Çikolatada yapılan hileler konusunuda inceleriz ülkemizde çikolata yok. Şekerli kakaolu tabletler ve barlar var. Sütlü çikolatalar tam bir hile uzerine kurulu içlerinde süt tozu kullanılıyor. Yoksa 1995lerde yediğim çikolataların lezzetleri ile bu gunkuleri arasında çok büyük farklılıklar var. Bu da ülkemizdeki beslenmeye hizmet eden kanunların zayıf olması ve yapay katkılı ürünler ile ilgili kanunlarla büyük ilgisi var.
Bu konuyuda daha detaylı incelemek gerekiyor.
Ayrıca konsantre meyva suları yapay yoğurtlar bununla ilgili kanun maddeleri var emin olun bunları okudugunuzda çok şaşırırsınız.
Çünkü Konsantre meyva suları nektarlar ve üretilen endüstriyel ürünlerde o kadar hile yapılıyorki birde kanun yapıcılar sanayiciye destek kanunlar çıkarıyorlar.
sonuç itibarı ile biz bakkaldan uzerinde yüzde yüz doğal yazan bir ürünü aldıgımızda zannediyoruzki meyva suyu içiyoruz halbuki alakası yok.
İşte 24 ab ülkesinin içerisinde özellikle ileri seviye ülkelerde gıda üzerine kurulu kanunları incelediğinizde hile yapmanın olanaksız oldugunu kanunları duzenleyenlerin gerçekten gıda mühendisi yada bilim adamı olduklarını hissedersiniz.
Doğal olmayan bir ürünün üzerine ne hakla doğal yazarsınız? bir defa bunu dusunmek lazım.
Son düzenleme: 12 Ekim 2010