Yağda ve kömürde pişen et zararlı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve MJAM27 tarafından 5 Mart 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. MJAM27
    Offline

    MJAM27 Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Antrenör
    Yer:
    CALCİUM
    Yağda ve kömürde pişen et zararlı

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Günhan Erdem, yağda ve kömürde pişen etin hem besin değerinin olumsuz etkilendiğini hem de vücuda zararlı metabolik Maddelerin oluştuğunu söyledi.
    Prof. Dr. Erdem, eti doğru tüketme yolunun kavurma ve haşlama şeklinde pişirmeyle mümkün olduğunu belirterek, "yağ koymadan kavurma ve haşlama yoluyla pişen eti tüketmek çok sağlıklı' dedi.
    Etin yağda ve kömürde kızartılmasının insan sağlığını olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Prof. Dr. Erdem, şöyle konuştu:
    "Yüksek ısıdaki yağda kızartmak ve kömür ateşinde pişirmek etin besin değerini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda bu şekilde pişen ette vücuda zararlı bazı ikincil metabolik maddeler oluşuyor. Bu nedenle mangalda et pişirmek iyi bir yöntem değil. Çünkü kömür ateşi eti pişirirken bazı kanserojen maddelerin oluşmasına neden olabiliyor.'
     
    umutn bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş