Yağsız Makarna

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jack of hearts tarafından 1 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. jack of hearts
    Offline

    jack of hearts Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Bir diyetisyenden birazdan anlatacağım fikri aldım. Bu dediklerim Bulk dönemi içi uygun mudur, değil midir onu merak ediyorum.

    Makarnayı genelde zeytin yağıyla yiyorum. Ancak diyetisten yağ miktarını neredeyse sıfıra kadar indiren bir fikir verdi bana. "Domatesi rendeleyip suyunu çekerek onu yağ gibi kullan." dedi. Çok çok az, bir iki damla zeytin yağı atarak bu tarifi denedim. Hem çok leziz oldu, hem de normalde yiyebildiğimden daha fazla makarnayı rahatlıkla yiyebildim. Bu tarifi uygulamaya devam etmemi mi tavsiye edersiniz, yoksa "Paşam sen yağ koymayınca zaten besin değeri gidiyor. Bulk'ın içine ediyorsun. Boşver, bildiğin gibi ye." mi dersiniz?

    Teşekkürler.
     
  2. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.311
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
    Hic yag almamak olmaz. Ben de mesela yagsız lapa prınc yiyorum ama zeytinyagını da salatada kullanıyorum. Yag almak da onemli, tabi alınan miktar da...

    Sen bu makarnayı bolcana yiyorsun ama tam ne zaman yiyorsun. Yedigin saatler de onemli. Cunku kullanamadıgın karbo sana yag olarak geri donecektir ve yapmıs oldugun o yagsız tuzsuz sekersiz rejim de zarar görecektir.

    Aman dikkat...
     
    jack of hearts bunu beğendi.
  3. jack of hearts
    Offline

    jack of hearts Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Akşam yemeğinde..
    Sadece makarna için demeye çalışmıştım yağsız diye. Yanında et, salata, yoğurt, biber filan da yedim. Böyle yapıp daha çok makarna yiyerek makarnanın verimini arttırmış olmaz mıyım? Yoksa yağlıya devam mı? Normalde eti yedikten sonra makarnayı eşeler, kısa süre sonra da tıkanırdım ama bugün et üstüne rahat normal bir tabağın yarısı kadar daha büyük bir tabakta tam dolu olarak yiyebildim.
     
  4. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.311
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul
    Afiyet olsun. Ancak o koca koca makarnaları, antrenmandan sonra degil, once yemelisin. Antrenmandan sonra karbo olarak dusuk, protein olarak zegin yemekler yemelisin. Yoksa yaglanırsın haberin ola.
     
    jack of hearts bunu beğendi.
  5. jack of hearts
    Offline

    jack of hearts Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    164
    Beğenileri:
    51
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Hmm dikkate alacağım.
     
  6. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    yagı cogaltıp karbo yu 0 a indirmelisin vucuda zarar veren karbonhidratlardır zaten 1 ay gecince performansın artıyor
     
  7. demir00
    Offline

    demir00 Özel Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenileri:
    1.311
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Avukat
    Yer:
    Istanbul

    Bu degisik bir tavsiye olmus. 1 gr yagdan alınan kalori, 1 gr karbodan alınandan nerede ise 2 misli fazla. Haliyle daha cok enerji verecektir. Ancak o enerjiyi kullanamadıgın an yandın, cunku vucut daha beter yaglanacak. Ben tavsiye etmem.
     
  8. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    vucudda yag yapan hormon hangisi insilün insilinu ne arttırır karbonhidratlar

    aynı kaloriyi al karbonhidrat yerine yagdan daha cok kilo verirsin

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 11:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:57 ----------

    Yağların bilinçli bir şekilde tüketilmesi damarları, beyni, cildi korur ve yaşam süresini uzatır.
    Araştırmalara göre, yağların içeriğindeki temel yağ asitleri hastalıkları önleyici özelliklere sahip.

    Tekli doymamış yağlar, insülini etkilemez ve karbonhidratın hızla kan dolaşımına katılmasını engelleyerek insülin hormonu üretimini azaltır.

    Yağlar, mideden kolesistokinin hormonunun salgılanmasını sağlayarak beyne yeme faaliyetinin durdurulması emrini verir.

    Kilo verildikten sonra, diyetteki tekli doymamış yağ miktarı artırılabilir.
    Bu durumda ideal vücut kilosunu korumak için gereken ekstra kalori alınır, ancak insülin seviyesinde yükselme olmaz ve kilo alınmaz.
    Eğer, yağ alımını keserseniz, yağ yakımını da durdurur. Yağın insülin üzerinde doğrudan etkisi yoktur.
    Ancak tekli doymamış yağlar, karbonhidratların kan dolaşımına karışmasını yavaşlatarak insülin kontrolünü kolaylaştırır.

