Düşük glisemikli karbonhidratları tüketmek daha yağsız bir vücut demek.peki bu tür beslenme antrenman gücünü ve kas kütlesi kazanımını nasıl etkiliyor?antrenman sırasında yakıt olarak glikoz kullanıyoruz.ama glikoz aynı zamanda kilo alımından da sorumlu.düşük glisemiklerde glikoz çok daha az.bu yüzden yağ yakımında etkili.peki yağlanmayalım diye yediğimiz düşük glisemikli karbonhidratlar antrenman performansını eksi yönde etkiler mi?
Mesela kendimden örnek vermem gerekirse,ekmek gibi yüksek glisemik tüketmediğim sürece ne yersem yiyeyim doyduğumu hissetmiyorum ve gücüm yerinde olmuyor.
bol ekmekli veya pilavlı bir yemek kendimi çok iyi ve güçlü hissetmeme sebep oluyor.karbonhidratı kısma girişimlerimde başarısızlıkla sonuçlandı.tabii bu süre içinde daha fazla yağ depoladım.
Sonuç olarak kepekli,yulaflı karbonhidratları tüketerek basit karbonhidratlardan sağladığımız performansı alabilirmiyiz?
Son düzenleme: 6 Mart 2012