Uzun Yaşamanın Sırrı Protein Tozunda gizli

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve NESTOR tarafından 31 Ekim 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. NESTOR
    Offline

    NESTOR Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2012
    Mesajlar:
    289
    Beğenileri:
    179
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    dünya
    Uzun yaşamın sırrı "vücutçularda" gizli!

    Bilim insanları, insan ömrünü 10 yıl uzatmanın yolunu bulduklarına inanıyorlar..

    [​IMG]

    Bilim insanları, vücut geliştiricilerin kullandığı protein tozunun uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını içerdiğine inanıyorlar.
    Yapılan araştırmayla, proteinlerin yapı taşı olan amino asitlerden meydana gelen bir kokteylin bir farenin ömrünü yüzde 12 artırdığı artırdığı ortaya çıktı. Araştırmacılar, bunun özellikle yaşlı ve hasta olanlar olmak üzere insanlarda da faydalı olabileceğine inanıyor.

    Laboratuvar deneylerinde orta yaştaki sağlıklı farelere içine üç özel amino asit karıştırılmış olan içme suyu verildi. Bu fareler, normal beslenen diğer farelere göre dikkate değer bir şekilde daha uzun süre yaşadılar. Bu farelerin ömrü 869 güne kadar uzadı. Normal beslenen farelerin ömrü ise 774 gün. Burada yüzde 12'lik bir fark olduğu saptandı. Daha uzun yaşamaya, hücrelere enerji tedariğini artıran ve serbest radikaller olarak adlandırılan yok edici moleküllerin neden olduğu oksidatif zararı azaltan biyolojik değişimlerin eşlik ettiği belirlendi.
    Deney yapılan farenin daha fazla yaşama gücüne sahip olduğu ve kas koordinasyonunun geliştiği gözlemlendi. Amino asit karışımı verilen farenin, daha fazla mitokondri (hücrelerdeki enerji kaynakları) ürettiği belirtiliyor. Ayrıca uzun yaşam geni olarak bilinen SIRT1'nin aktivitesinin de arttığı ve serbest radikallere karşı daha iyi savunma geliştirdiği belirlendi.

    İtalya'daki Milano Üniversitesi'nden Dr. Enzo Nisoli, "Bu, ilk kez bir amino asit karışımının farede yaşam süresini uzattığını ortaya koyuyor" diye konuştu. Geçen yıl bilim insanları aynı amino asitler, lösin, isolösin ve valin tek hücreli mayada yaşam ömrünü uzattığını bulmuştu.

    Cell Metabolism adlı dergide yayınlanan yeni bulgular ise, amino asit takviyesinin insanlarda da bu tip yararlar sağlayacağı yönündeki ihtimali güçlendiriyor. Bilim insanları, çalışılan farenin yaşlı, ama sağlıklı olduğuna dikkat çekiyorlar. Özellikle kalp hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları ya da enerji düzeylerini düşürmesiyle bilinen diğer hastalıklara sahip insanlarda aynı etkileri yaratabileceğine inanıyorlar. Doktor Nisoli, bunun için kapsamlı bir deney sürecine girilmesi gerektiğini belirtiyor.


    kaynak: https://www.milliyet.com.tr/uzun-ya...asam/sondakika/06.10.2010/1298153/default.htm
     
  2. münzevi
    Offline

    münzevi forum Kurdu

    Katılım:
    3 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    528
    Beğenileri:
    707
    Ödül Puanları:
    103
    Artık supplement satıcıları ne kadar para bayılmışlardır bu araştırmacılara kim bilir. :) Atma recep din kardeşiyiz diyesim geldi ama o da olmaz. :)

    Not: Nestor yanlış anlama itham sana değil araştırmayı yapanlara.
     
    kerem191 bunu beğendi.
  3. wrestler
    Offline

    wrestler Super Moderator Yönetici Super Moderator

    Katılım:
    4 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.231
    Beğenileri:
    3.368
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    TOKAT
    Yazıyı okurken münzevinin yazdıkları benim de aklıma geldi ama whey proteinin antioksidan ve kansere karşı koruyucu etkisi de yanılmıyorsam genel olarak kabul görüyor.
     
  4. ATICI
    Offline

    ATICI Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2012
    Mesajlar:
    102
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ziraat Mühendisi
    Yer:
    Kahramanmaraş
    3 5 sene önce üçüncü sınıf bir bilim kurgu filmi izlemiştim insanlar haplarla beslenip hayatta kalıyordu. Normal sebze meyveden umudu kestikte şimdi hapla tozla mı uzun yaşayacağız diye düşünüyor insan. "Normal beslenen" farelere acaba doğal yollardan aynı miktarda amino asit profili içeren bir diyet listesi hazırlanarak besin verilmiş midir işte bu şüphe götürür sanırım.
     
  5. lucesgo
    Offline

    lucesgo Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2012
    Mesajlar:
    193
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    38
    bence protein tozları yerine kaslarda deseler daha doğru olur....
     

Sayfayı Paylaş