Uzun bir soru oldu.

Konusu 'Vücut Geliştirme & Fitness' forumundadır ve hermes tarafından 25 Nisan 2007 başlatılmıştır.

  1. hermes
    Offline

    hermes Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 8 -9 aydır bu siteyi takip etmekteyim. Takip etmek zorunda olduğumu da hissediyorum. Çünkü bulunduğum yerde 2 tane salon var ve bu salonda hocayım diye bulunan insanlardan sorularıma cevap alma imkanım yok gibi. Salona devam edenlerin içinde baktığımda vücutların da oran orantı simetri gibi kavramlar yok. Kimin genetik yapısının neresi sağlam ise orası gelişmiş. Burada okuduğum bazı şeyleri salonda yapmak istediğim de insanlar bu ne yapıyor diye bana bakıyor. Ben 9 ay önce birkaç ağırlık ile evde çalışmaya başladım. Kilo 85 boy 175 kol 36 idi. 4 ay evde çalıştıktan sonra kilo 74 oldu diğer yerler aynı hala. Fakat ilk başladığım zamandan bu yana göğüs omuz ve kollarda bayağı bir değişiklik oldu. Daha sonra evdeki aletler yeterli gelmeyince 2 arkadaşımla beraber salona gidip çalışmaya başladık. Benimle çalışmaya başlayan arkadaşlarım daha önceden bu spora başladıkları için onlarla da aramızda antrenman konusunda görüş farklılıkları olmaya başladı. Ben bench pres de 40 kilo ile çalıştığımda ertesi gün ağrı duymaya başlıyorum. Onlarsa hacim için ağırlığı artırma mı söylüyorlar ağırlığı 60 a çıkarttığımda ise göğüslerimde hiç ağrı hissetmiyorum. Onlar şu an kilo almak için uğraşıyorlar ben ise biraz erimek ve şekillenmek için spor yaparken 74 den 77 ye çıktım. Forumda okuduğum bazı yazılarda göğsü erken kesmeye başlamışsın, gibi yorumlar okuyorum. Benim göğsümün üst kısmı bayağı bir sert ama ucuna doğru sertlik azalıyor.

    Şu an kendi çalışmam esnasında vücudumun vermiş olduğu tepkiyi mi dikkate almalıyım? Yoksa ağır mı çalışmalıyım. Vücudu şekillendirmek için önce belli bir süre belli hareketler mi yapmak gerekiyor?. göğsü kesmek, kolların omuzların parçalı bir görüntü alması için ne yapmam lazım?. Bu sürecin belli bir zamanı mı veya hareketleri mi var yoksa kendiliğinden mi gelişecek.?
    Teşekkürler.
     
  2. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Hermes, çalışan kası hissetmen, ertesi gün var olan ağrının sana nereyi çalıştırdığını hissettirmesi güzel.
    Ağırlığı hissetmeden kilo girmenin anlamı yok, ancak sürekli aynı kiloları kullanmakta ayrı bir hata olur.
    Bastığın kiloları arttırmak için özel bir gayret göstermen gerekiyor.
    Bunun yöntemi, 8-9-10-11-12 diye açıklanabilir.
    Yani 8-9 tekrarı anca yapabildiğin bir kiloyla başlayıp, ay sonuna kadar o kiloda 12 tekrara ulaşmayı hedeflersin, 12 tekrara ulaştıktan sonra kiloyu arttırır ve tekrar 8-9 tekrara düşersin, bu temel ve güzel bir yöntemdir.
    Ancak 8-9 tekrar yaparken, bir daha, bir daha kilo arttırmak insanı bıkkınlığa ve başarısızlığa sürükler, ancak önce tekrarları, sonra kafanda belirlediğin tekrar ulaşınca kiloları arttırmak çok daha güzel olur.
    Zaman zaman, 45 kilo ile bench press yerine, 60 kiloyla 4 tekrarlı 3-4 set idman yaparsın, bu da kasların için bir çeşit şok olur.
    40 kiloyla 12 tekrar yapabildiğini tahmin ediyorum, bu demektir ki, 40 kilo senin maksimum kilonun yüzde 60'ı civarında bir kilo, yani tek tekrarda en azından 66 kilo basabilirsin.
    Ara sıra bu maksimum kilona yakın ağırlıklara girerek, kendini daha ağır kilolara hazırlaman senin yararınadır.
    Sadece ağırlık basmak değil vücut geliştirme, o konuda çok haklısın.
    Çalışan kası hissetmek, şiştiğini görmek ama aynı zamanda kilo arttırmaya gayret etmek, kilo artmaz ise, uzun vadede kas gelişimi olamaz.
    Kilo arttırırken bir anda kiloları sıçratmadan, dediğim gibi, tekrar belli bir rakamı bulunca kiloyu arttırıp, tekrarı düşürerek, vücuda sürekli sürpriz yapman en verimlisi ve heyecan vereni olacak.
    Göğsü kesmek bence hikaye, dips yaparsan, ister istemez kesik bir görüntü oluşmaya başlar ve bu senin göğsüne 10 hatta 15 santim katmana engel olmaz.
    Önce gücünü iyice arttırıp sonra kalite çalışması yapmanı öneriyorum.
    Kas kütlen ne kadar fazla olursa, yağları azalttığında, alttan daha belirgin ve etkileyici bir şekil çıkacak.
    Henüz 40 kilo ile bench yaparken çok fazla kas şekli bekleme, 104 santim şekilden şekilli bir göğüs olur o, o da giyimliyken seni mutlu etmez.
    Beslenme hakkındaki yazılanları gözden geçirerek, kaliteli beslenme ve sıkı idmanlarla yağlanmadan kas kütleni arttıracağına eminim.
    Başarılar...
     
  3. hermes
    Offline

    hermes Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    teşekkürler..
     
  4. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Karasan'a ek olarak ben de bu ''göğüs kesme'' olayına inanmıyorum bi süredir.Dips maalesef çok küçümsenen ve ihmal edilen bi egzersiz.Çok faydasını gördüm,koca salonda tek dips yapan benim.göğüs antremanlarının sonuna 2*max ya da 3*max başlangıç olarak dipsi nizami bi şekilde yap farkı hissedersin hadi kolay gelsin ;)
     
  5. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    çok doğru bir noktaya değinmişsin..
    benim izlenimlerime ve tecrübelerime göre dips idmanı göğüs idmanları içerisinde temel ve önemli etkili hareketlerden biridir.. bu egzersizi 2 programdan birine mutlaka koymaya çalışırım..

    dips göğsü dıştan keser ve bu birçok sporcunun ihmal ettiği bir noktadır..
    kaliteli dips idmanlarını uzun süreli programlarına koyan sporcuların göğüs şekillerine bakıldığında dips idmanın göğüs estetiğindeki önemi belki çok daha iyi anlaşılabilir..
     

Sayfayı Paylaş