Ton'lu spaghetti 4 kişilik Hazırlama Süresi: 40 dakika Pişirme Süresi: 15 dakika 2 kutu Ton (160 g. x 2) l 30 g. margarin 2 adet soğan l 2 diş sarmısak l 1 kutu Dardanel Sardalya 50 g. salatalık turşusu l 1.5 demet taze soğan 125 ml. kremşanti l 80 g. kapari l 300 g. süzme yoğurt 1 tutam toz şeker l 30 ml. sıvı yağ l 30 ml. limon suyu 1 adet yumurta sarısı l 400 g. spaghetti Tuz l Karabiber (taze çekilmiş) 900 Kalori ----------------------------------------- Hazırlanışı Soğan, sarmısak ve 3 adet sardalyayı ince ince kıyın. Dardanel Ton’u süzün. Salatalık turşularını küçük küplere doğrayın. Taze soğanı kıyın. Margarini ve 15 ml. sıvı yağı bir tencerede ısıtın. Soğan, sarmısak, Dardanel Sardalya ve Dardanel Ton’un yarısını tencereye koyup çevirin. Kremşanti ve süzme yoğurdu katın, 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber, toz şeker ve limon suyu ile tatlandırın. Karışımı püre haline getirip süzgeçten geçirin. Kalan Dardanel Ton, kapari ve salatalık turşusunu sosa katın bir taşım kaynatın ve ateşten alın. Yumurta sarısını çırptıktan sonra sosa ekleyin. Taze soğanı ilave edin. Spaghettiyi dirice haşlayıp süzün. Spaghettiyi önceden ısıtılmış kaseye boşaltın. Sosla karıştırıp servis yapın. Alinti : dardanel.com
Ton'lu karışık sandöviç 4 kişilik Hazırlama Süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 15 dakika 1 kutu Dardanel Ton (160 g.) 3 adet lop yumurta 50 g. rendelenmiş kaşar peyniri 2 adet yeşil biber 4 adet doğranmış yeşil zeytin 2 adet orta boy doğranmış salatalık turşusu 60 g. mayonez 4 adet sandöviç ekmeği 292 Kalori Hazırlanışı Dardanel Ton’u süzdürün. Yumurtaları katı haşlayın. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Biberli yeşil zeytinleri ince doğrayın. Salatalık turşusunu halka halka kesin. Hazırladığınız malzemelere rendelenmiş kaşar peyniri ve iri parçalara böldüğünüz yumurtaları ilave edin. Mayonezi de ekleyip malzemelerin dağılmamasına dikkat ederek karıştırın. Sandöviç ekmeklerini uzunlamasına ikiye kesip malzemeyi eşit olarak paylaştırın. Hazırladığınız sandöviçleri alüminyum folyoya sarıp 120o C sıcaklıktaki fırında 15 dakika pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Ton'lu domates soslu makarna 4 kişilik Hazırlama Süresi: 30 dakika Pişirme süresi: 20 dakika 1 kutu Dardanel Ton (160 g.) 15 g. toz şeker l 400 g. şerit makarna 2 adet soğan l 1-2 diş sarmısak 45 ml. sıvı yağ l 30 g. siyah zeytin 4-5 adet soyulmuş domates l 1 demet fesleğen Tuz l Karabiber l Acı biber 673 Kalori Hazırlanışı Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanı kıyın, yağda kavurun. Sarmısağı ve domatesleri kavurduğunuz soğana ekleyip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Diğer tarafta zeytinin çekirdeklerini çıkartın. Tuz, karabiber, toz şeker ile sosa ilave edin. Fesleğeni saplarından koparıp şerit şerit kesin, küçük yapraklarını bütün bırakın. Dardanel Ton’u süzüp (yada yağı süzülmüş Dardanel Poşet Ton kullanın) ufalayın ve sosun içine katın. Tüm karışımı makarnanın üstüne koyup servis yapın.
