Trabzon Hurması (Cennet Hurması)

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve kby tarafından 3 Kasım 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. kby
    Offline

    kby Üye

    Katılım:
    18 Mart 2011
    Mesajlar:
    65
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    Amerika
    [​IMG]

    Trabzon Hurması için arama yaptım ancak daha önce konu açılmamış.

    Aslında kaliteli ve bir o kadar da lezzetli bir meyve. Türkiye'de üretimin yaygın olduğu bir meyve ama sıklıkla tüketilen bir meyve değil. Kışın bulk dönemlerinde ve kilo almak isteyenler karbonhidrat açısından zengin bu meyveyi tüketebilir kanımca. Aşağıda bazı faydaları;


    "
    • Trabzon hurması, yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli yer tutan bir meyvedir
    • Trabzon hurması, A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengindir.
    • Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisi için şifalı bir meyvedir.
    • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir Antioksidanlar bakımından zengin olması sebebiyle günümüzde yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli bir yeri vardır.
    • Bu meyve aynı zamanda zayıflığın giderilmesi, kansızlık, vitamin eksikliği ve mide-bağırsak hastalıkları için iyi gelir.
    • Trabzon hurması yenilmeye devam edildiğinde ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermekte, mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir."

    Aşağıdaki linkte de besin değerlerini görebilirsiniz:

    https://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50427

    Sizin yorumlarınız nelerdir?
     
    letsev bunu beğendi.
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    50 civari GI si var. Bu orta deger olarak geciyor, Bence gayet guzel bir meyve alternatifi.
     
  3. JessePinkman
    Offline

    JessePinkman Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Online Oyun Ürünleri Satış Pazarlama
    Yer:
    İzmir
    Ermişi gerçekten güzel oluyor, erdiğinde koyu kırmızı hafif siyaha kaçan bir renk alıyor iç tarafı.
     
  4. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    ben daha kansere iyi gelmeyen veya korumayan meyve sebze baharat ot görmedim. bir bizim ükedemi bu keramet var her yerde bu böylemi onu malesef bilmiyorum.
     
  5. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    504
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Biraz olgunlaştıktan sonra yenmeli yoksa ağızda buruk bir tat bırakıyo bilen bilir :)

    Ayrıca çok tatlı bir meyve ben bir ara kahvaltıda yulaf ve süte eklerdim tadı güzel oluyor.
     

Sayfayı Paylaş