı peynirlerarasında gösterilse de içerdiği yağ kaşar peynirinden az. B1 vitamini açısından zengin. Çinko oranı da azımsanmayacak düzeyde.
    CAMEMBERT
    89 kalori, 7 gr. yağ, 105 mg. kalsiyum
    Sert peynirlere oranla, üçte bir oranında daha az yağ ve dörtte bir oranında daha az kalori mevcut. Folik asit açısından zengin.
    PARMESAN
    136 kalori, 9.8 gr. yağ, 360 mg. kalsiyum
    Kalsiyum deposudur. Makarna üzerine koyacağınız sadece bir çorba kaşığı parmesan, tavsiye edilen günlük kalsiyum miktarının yüzde 15'ini karşılar. Fazlaca tuzlu, ancak çinko oranı bir hayli yüksek.
    [​IMG]
    SÜZME PEYNİR
    29 kalori, 1.2 gr. yağ, 22 mg. kalsiyum
    Gerçekten çok az yağ içeriyor ve kilo vermeye çalışanlar için de ideal. Ancak kalsiyum açısından zengin değil.
    KAŞAR
    124 kalori, 10.3 gr. yağ, 216 mg. kalsiyum
    En yağlı peynirlerden, ancak iyi bir kalsiyum ve çinko kaynağı.
    MOZARELLA
    90 kalori, 7.5 gr. yağ, 155 mg. kalsiyum
    Orta yağlı olmasına rağmen doymuş yağ oranı yüksek.
    RİCOTTA
    56 kalori, 4.4 gr. yağ, 63 mg. kalsiyum
    Nispeten daha az yağ ve tuz içeriyor. Kalsiyum açısından çok zengin değil.
    KEÇİ PEYNİRİ
    59 kalori, 4.7 gr. yağ, 57 mg. kalsiyum
    İnek peynirine oranla az kalorili. D vitamini açısından zengin. Ancak kalsiyum, ya da çinko açısından zengin olduğu söylenemez.
    BEYAZ PEYNİR
    75 kalori, 6 gr. yağ, 108 mg. kalsiyum
    Yarım yağlı kaşardan daha az kalori içeriyor. Kalsiyum oranı ne çok az ne de fazla. Tuzlu ve D vitamini açısından zengin.
     
  2. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    hem protein acısından zengin hemde yagsız olan lor peyniri en iyi secimdir bence
     
    umutn bunu beğendi.
  3. faroz19
    Offline

    faroz19 Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    87
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Bursa
    Lor peyniri derken böreklik lormu yoksa kaşar lorumu ? yada bilmediğim bir lor çeşidimi ?
    özürdilerim yağsız yazmışın anladım :)
     
  4. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    sorun degil:) kasar loru yaglı olur yagsız lor dersen mutlaka bulursun kilo sorunun yoksa yaglı lorda yiyebilirsin
     
  5. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    588
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    Eger amaç zayıflamaksa damak tadı 2. planda olmalıdır.Bu yüzden kg vermek isteyenler kesik veya tuzsuz çökelek tüketmelıler diye düsünüyorum.
     
  6. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bu yağlı peynırler yagsız peynırlere gore daha faydalı degılmı?Dogal yag degılmı ben o acıdan dusundugum ıcın kıloluda olsam yagsız veya lıght kullanmıyorum nasılsa oyle tuketıyorum
     
  7. altaylar
    Offline

    altaylar Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    412
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    0
    cabarov sana katılıyorum
    bence de definasyon haricinde yağsız/yarım yağlı tüketmek gereksiz
    ama definasyondayken yağsız ya da yarım yağlıya yönelmek bir yerde mecbur oluyor
     
  8. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    lor peynirini ben mandıradan alıyorum kimyasal hicbirsey olmuyor icinde biraz yaglı tabii ama normalde hic yag ve tuz kullanmadıgım icin sorun olmuyor yagı sadece besinlerden alıyorum exrta bir yag kullanmıyorum diger herseyi yagsız yiyorum zaten
     
  9. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    yemeklerdeki mısır yagı az oranda annem her yemege katmak zorunda oluyr bu mısır yagı fazla kılo yapmıyor dımı ? margarın tere yagı kullanmıyoruz bazen omlet yapınca tere yagıyla yapıyorum bir kere yagsız yapam dedım tavaya yapıstı :)
     
  10. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    528
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    omleti yag yerine sütle yapabilirsin güzel oluyor:) sıvı yag kullanımı cok olmazsa zararı yoktur bir tatlı kasıgı sıvı yagda 45 kalori var
     
    Cidade de Deus bunu beğendi.
  11. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.717
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    bunu deniycem merak ettim :)
     

Sayfayı Paylaş