Vücut protein üretimi ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 'Tuna tarafından 14 Kasım 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. mrgrowth
    Offline

    mrgrowth Yeni Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2010
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    akademisyen
    bruce 123 kusura bakma ama sen bir faciasın dostum.
    insanda protein sentezini bilmen için üniversiteye gitmene gerek yok.googledan araştır yeter.sayısı belli olmayan birçok bilim adamının yaptığı araştırmaları birinda sildin attın bravo.yanlışın en büyüğünü yapıyorsun birde millete yanlış bilgi vermeyin diyorsun ya yardın beni.cahilliğinde bu kadarını yeni gördüm.
    sentez üretmek demektir.birşeyleri alıp birleştirp yeni bir yapı oluşturmak demektir.bilimselkonulara girmeyeceğim çünkü senin kafa almaz bence bunları.en azından o gittiğin salonda duymuşundur belki goggleden araştır esansiyel-non esansiyel aminoasitler-protein sentezi vs yaz oku öğren.
    vucut protein üretmez demek yanlıştır.ama kas gelişimi için insanın kendi sentezlediği protein yeterli değildir o yüzden ek olarak protein almaya ihtiyacımız vardır desek daha doğru olur.
    vucudundaki kemik haricindeki bütün et parçaları proteindir.sen hiç protein almasan bile vucudunda et bulunur demi.peki nerden geliyor bu etler.çünkü vucudun protein sentezlerde ondan.
    ne durumlara düştük ya...
     
    kaka ve 'Tuna bunu beğendi.
  2. bruce123
    Offline

    bruce123 Yeni Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    407
    Beğenileri:
    169
    Ödül Puanları:
    0
    Her Canlı Hücre Protein Sentezi Yapar:
    Bütün canlı hücrelerde gerçekleştirilen temel hayat olaylarından biri de protein sentezi'dir.Bu olay ise bütün canlı hücrelerin temel organeli olan ribozomşlarda gerçekleşir.Her canlı hücrenin yaşayabilmesi, büyüyüp gelişebilmesi için kendi enzim ve yapı maddelerini üretmesi gerekir.Bu yapı maddelerinin büyük çoğunluğu ve enzimler proteinden yapılmıştır.Hetetrof organizmalar besinlerle dış ortamdan yeterince proteini alsalar bile, bunun kendi enzim ve yapı maddeleri olarak kullanamazlar.Çünkü proteinler DNA şifrelerine göre yapılmış olup, her canlının protein yapısı farklıdır.Dolayısıyla besinlerle alınmış proteinler, başka canlıların proteinleri olup, besini alan canlının vücut yapısına uymaz.İnsanlar arasında bile protein yapılarının farklı olduğu, kan alış-verişindeki çökelmeler ve doku nakillerindeki uyuşmazlıklardan anlaşılabilir.:Hatta canlının dışardan aldığı proteinler kendi yapısına uygun olsa bile, hücrelerine bunu protein olarak dahil edemezler.Çünkü proteinler hücre zarındaki porlardan geçmeyecek kadar büyük moleküllerdir.Bu iki sebepten dolayı hetetroflar besinlerle aldıkları proteinleri, sindirimle amino asitlerine hidroliz ederler ve 20 çeşit amino asit olarak hücrelerine alabilirler. ototroflarda ise protein sentezinde gerekli 20 çeşit amino asitin tamamı hücre içinde diğer möleküllereden dönüştürülerek elde edilir.İşte;her canlı hücrenin kendi DNA şifresine göre,sitoplazmadaki amino asitleri birleştirerek kendi proteinlerini yapmalarına protein sentezi denir.Bu olayın mekanizması bütün hücrelerde aynıdır.


    '
    sindirimle amino asitlerine hidroliz ederler ve 20 çeşit amino asit olarak hücrelerine alabilirler. ''

    dısardan proteini aminoyu vücuda sokmazsan vücut bunu sentezleyemez malzeme olmadan bina insa edilmez sen diyorsunki vücuda hic protein almazsak bile üretir gec bu işleri :D




    ---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:22 ----------

    ayrıca bunada biş iyazmana karsılık sunuda yollıyımda sus

    KOPYALANAN BİLGİNİN ÜRETİM MERKEZİNE ULAŞTIRILMASI
    Hücrede protein üretimi için gerekli olan bilginin DNA'da bulunmasından ve kopyalanmasından sonra şimdi de bu bilginin proteinin üretileceği fabrika olan ribozomlara ulaştırılması gereklidir. Her hücrede bulunan bu organeller çekirdekteki DNA'dan oldukça uzakta ve hücrenin bütün sitoplazmasına (hücre içi sıvısına) dağılmış haldedirler. Bu fabrikalara üretim siparişleri eksiksiz bir biçimde süratle ulaştırılmalıdır. Mesajcı RNA (mRNA), yolunu şaşırmadan ve hücrenin içinde bulunan birçok organel ve molekül arasında hiç tereddüt etmeden ribozomu bulur. mRNA ribozomu bulduğunda onun dış kısmına bir hat şeklinde yerleşir. Bu şekilde artık üretilmek istenilen proteinin amino asit dizilimine ait bilgi üretim merkezine doğru biçimde ulaşmıştır. Bir proteinin üretilmesi için kopyalanan mRNA ne yapmaları gerektiği, ne zaman başlayıp ne zaman bitmesi gerektiği bilgilerini de taşır. Dolayısıyla bu talimat ribozoma ulaştığında, üretilecek protein için gerekli olan amino asitlerin ribozoma getirilmesi için hücrenin diğer bölgelerine mesajlar gönderilmeye başlanır.21


    HAMMADDELER ÜRETİM MERKEZİNE DOĞRU YOLA ÇIKIYOR
    İşte protein üretimindeki mükemmel organizasyon mucizelerinden biri de bu noktada gerçekleşir.
    Proteinin bilgilerini taşıyan mesajcı RNA ribozoma yerleştikten sonra başka bir RNA türü olan "taşıyıcı RNA" (tRNA) devreye girer. Bu RNA molekülü de DNA'daki bilgilere göre özel olarak üretilir. Bu RNA'lar sadece protein üretiminde hammadde olarak kullanılacak amino asitleri ribozoma taşımak üzere görevlendirildikleri için taşıyıcı olarak adlandırılırlar. Bu RNA'lar, bir fabrikadaki üretime hammadde taşıyan özel nakliye araçları gibidir. Ama bu özel taşıyıcı RNA'ların nakliye sisteminde çok farklı bir özellik vardır.

    hammadde sana ne demek istiyor anlıyormusun beni protein besin yumurta tavuk vss sindirildiğinde cıkan amino asitler bunlar anlıyorsun beni değilmi bu protein sentezinin bir bölümüydü sadece bunun öncesi cok ssadece sonunu yolladım


     
  3. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    bruce123, cümlelerin özensiz, anlaşılması zor ve üslubun rahatsız edici. Biraz daha dikkat eder misin? Birbirimizi kırmaya gerek yok.
     
    cadocx bunu beğendi.
  4. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    mrgrowth bunu beğendi.
  5. TonySharp
    Offline

    TonySharp Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    Fethiye
    Merhaba arkadaşlar, ben gıda mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim, bu konuları bölüm derslerimizde görüyoruz. Proteinler amino asit dediğimiz yapı taşlarından oluşur. Çok sayıda amino asidin peptit bağlarıyla birbirine bağlanması sonucu proteinler meydana gelir. (Protein Sentezi : Vücuttaki amino asitlerin peptit bağlarıyla birbirine bağlanması sonucu protein oluşması) 20 çeşit amino asit vardır. İnsan vücudu bu amino asitleri sentezleyebilir. 8 tanesini ise ihtiyacı karşılayacak seviyede veya hiç sentezleyemez, bu yüzden bunları yediğimiz besinlerden alırız. Bunlar temel amino asitlerdir.

    Bir proteinin sentezlenmesi için 20 farklı amino asidi de içermesi gerekmez. Ama temel amino asitler olmadan protein sentezi olmaz. Bu durumda vücut dışarıdan temel amino asitleri almadan protein sentezleyemez diyebiliriz.
     
