Top 10 Diyet Efsaneleri

Konusu 'Türkceye Çevirilen Yazilar' forumundadır ve vinternatt tarafından 3 Şubat 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. vinternatt
    Offline

    vinternatt Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2010
    Mesajlar:
    286
    Beğenileri:
    385
    Ödül Puanları:
    73
    Top 10 Diyet Efsaneleri
    [​IMG]


    Bu makalede, en çok söylenen 10 diyet efsanesini ve bunlardan birisine inanmanın diyetinizi ve antremanınızı nasıl sabote edebileceğini öğreneceksiniz.

    1- Sonuç görmek istiyorsan, aç kalmalısın.
    Yanlış, yanlış, yanlış. Bunu yapmak sadece kas kaybına yol açar ve kas kaybı, vücut şeklinizi mahvedeceği gibi metabolizmanızı da bozar.

    2- Karbonhidratlar kötüdür ve çıkarılması gerekir.

    Şeker, hamur işi, meyve suyu vb. yanlış tür karbonhidratların ortadan kaldırılması gerekir. Vücut, aşağı yukarı %40 karbonhidrat, %40 protein ve %20 yağ şeklindeki dengeli bir diyette en iyi şekilde çalışır.

    3- Çok fazla protein böbreklere zarar verebilir.

    Bu sonuca ulaşan hiçbir araştırma bulunmamaktadır. Ancak, çok fazla miktarda proteinin, halihazırda böbrek problemi yaşayan insanlar üzerindeki etkisini bilmiyoruz. Bunun haricinde, sağlıklı insanlarda, orta - yüksek miktarda protein diyeti böbreklere zarar vermez. Böbreklerin proteini işleyebilmesi için yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun.

    4- Kilo vermenin en iyi yolu günde 1 veya 2 kere yemektir.

    Birinci maddeye bakınız. Buna ek olarak, bu kadar az yemek, yüksek ve düşük şeker seviyelerine ve buna bağlı olarak düşük enerji seviyesi ve letarjiye (uyuşukluk) neden olacaktır.

    5- Kilo kaybetmek için bütün yağlar çıkarılmalıdır.

    Korkunç bir tavsiye. Vücudun sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için Omega-3 gibi esansiyel yağ asitlerine ihtiyacı vardır. Vücut bunları üretemez, bu yüzden dışarıdan almamız gerekir. Bu nedenle, her gün bir çorba kaşığı keten tohumu yağı veya bir servis somon bir çok kadının ihtiyacını karşılayabilecekken, her gün iki çorba kaşığı keten tohumu yağı da erkeklerin çoğunun ihtiyacını karşılayacaktır.

    6- Yüksek karbonhidrat/Düşük Yağ diyetleri en iyi sonucu verir.

    Karbonhidratlar yakıt oldukları ve kullanılmadıkları takdirde yağ olarak depolandıkları için, çok fazla karbonhidrat tüketimi bir problemdir. (Maraton veya triatlon koşucusu gibi bir dayanıklılık sporcusu değilseniz.) Eşitliğin düşük yağ kısmına gelince, eğer kalorilerin %20'si yağdan gelmiyorsa, vücuttaki yağ yakımında zorluk çekeceksiniz.

    7- Protein Shake'lerinden oluşan bir diyet, yağ kaybetmenin en iyi yoludur.

    Yine yanlış. Aceleniz varken öğün atlanmaması açısından protein karışımları faydalı bir araçtır. 5 ya da 6 öğün gerektiren bir diyette, sırasına göre en fazla 2 ya da 3 öğünü protein karışımlarıyla yapabilirsiniz. Kimsenin, bir protein ürününün gerçek bir yiyecekten daha iyi olduğuna sizi inandırmasına izin vermeyin. Vücut geliştirmeciler daha hızlı sonuçlar için gerçek yiyecek alımının önemini vurgularlar.

    8- Çok fazla su içimi, su olarak kilo almanıza neden olur.

    Tam tersi. Ne kadar çok su içerseniz, o kadar çok suyu vücudunuzdan atarsınız ve böylece vücutta suyun tutulması diye bir sorun oluşmaz. Pound cinsinden ağırlığınızın %66'sı kadar su tüketmelisiniz. Bu hesaplama size her gün tüketmeniz gereken yaklaşık miktarın ons cinsinden değerini verir. (vinternatt: 70 kg bir insan için günde yaklaşık 3 litre, 80 kg bir insan için günde yaklaşık 3,5 litre, 90 kg bir insan için günde yaklaşık 3,8 litre, 100 kg bir insan için günde yaklaşık 4,2 litre su tüketimine eşittir.)

    9- Düşük karbonhidratlı bir diyette istediğinizi yiyip, yine de kilo kaybedebilirsiniz.

    Doğru değil. Düşük karbonhidratlı bir diyette, proteinin vücutta yarattığı termojenik etkiye (vücut sıcaklığındaki artış) bağlı olarak, kilo almadan biraz daha fazla kalori tüketebileceğiniz gibi alabileceğiniz kalori miktarının da bir sınırı vardır. Bunun üstüne çıktığınız zaman yağ depolarsınız.

    10- Düşük karbonhidratlı diyetler, orta seviye karbonhidratlı diyetlerden daha hızlı yağ kaybetmenizi sağlar.

    Son zamanlarda yapılan uzun vadeli araştırmalar durumun böyle olmadığını gösteriyor. Uzun vadede iki diyet de eşit miktarda işe yarıyor. Ancak, kendi kişisel deneyimlerim ve müşterilerimden elde ettiğim deneyimlere göre düşük karbonhidratlı bir diyet dayanılması zor bir beslenme türü ve bunu uygulayanlar diyeti bıraktıklarında, kaybettikleri kiloları geri aldıkları gibi, üzerine biraz daha fazla kilo alıyorlar. %40 Protein, %40 Karbonhidrat ve %20 yağ gibi devam ettirebileceğiniz bir programı uygularsanız kalıcı sonuçlara ulaşırsınız.


    Yazar: Hugo Rivera
    Orijinal Makale: bodybuilding.about.com/od/nutritionbasics/tp/dietmyths.htm
    Fotoğraf: Catherine Hadler, freedigitalphotos.net, royalty free license.
    Çeviren: vinternatt
     
    Azi, kaan7765, diez ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. ColdOne*
    Offline

    ColdOne* Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2011
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci.
    Yer:
    In Flames
    akşam yemeğinden sonra hiçbişerşey yemeyin var birde.
    hani gün içinde neyi ne kadar istiyorsan ye, ama akşam yeme. .)
     
  3. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    meyve detoksları var birde ona hastayım:D
     

Sayfayı Paylaş