Trabzon Hurması için arama yaptım ancak daha önce konu açılmamış. Aslında kaliteli ve bir o kadar da lezzetli bir meyve. Türkiye'de üretimin yaygın olduğu bir meyve ama sıklıkla tüketilen bir meyve değil. Kışın bulk dönemlerinde ve kilo almak isteyenler karbonhidrat açısından zengin bu meyveyi tüketebilir kanımca. Aşağıda bazı faydaları; " Trabzon hurması, yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli yer tutan bir meyvedir Trabzon hurması, A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengindir. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisi için şifalı bir meyvedir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir Antioksidanlar bakımından zengin olması sebebiyle günümüzde yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli bir yeri vardır. Bu meyve aynı zamanda zayıflığın giderilmesi, kansızlık, vitamin eksikliği ve mide-bağırsak hastalıkları için iyi gelir. Trabzon hurması yenilmeye devam edildiğinde ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermekte, mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir." Aşağıdaki linkte de besin değerlerini görebilirsiniz: https://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50427 Sizin yorumlarınız nelerdir?
ben daha kansere iyi gelmeyen veya korumayan meyve sebze baharat ot görmedim. bir bizim ükedemi bu keramet var her yerde bu böylemi onu malesef bilmiyorum.
Biraz olgunlaştıktan sonra yenmeli yoksa ağızda buruk bir tat bırakıyo bilen bilir Ayrıca çok tatlı bir meyve ben bir ara kahvaltıda yulaf ve süte eklerdim tadı güzel oluyor.