    'Tuna bunu beğendi.
  6. bruce123
    Offline

    bruce123 Yeni Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    407
    Beğenileri:
    169
    Ödül Puanları:
    0
    TonySharp evet aynen katılıyorum sana

    Bir proteinin sentezlenmesi için 20 farklı amino asidi de içermesi gerekmez. Ama temel amino asitler olmadan protein sentezi olmaz. Bu durumda vücut dışarıdan temel amino asitleri almadan protein sentezleyemez diyebiliriz.
     
  7. 'Tuna
    Offline

    'Tuna Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    61
    Bizimde kas inşa etmemiz için lazım olan amino asitleri, dışardan aldığımız proteinlerin parçalanıp, amino asitlerine ayrıp bize lazım olanlar diğer amino asitlerle birleşmesi sonucu (sentez) kas inşası için protein oluşturması gerek. Doğru anladım galiba dimi ?
     
  8. mrgrowth
    Offline

    mrgrowth Yeni Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2010
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    akademisyen
    verdiğin kaynağın ilk cümlesini oku...hercanlı protein sentezler diyor.
    bak kaynağında ribozom diye bir kavram geçiyor.işte senin kabul etmediğin o protein sentezi, sen ister proteinli beslen ister beslenme o ribozomlarda gerçekleşir.vucudumuz her maddeyi yapıtaşlarına ayırıp sonrada ondan farklı maddeler üretecek şekilde yaratılmıştır.vucudun protein üretebilmesi için illede proteinle beslenecen diye bir kural yok.sen sırf karbonhidratta alsan vucut onu parçalar yine protein sentezler.
    dahada anlamazsan seninle vakit kaybetmeme gerek yok.
    canlı bilimi ve insan sağlığı alanlarında 2 üniversite okudum ve bu konuları artık ilkokul 4. 5. sınıfta anlatıyorlar çocuklara.

     
  9. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar ikinizde aynı şeyi anlatıyorsunuz bunun için birde 2sayfa tartışmışsınız. olay cok basit sen birşeylşer yersin. belli amino asitleri ihtiva ediyorsa bu yiyecek vucudun bunları kullanır. amino asit degerleri ve kullanılabilirlik aslında en onemli konu. neden o zaman emilim oranları var. meselan yumurtada bu oran %98. yani aa kalitesi neredeyse mukemmel. bu oranlar değişirde deişir. biriniz proteini dışarıdan vucuda almalıyız diyorsunuz ki hayati onemi olan aa almak zorundayız. yani bu 8 adet aa omadan bu iş olmaz. onun dışındakiler sentezlenebiliyor. yani ikinizde bir bakıma haklısınız. bu yuzden bir aa satın alırken yada protein tozu alırken o oranlara dikkat ederiz bilhassa bcaa verileri en yuksek olanı almazmıyız ?? yani ozetle 8 temel ve hayati onemi olan aa dışarıdan yiyeceklerle alınmak zorundadır. onun dısındakileri vucu sentezleyebilmektedir. iyi çalışmalar sdaygilarımla ..
     
  10. mrgrowth
    Offline

    mrgrowth Yeni Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2010
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    akademisyen
    benim takıldığım konu 'vucutta protein sentezi olmaz' cümlesi.onu düzeltmel istiyorum okadar.her canlıda protein sentezi gerçekleşir.vucudun üretebildiği ve üretemediği aminoasitler vardır.üretemediklerini dışarıdan almak zorundadır.arkadaş bunu dese anlayacağım.vucut protein sentezleyemez denilirse yanlış olur.olaya kas gelişimi açısından bakarsak tabiki ek olarak fazla miktarda protein alınmalıdır.
    ha benimde yukarıda yanlış anlaşılabilecek bir ifadem olmuş.'insan sadece karbonhidratlada beslense vucut yinede protein üretir ifadesi' biraz hatalı.vucudun üretemediği aminoasitler için o amino asitleri bulunduran proteinli gıdalar alınmalıdır tabiki.ayrıca dengeli beslenme ve sağlıklı olmak içinde diyetimizde proteinli gıdalara yer vermeliyiz.
    maksat insanlara hatalı bilgi vermeyelim.hepimiz hata yapabiliriz.
     