Ton Light'lı makarna salatası 2 kişilik Hazırlama Süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 10 dakika 1 kutu Dardanel Ton Light (160 g.) l 1 adet acı kırmızı biber 120 g. burgu makarna l 250 g. salatalık 2 adet havuç l 1 adet soğan l 1/2 demet maydanoz 30 g. hardal l 15 ml. beyaz üzüm sirkesi l 30 ml. sıvı yağ l Tuz l Karabiber 440 Kalori Hazırlanışı Makarnaları tuzlu suda haşlayın ve süzün. Salatalıkları yıkayın, dilimleyin. Dardanel Ton Light’ı süzün. Havuçları soyun, iri iri rendeleyin. Biberi ikiye ayırın, çekirdeklerini ayıklayıp ince şeritler halinde kesin. Hazırladığınız malzemeyi süzüp ufaladığınız Dardanel Ton Light ile karıştırın. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Hardal, tuz, karabiber, sirke, sıvı yağ ve 45 ml. suyla beraber karışıma katın. Dardanel Ton Light’lı sosu makarnalı karışıma ilave edin.
Ton'lu bagetler 2 kişilik Hazırlama Süresi: 10 dakika 2 kutu Dardanel Ton Light (80 g. x 2) 1 adet domates l 1 adet salatalık 2 tatlı kaşığı mayonez l 1 marul l Siyah zeytin 1 adet baget ekmek 314 Kalori Hazırlanışı Dardanel Ton Light’ın suyunu süzdürün. Baget ekmeğini uzunlamasına ikiye bölün içlerine mayonez sürün. Marul yapraklarını yıkayın. Domatesleri yarım ay şeklinde, salatalıkları uzunlamasına doğrayın. Ekmeklerin üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Dardanel Ton Light'ı marul, domates ve salatalığın arasında kalacak şekilde ekmeklerin içine yerleştirin. Zeytinlerle süsleyerek servis yapın.
Ton Light'lı salata 2 kişilik Hazırlama Süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 10 dakika 1 kutu Dardanel Ton Light (160 g.) 1 adet yumurta l 1 adet kuru soğan l 3 sap kereviz 2 adet salatalık turşusu l Acı biber sosu 1 adet domates l 1 adet limonun suyu Dereotu l Karabiber l Tuz 150 Kalori Hazırlanışı Salata kabınızın içine Dardanel Ton Light'ı süzdükten sonra koyun ve çatalla küçük parçalara ayırın. Yumurtayı katı haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Kereviz sapını yıkayıp ince kıyın. Salatalık turşusunu küp doğrayın. Soğan, kereviz sapı ve turşuyu limon suyu ve ince kıyılmış dereotu ile iyice karıştırın. Daha sonra doğranmış domates, karabiber ve tuz ekleyin. Salataya Dardanel Ton Light'ı ve dilimlediğiniz yumurtayı ilave edin. Yiyeceğiniz zamana kadar buzdolabında saklayın.
Görüldügü gibi bazi tariflerde kaloriler yüksek. Beslenmenize uygun olarak tarifleride düzenleyin, bunlar sadece örnek olsun. Hepsi Dardanel.com sitesinden alintidir. Afiyet olsun.
Tonlu omlet 160 gr konserve ton balığı (ayçiçek yağlı) 100-150 gr yağsız peynir. 4-5 adet yumurta beyazı. Peynir ezilerek yumurta beyazı ile karıştırılır. Ton konservesi yarım açılarak yağın bir bölümü tavaya akıtılır. Ton balığı parçalanarak kalan ayçiçek yağı süzülmeden karışıma eklenir. Yağ ısıtıldıktan sonra karışım tavaya konur ve ağzı kapatılır. Lezzetin artması için isteğe bağlı olarak baharat, domates, soğan vb eklenebilir. Kolesterol sorunu olmayanlar lezzet için yumurtalardan birini tam olarak da koyabilirler. Yaklaşık 80 gr protein içermekte olup özellikle antreman sonrası tavsiye olunur.
gerçekten çok güzel tarifler saat gece 3 e geliyor ve ben açık bakkal bulup ton balığı almaya gidiyorum... 8) :lol: (ama vazgeçtim malum fat...yatıcam birazdan :lol: :lol: )
Benım elımde suan dardanel sardalya var 100 gram ayçiçek yaglı 21 gram protein 5gr yag 5gr karbon hıdrat. Ton balıgı ıle sardalya blıgı arasında ne fark var ? Bunu yıyebılır mıyım onun yerıne. Hangısının tadı ıyı sızce?
Ellerinize sağlık güzel paylaşım fakat ben tek bi şekilde yiyorum ve tadına bayılıyorum Pilav üstü ton balığı bitiyorum tadına ya