Yağ Sorunu için L-Cartinitine dikkat özellikle vejeteryanlar

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve wolveron2 tarafından 10 Nisan 2006 başlatılmıştır.

  1. wolveron2
    Offline

    wolveron2 Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2005
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar ithalat/kurumsal satış
    Yer:
    İSTANBUL/mecidiyeköy
    Yağ asitlerinin mitokondrilere taşınması L-Carnitine sayesinde olur. Hücre içinde yağların yakılması, yağ asitlerinin hücrenin mitokondri ismi verilen kısımlarına taşınması ile gerçekleşir. L-Carnitine eksikliğine yağların mitokondrilere taşınması bozulur ve hücre içi yağ miktarı artmaya devam eder.

    Selülit oluşumunda da bu mekanizma da bozulmalar olabilir. Bu nedenle selülit sorunu olan kişilerin beslenmelerinde L-Carnitine takviyesi almasında yarar vardır.

    L-Carnitine, 2 farklı amino asitin birleşmesinden oluşan bir moleküldür. Methionin ve Lizin, L-Carnitine'in yapı taşlarıdır.

    Beslenmesi ile yeterli miktarda Methionin, Lizin, B1 vitamini ,B6 vitamini ve demir alan kişilerin karaciğerinde yeterli miktarda L-Carnitine yapılır. L-Carnitine yapımı için gereken maddeler genellikle hayvansal ürünlerde bol bulunurlar. Kırmızı et, balık, süt ürünleri, besinlerimiz arasında en bol L-Carnitine içerenlerdir.

    Vejeteryan tarzda beslenenlerin L-Carnitine eksikliğine karşı dikkatli davranları gerekir ve besin takviyesi olarak almaları gerekebilir.

    L-Carnitine eksikliğinde kas güçsüzlükleri, yorgunluk ve mental karışıklık görülür. Vit C seviyesi düşer. Yağ metabolizması etkilenir yağ birikimi artar.

    Selülit oluşumunun engellenmesinde en önemli noktalardan birisi yağların az alınması ve hücrelerdeki yağların yakılmasıdır. Bu nedenle L-Carnitine alımı çok önemlidir.
     
  2. kerem
    Offline

    kerem Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2006
    Mesajlar:
    249
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Evet tamamen katılıyorum. Amerikalı arkadaşlar burada antrenman yaparlarken avuç dolusu alıyorlardı L-Carnitine ve onlarda alınması gerektiğini savunuyorlardı. Çünkü gıdalardan alınabilecek carnitine çok az. Herkes az da olsa carnitine almalıdır..
     
  3. Atlas
    Offline

    Atlas Üye

    Katılım:
    6 Mart 2006
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Ben kerem'e katılmıyorum.
    Vejeteryanların carnitine alması gerekiyor olabilir bunu tartışmıyorum, Carnitine'in yağ yakımına bir yardımı var evet, ama bu yardım kalori başına %3 civarında (10 kalori yağ yaktıysanız carnitine (10.3 e çıkarıyor bunu). Verdiğim paraya değmez yani. Onun yerine gider adam gibi ECA alırım efedrin istemiyorsanız efedrinsiz termojenik yağ yakıcılar var. Tercih meselesi tamamen, herkesin alması gerekmiyor.

    Besinlerden aldığımız carnitine günlük yaşamımız için yeterli. Bu bahsettiğim L-Carnitine, acetyl (asetil) carnitine'in daha efektif olduğu söyleniyor. Bunun üzerine bir çalışma bulamadım ama henüz.
     
  4. wolveron2
    Offline

    wolveron2 Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2005
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    123
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar ithalat/kurumsal satış
    Yer:
    İSTANBUL/mecidiyeköy
    Burada asıl dikkat edilecek konu vejeteryan insanların et-balık gibi ürünleri yemediği için yeteri kadar carnetin üretememesi ve buna bağlı olarak ta vucudun yağlanma eğilimine girmesidir. Ayrıca fazla miktarda alınan l-carnetin yağ yakımına yardımcı olduğu gibi yağlardan açığa çıkan enerjiden dolayı bize fazladan enerjide sağlayacaktır. Bunları da göz ününde bulundurmak lazım.
     
  5. gokhanalpan
    Offline

    gokhanalpan Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2006
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    Yağ yakımında en büyük etken oksijen

    Yağ yakımında en büyük etken oksijen karadenizde yaşayan insanlara baktıgınızda genelde yuksek yaylada yaşayan insanların ne kadar dinç olduklarını görebilirsiniz L-Carnitine tabiki gerekli ama bence L-Carnitine den önce Yüksek oksijen. İnsan yaşamı = yüzde 10 beslenme yüzde 90 oksijen. Aerobic calismalar(kardiyo) yüksek oksijenle birleştiğinde mükemmel sonuc alınabilmek mumkun L-Carnitine de hemen ihtiyac yok yağ yakımının durduğu anlarda Kafein ve L-Carnitine alınabilinir arkadaşlar yürüyüş bandı da yapılan aerobic egzersiz ile ormanlık arazide yapılan aerobic calişma arasındada cok buyuk fark olur die dusunuyorum imkanı olanlar haftanın son iki gununu yağ yakmak icin biraz masrafa katlanarak Oksijeni bol bulunan yerlerde geçirebilirler örnek yerler

    istanbulda yaşayan oksijene hasret insanlar icin : BELGRAD ORMANI, MALTEPE(BASIBÜYÜKKÖYÜ), ÇATALCA,

    Birde kamp kurma olayı mukemmel oluyor 4-5 arkadaş çadırlarla Trekking sporu dehşet oluyor dağcılıkla ilgisi olmayan bu sporu deneyen arkadaşların yüzde yüz yağ yakımında başarı sağlayacağına eminim.

    http://www.geziturkiye.com/ Arkadaşlar gerekli bilgileri buradan alabi lirsiniz hepinize kolay gele..
     

Sayfayı Paylaş