  11. bruce123
    Offline

    bruce123 Yeni Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    407
    Beğenileri:
    169
    Ödül Puanları:
    0
    bir göstersene ben vücutta protein sentezi olmaz diye nereye yazmısım ? Allahını seversen bir göster :D

    vücutta protein üretimi olmaz yazdım ve halada bu dogru sen anlamak istemiyorsun o kadar kişide yazdı dısardan alcıaksın proteini vücut bunu aminolara ayıracak ve baglarla birlestirecek sentez yapacak !!

    dısardan vücuda protein girmezse vücut da hammadde üretilmeyen aminolar olmaz ve bunu sentezleyemez

    bosunamı steroid alıyolar protei nsentezi arttırmak için ! üretimini değil ! hala anlamadınmı daha nası lanlayatım
     
  12. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Bir defa tabiki vücutta üretilen proteinler var ve olmak zorunda insan yüzde98 protein yapılı bir canlı.

    Ancak vücut geliştirme sporunda tabiki proteinlerin önemi büyük yoksa her geçen gun protein alımını arttırmassak eğer oldugumuz yerde sayarız. yani biraz kütlesi oluşur ve durur.

    Sıradan insanların beslenmeleri zaten yeterince protein içeriyor önce bunu anlamak lazım.

    Tabi vücut geliştirme sporunda daha fazla protein ihtiyacı doğuyor.

    Tabi yeni başlayan birisine 250-300 gram protein dayanmaz. Bildiğimiz gibi protein tüketimi hem önemlidir( Fazlası Gut hastalığı yapabilir) ve aynı zamanda çok pahalıdır ve maliyetlidir. Hatta çoğu zaman proteinler idrarla dışarı atılıyor.

    bu durumdada paramız sokağa gidiyor.

    O yuzden butun tartışmalara herkeze göre protein tuketımı olarak nokta koymamız gerekir.

    Ayrıca bir konu daha eklicem salonlardaki whey protein çılgınlığı beni baya güldürüyor.

    Cunku bahsettiğim gibi whey protein ihtiyacı dusunuldugu gibi çok yüksek değil. Ancak bunun yanında dallı zincirli amino asit ihtiyacı çok fazla.

    butun gun sabah ve idman sonrası olmak uzere toplamda 20 gram whey yetiyor zaten.

    Yani dusunuldugunda yoğurt kefir süt lor peyniri gibi besinler bunu yeterince karşılıyor.

    Esas önemli olan beslenmenin önemi burada ortaya çıkıyor amino asit ve peptit zenginliği.

    Peptit yapılı hormonların dahil iyi çalışması için yüksek oranda dallı zincirli amino asit tüketimi yapılmalı.

    Protein dediğimizde en son akla gelmesi gereken whey ilk akla gelmesi gereken hayvansal gıdalar ve kabuklu yemişler olmak zorunda.

    Bizde ise tam tersine millete bir whey pompalanıp duruyor.

    Özellikle bu konuyu fazla kafanıza takmamanız için açıklama yapıyorum.

    çünkü böyle basit konularla değerli beynımızı meşgul etmemizin gereği yok.

    Her türlü hayvansal gıda eti ve yumurtaları
    Süt ve Fermente süt ürünleri
    Kabuklu yemişler ve Diğer kuruyemişler
    İşlenmemiş Tahıllar ve bakliyat ürünleri

    Bunları tukettiğimizde yeterince karşılıyoruz. Yani yapılan bütün araştırmalarda yeterli olan proteinin kilo X 1 olduğu görülüyor.

    Sıradan insanlarda bunu her türlü karşılıyorlar.

    Ancak vg yada kas kütlesini arttirmak isteyen fitness sporcularının yüksek oranlarda protein alımı yapmaları gerekiyor.

    Ancak bugun protein alamadım kaslarım kayboldu mantığı yanlış bir mantık. Yani psikoloji bu konuda çok önemli.

    Kendimizi şartlandırmak insan her gun aynı yiyecekleri aynı orantıda yese dahil insan vücudunun kas üretme sınırı var. İşte bu yüzden proteinler idrarla dışarı atılıyor. Yada yağa çevriliyor.

    Ayrıca atlanan bir konuya geleceğim bir çoğumuzun kas kütlesi arttiramama sebebi olarak yetersiz protein görülüyor ancak bunla ilgisi yok.

    Karbohidrat azaltılıp yağ yükseltiğindende kuru kas kütlesinde bariz bir artış yaşanmaya başlanıyor. Yağın azaltılması ise saçmalık.

    yani bunları kafamıza takmamamız gerekiyor.

    yapacağımız şey kolesterol içeriği zengin ve diğer hayvansal gıdaları ve yumurta gibi besinleri arttırmak ve hesap kitap yapmamak hepsi bu kadar basit.
     
    Son düzenleme: 18 Kasım 2010
    Rambo16 bunu beğendi.
  13. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    @Coyote

    İnsanların yağı azaltmasının nedeni aynı miktardaki karbonhidrattan 2 kat fazla enerji içermesi senin de bildiğin gibi. Peki kolesterol içeriği zengin ürünleri kullanmanın mantığı nedir onu anlayamadım.
     
  14. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    whey olayını artık yazmaktan bıktım. ant. sonrasında vucudun dustuğü katabolik durumdan en cabuk şekilde sıyrılması için hızlı emilebilen ve hatta hızlı emilsin diye ısıl işlemlere maruz kala bir protein kaynagıdır. ant. sonrası alınızrsa iyi olur almayanada bişey diyemem. ama onun dısında yatmadan once yok sabah kalkınca felan gerek yok. ant sonrası yeterli. hatta 2 saatlik yenilenme surecinde ant hemen sonra 1 olcek . ve bundan bir saat sonra bir olcek daha içilir. nedeni acil proteimn ihtiyacı. onun dısında ant. yıpranan kaslar ciddi bir şekilde bcaa ve karbonhidratlarada ihtiyaç duyarlar ki buda cabuk olmalıdır. wheylerin içinde yeterince bcaa var diyenlerde var dısarıdan bcaa alanlarda.. gercek olan sudur ki o bcaa lar gereklidir. ant sonrası 2 saatlik surecte hızlı ve cabuk karblar, hızlı protein kaynakları isabetli olur. ama bazıları yok ara ogunlerde whey yatarken kalkarken... gerek yok zaten besleniyoruz. sadece ant sonrası cok gereklidir !! bu noktayıda kacırmayın. iyi çaışmalar saygılarımla...

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:05 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:03 ----------

    kollesterol vucutta nükleik asit oluşumunu tetikliyor. buda kas metabolizmasında ozellikle besinlerin taşınmasına yardımcı oluyor diye biliyorum. onun dısında doğru miktarda DOĞAL KAYNAKLARdan elde edilen yağların testosteron hormonu uzerindede olumlu etkileri var diye biliyorum.
     
  15. mrgrowth
    Offline

    mrgrowth Yeni Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2010
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    akademisyen
    sorun sentezin anlamını yanlış bilmenden kaynaklanıyor.sentez kısaca üretmek demektir.tamam sentezlemez dememişsin ama üretemez demişsin.sentezliyorsa üretiyor demektir.
     
  16. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Çok basit. Kolesterol bir yapıtaşı. Testosteronun ana maddesi. Bununla ilgili bir tablo koymuştuk.

    Ne kadar yüksek kolesterolle beslenirsek Et süt yumurta ve doğal kolesterol içeren gıdalar bizim yaşlanmamız dahil gecikecektir.

    Özellikle kolesterolün kas kütlesi ile yakından ilgisi var ve vücutta yapılan yağ yapılı hormonların mukemmel derecede yapılması için gerekli.

    Yanlız şöyle bir durum var, yağların aşırı sınırlanması sakıncalı bir durum. dedikki vücutta insulin direnci oluşmadığında yağlar enerji olarak sürekli kullanılır. uyurken yürürken gezerken dinlenirken. Bel çevresi genişleyen insanlar insulin direncine dikkat etsin.

    Dedik karbohidratları sınırlandırmalıyız ve doyana kadar yağ ve protein yemeliyiz.

    kafamızı hesap kitaplarla karıştırmamamız gerekir.

    Bir vücutcunun beslenmesi bu şekilde olmalı.

    Daha az karbohidrat daha çok kolesterol içeren gıda ve yağları ile beraber.

    arkadaşlar demişlerki karbohidrat az enerji içeriyor yağ çok enerji veriyor kullanılmayan enerji depoya gidiyor ala.

    O zaman sizde denermısınız hayatınızda hiç şeker ve karbohidrat kullanmıcaz yaptıgımız hesap kitaplarla aynı orandaki enerjiyi yağdan sağlayacaz.

    Aynı şey ne fark peki? yağ 7 kalori versin karbohidrat 4.

    simdi karbohidrat tüketımını bırakıp yağ tuketımı yapın hesap kitapla aynı oranlarda.

    yapmadan anlamamız zor. karbohidratlar beyin için gerekiyor. hayatınızdan karbohidratı çıkardıgınızda anlayacaksınız.

    10 gun dayanabilirseniz karbohidratsız mükemmel birşey :)

    ancak oranları ters çeviricez karbohidrat düşerken yağ ve protein aşırı artacak.

    günlük 100-150 gram karbohidrat bir vücutcuya hayli hayli yeter asıl önemli olan protein ve yağın arttırılması.
     
    Son düzenleme: 19 Kasım 2010
  17. karluk
    Offline

    karluk Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2010
    Mesajlar:
    19
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0

    Vücut kendi ürettiği aminoasitlerden protein üretebilir!!!! Üretemediği aminoasitleride dışarıdan alıp protein üretimine devam eder.
     
    mrgrowth bunu beğendi.
  18. mrgrowth
    Offline

    mrgrowth Yeni Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2010
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    akademisyen
    bu arkadaş sentezlemeyi bir nevi sindirim olarak vucuda alınan proteinli gıdaların ayrıştırılması , parçalanması olarak anlıyor.senin yazın daha doğru olmuş karluk üretme kelimesini kulanmak daha isabetli
     
  19. Rambo16
    Offline

    Rambo16 Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2010
    Mesajlar:
    712
    Beğenileri:
    1.164
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    La Paz
    kardeş sen en iyisi kafana takılan bişey olduğu zaman konu açmak yerine forumu oku, forumu bir kitap gibi okumalısın. tabi forumu okurken her yazılanı doğru kabul edersen en büyük yanlışı yaparsın buna da çok dikkat et hiç bir zaman ezberleme sürekli sor, sorgula yoksa böyle konu açarsan millet gereksiz yere daha önce onlarca kez tartışılmış şeyleri tartışır yanlış şeyler öğrenirsin yada daha çok kafan karışabilir. biraz nutuk atmış gibi oldum ama bak bunlar önemli şeyler..

    mesela sana yazmış adam orda "kg başına 2 gram protein almalısın"

    neye göre kg başına 2 gr protein ?? ya sen çalışarak kasları yorarsın binevi yıpratırsın aldığın proteinle kasların eskiye göre daha fazla güçlenir bu böyle devam eder gider..

    Ama sen kalkıpta bu bi kaideymiş gibi direk kg başına 2 gram dersen olmaz

    Çalışmana göre o kasların eskiye oranla ne kadar gelişeceği bellidir.
    fazla protein aldığın zaman şanlıysan o proteini enerjiye çevirirsin yoksa sevimli bi göbeğe merhaba dersin..

    Unutmaki Hawking'inde dediği gibi bilginin en büyük düşmanı cehalet değil yanlış bilmektir..
     
  20. 'Tuna
    Offline

    'Tuna Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    61
    Dostum iyi tamamda ben araştırmadan konu açmıyorum. Gördüğün gibi konuda araştırıp bulduğum şeyleride paylaştım. Aradığımda herkes wheyden bahsetmiş benim sorduğum sorunun cevabını bulamadım. Ne kadar proteine ihteyacım olduğu, nasıl geliştiği vs biliyorum, ancak bu konu kafama takıldı
     

Sayfayı Paylaş