    Ayrıca Serkan Yimsel in yazısından kısa bir alıntı. www.prospor.net

    Ogrenilmesi gereken ilk ve en onemli gercek, besinlerin icinde bulunan yaglarin, vucudumuzda depo edilen yaglardan tamamen farkli oldugudur.
    Halbuki bir cok insan, besinler ile alinan yaglarin dogrudan vucut yagina donustugune inanir.
    Vucudumuzun depoladigi yaglar aslinda besin degeri dusuk ve gereginden fazla yenilen yiyeceklerin metabolizmamiz tarafindan enerjiye donusturulmemesi nedeniyle olusturdugu yaglardir. Besin degeri dusuk bu yiyeceklerin cogunlugunu basit sekerler ve rafine edilmis tahillar olusturmaktadir. Eger gunumuzde cok yayginlasan yaglanma ve asiri kilo alma problemlerinin nedeni besinlerle alinan yaglar ve kolesterol olsaydi, insan basina dusen yag ve kolesterol tuketiminin artmis olmasi gerekirdi. Halbuki yapilan arastirmalara gore ozellikle teknolojinin gelismis oldugu ulkelerde yagli yiyeceklerin (ozellikle hayvansal yaglar) tuketilme orani son 80-100 sene icinde %85 lerden %65 ler seviyesine gerilemis, diyet ile alinan kolesterolun orani ise sadece %1 oraninda artis gostermistir.
     
  9. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    0
    Yağlar antreman sırasında karbo gibi enerji vermez daha verimsiz antreman yaparsın kompleks karbonhidratlarda sureklı antreman yapan birisine zarar falan vermez bu kadar karbonhidrat düşmanı olmayın
     
  10. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    az sigara icmenin zararı yok gibi oldu gunde 5 tek iciyorum nolcak gibi
     
  11. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    0
    sigara nere makarna nere kompleks karbonhidratlar insülini fırlatmaz belirli bir seviyede dengede tutar senin dediğin basit şekerler için geçerli ki onlarada ihtiyacımız oluyor zaman zaman senin dediğin diyeti bi kaç yerde görmüştüm verimli sonuçlar alan var ama karbonhidrat düşmanı olmayın boşuna
     
  12. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    makarna kompleks karbo mu oluyor ?


    hadi tam bugday ekmeginden bahsetsen anlarım :)

    vucudumuzun karbo ya hic ihtiyacı yok bence yeterli yesil sebzeyi cig olarak tuketiyorsunuz.


    vucudun alıstıgı ilk gunden beri cig meyve sebze ve et


    ne kadar zaman gecti ki genlerimiz degisti fabrikasyon seker ve unu bulduk ? ne zamandır unun bugdayını alıp icine kimyasalları doldurmaya basladık insanı hasta eden bunlar...
     
  13. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    178
    Ödül Puanları:
    0
    Basit karbo mu makarna :) ? Vücudun karboya ihtiyacı yok diye bir olay söz konusu değil senin diyetin farklı 0 karboyla kimse doğrudürüst hacim alamaz kas inşa edemez adam bulk dönemi için diyor sen karbo alma diyorsun vg forumunda vücudun karboya ihtiyacı yok diyorsun uzar gider bu konu
     
  14. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    tabi saglıklı yasam farklı birsey :)

    herhalde bana magara adamlarının vucudu yoktu diyemezsiniz bu tarz beslenen
     
  15. dominic
    Offline

    dominic Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2005
    Mesajlar:
    560
    Beğenileri:
    210
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Vienna-Turkey

    Vg. forumunda karbonhidrat'a ihtiyaç yok demek, sizin bu sporla ilgili tecrüberinizi gösteriyor. sanırım joggıng ile Vg yi bir birine karıştırdınız..
     
  16. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    12.497
    Beğenileri:
    14.498
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    makarna undan değil irmikten yapılır..glicemic indeksi yüksek değildir.
     
  17. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    720
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Keto diyetlede bulk yapılır, normal karbonhidrat alınarakta. Tek fark karbonhidrat alarak bulk yapmak daha kolay. Karbonhidratsız biraz daha zor olması.

    Her 2 diyet şeklinde de bulkta giren kalori çıkan kalori mantığı. Yani karbonhidrat alınmadan uzun bir dönem bulkta yapılabilinir. Yağ miktarını epey yükseltip kullanılabilinir. Fakat dediğim gibi epey zor.

    Bulk için karbonhidrat döngüsü
    Definasyon dönemi keto bence en uygunu

    Heldic bence yanlış bişey yapmıyor. Gayette mantıklı şu an uyguladığı. Bu tamamen tercih meselesi.
     
    Son düzenleme: 7 Eylül 2010
    lordmarvel bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş