Yağsız tavuk kızartmak mümkün mü ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve lantis44 tarafından 23 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar ben diyetteyim fakat 1 haftadır haşlanmış tavuk yemekten midem kalktı.Acaba gögüs(sadece etten oluşan)tavuğu tost makinasında yağsız kızartmak mümkün mü ?
     
  2. cıddırık
    Offline

    cıddırık Yeni Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Yerin Dibinden ...
    mümkün tabı neden olmasın :)

    hatta yanına biber , soğan falan koy :)
     
  3. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Tavaya azıcık yağ koyarak da yapabilirsin. Izgara da yapabilirsin ama uzun sürer biraz. Hafif salçalı bir yemek gibi de yapabilirsin. Lakin gidip de kızartma, tavuğa da sana da yazık...
     
  4. cıddırık
    Offline

    cıddırık Yeni Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Yerin Dibinden ...
    Kızartmayı hayatından tamamen çıkartmışsan kesinlikle bu ürünü almanı tavsiye ederim

    hiç yağ kullanmadan et ve sebzeleri çok lezzetli olarak hazırlayabılırsın ...;)
     

    Ekli Dosyalar:

  5. CosaNostra
    Offline

    CosaNostra Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir - Karşıyaka
    Göğüs fletoyu teflon tavaya at orta derece olan ocakta pişir 1-2 dakika daha sonra diğer yüzünü çevir fletonun.Yine 1-2 dakika pişir.Daha sonra biraz daha kısık ateşe alıp üstüne kapağı kapatıp 2 yüzünüde sırayla 4 dakika civarı pişir.Sonlara doğru kekik ve pul biberle damak tadına göre kimyonla lezzetlendir.(Pişerken atma kekiği acı olur fleto) 2 aydır haşlama yemiyorum tavuk fletoyu bu şekilde hiç yağ kullanmadan gayet lezzetli pişiriyorum.

    Akşam öğünümün pişme aşamasının resimlerini çekip atabilirim buraya pişirdikten sonra arzu ederseniz.
     
  6. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Azıcık da sarımsak sürülüp yapılmalı. O da güzel bir çeşni katıyor. Koku da yapmaz, korkunuz olmasın.
     
  7. cıddırık
    Offline

    cıddırık Yeni Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Yerin Dibinden ...
    Süpersin estetik seni alan kız yaşadı :D:D
    başta tariflerin varmı??
     
  8. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0

    Hiç tava alamam birde tava çıkarmayın başıma :D

    Ben tost makinasında pişirmek istiyorum buna göre bir fikir var mı ?
     
  9. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    : )

    Yemeği güzel yapan çeşnisi derler ya hakikaten öyledir.

    Salça, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, yenibahar, nane, kekik, vanilya, tarçın, sarımsa, maydonoz, dereotu, limon, sirke gibi tatlandırıcıları kullanmayı tavsiye ederim. Eksiksiz olarak bunlar her daim el altında olmalı ve deneysel olarak mutfakta biraz yaratıcılığa gidilmeli.

    Bir omlet tarifinden gidersek az bir sıvı yağ ile beyaz peynir, yumurta, bol sarımsak, az pul biber ile müthiş bir lezzette besin değeri yüksek tam bir aminoasit kompleksi alımı sağlayabilirsiniz. Üstüne de kokulu yeşil baharatlar da eklenebilinir.

    Biraz yaratıcı olunabilinirse besin bilgisi de varsa sağlıklı bir şekilde de çok lezzetli yemekler yapabilir herkes. Tadı güzel olan her şey zararlı mottosunu böylelikle de herkes yıkabilir. Benden demesi... : )
     
  10. cıddırık
    Offline

    cıddırık Yeni Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    351
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Yerin Dibinden ...
    Hiç tava alamam birde tava çıkarmayın başıma :D

    Ben tost makinasında pişirmek istiyorum buna göre bir fikir var mı ?


    tost yapar gibi pişireceksin işte :D:D:D baharat ekle :p kızarana kadar pişir işte :) tavugu yağlarından ayır ama :)
    yazdıkca canım tavuk cekiyo ya :lol: susuyum bari :)
     
  11. CosaNostra
    Offline

    CosaNostra Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    307
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İzmir - Karşıyaka
    Evinde teflon tava yok mu? Benim verdiğim tarifi uygulayabilirsin şahsen hergün uyguluyorum.Tost makinasında da denemiştim zamanında sıcaklığı ayarlıyamıyorsun ve yapışıyor makinaya ayrıca dışı çok içi az pişebiliyor.Alüminyum folyoyla sarıp içine tavuk koyarsanda piştikten sonra folyoyla uğraşmak tam bir işkence.
     
  12. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Deniyeceğim sizin taktiği yarın :D
     
  13. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.122
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Yeni nesil tost makinelerinin yüzeyi ızgara yapmaya da uygun... Hatta birçok makinede belirtiyorlar şimdi. Izgara yapmak için gerekli özellik, yüzeyin derin kanalları olan bir yapıda olması...
     
  14. Göktan
    Offline

    Göktan Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2010
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    336
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Antrenör
    Yer:
    İstanbul
    bende her bişeye baharat koyuyorum ya =)
     
  15. glorious1907
    Offline

    glorious1907 Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    dış ticaret
    Yer:
    İstanbul Kadıköy
    ben tavada yağlı pişiriyorum tabi çok fazla yağ katmıyorum . güzel oluyor :D definasyona girdiğimde kesicem bu şekilde pişirmeyi.
     
  16. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.311
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
  17. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Hiç aklıma gelmedi annemde bu şekil kızarttı.Salçaladı,kekikledi elektrikli ızgara ile nar gibi pişirdi ve süper oldu.Biraz kuru oluyor ama çok güzeldi
     
  18. ciara
    Offline

    ciara Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2008
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    tavaya veya tepsiye yağı pamukla sürüyorum yapışmasın diye
     
  19. alperkaan
    Offline

    alperkaan Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2009
    Mesajlar:
    77
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    yapışmasın diye yağ koymanıza gerek yok çok kısık ateşte tavaya atın parçalar halinde sürekli karıştırın yapışmaz :) bi süre sonra suyunu falan salıyo ondan yapışmıyo :)
     
  20. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    O pamuktan dolayı o tavayı yıkamadan daha tavuğu koymam valla,pek bana göre bir uygulama değilmiş :D Fikriniz için yşk ederim yinede.
     

Sayfayı Paylaş