Ton Balıklı Yumurtalı Yulaf Ezmesi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve umutn tarafından 2 Haziran 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. umutn
    Offline

    umutn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    165
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    Önce malzemeleri sıralıyım

    100 gr kadar yulaf ezmesi 60.7 gr karbonhidrat , 7.6 gr lif , 12.6 gr protein ( bitkisel) , 7 gr yağ (5.3gr'ı doymamış yağ )
    2 kutu ton balığı ( yağı süzülecek mutlaka ) 20x2 = 40gr protein
    2 adet yumurta tam 7x1=7 gr protein 5.8 gr yağ ( 3.5 gr doymamış yağ )
    8-10 fındık yada ceviz ( 12 gr doymamış yağ )
    Yarım avuç kadar yaban mersini ( 10 gr basit karbonhidrat )
    50 gr kadar lor ( yağsız) 10 gr protein , 1.5 gr doymuş yağ

    Toplam veriler : 60.7 gr kompleks karbonhidrat , 10 gr basit karbonhidrat , 57 gr hayvansal protein , 12.6 gr bitkisel protein ( ceviz fındıktan gelenler yaklaşık 15 gr ) ,26.3 gr yağ ( 20.8 gr tekli ve çiftli doymamış yağ)

    Tarif :

    Tavaya çok az yağsız süt koyulur böylelikle kavrulmanı önüne geçiliyor hemde yemekler hafiften yumuşuyor , süzülen ton balıkları tavaya atılır üzerine 50 gr lor serpiştirilir , yavaşça karıştırılır , bir müddet sonra sütü emen ton balığı ve lorun üzerin yumurtamız kırılır , ve çırpılmaya başlanır , kıvamı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz , yumurtamız istedğiniz kıvama geldikten sonra tavaya ceviz fındık ve yaban mersinlerimiz atılır ve karıştırılır , yumurtanın verdiği yapışkanlıkla krep haline gelen yemeğimizin altı kapatılır ve kase hazır olarak beklemekte olan yulaf ezmesinin üzerine konulur , isteyenler bunun üstüne tarçında ekebilirler ben şahsen diğer baharatların yerine tarçını tercih ediyorum . Diyeceksiniz ki bu böyle kuru kuru gider mi ? Gitmez tabi ben genelde yanında süt değilde kefir içmeyi tercih ediyorum hemde içerdiği yararlı bakterilerden faydalanıyoruz ,hem besleyici hemde tok tutucu bir yemek oluyor kendisi , antremandan sonra genelde bu şekilde besleniyorum , kendinize göre eklemeler çıkarmalar yapabilirsiniz , şimdiden afiyet olsun ...
     
    rsxer bunu beğendi.
  2. phoenix_batt
    Offline

    phoenix_batt Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Tesekurler denicem yalniz yulaf ezmesinin ustne dokup karistrcazmi
     
  3. umutn
    Offline

    umutn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    165
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    Ben karıştırarak yemeyi tercih ediyorum ama dediğim gibi biraz kuru oluyor , yanında mutlaka ayran kefir su yada meyvasuyu ile tüketin o zaman tadı gerçekten güzel oluyor ...
     
  4. anil529
    Offline

    anil529 Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    tarçın la ton balığını yakıştıramadım
     
  5. melanqoliq
    Offline

    melanqoliq Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Fethiye
    yulaf, yumurta ve ton balıgı kulaga pek ahenkli gelmiyor ama deneyecegim..
    neleri denemedikki bu spor için değilmi ama..
    tesekkürler tarifin için..
     
  6. umutn
    Offline

    umutn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    165
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    Tarçın o kadar kuruluğun içinde hem iştah kesici görevi görüyor hemde hafif yediğimizi tatlandırıyor , afiyet olsun ...
     
  7. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    340
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşım ben bunu kendi başıma önceden denemiştim gayette güzel herkese tavsiye edilir yanlız ben tarçın ve yaban mersini koymamıştım :D
     
    umutn bunu beğendi.
  8. umutn
    Offline

    umutn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    165
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    Hafif tatlandırıyor diyelim ;) , ama tat olarak cidden güzelleşiyor ...
     
  9. stanstolen
    Offline

    stanstolen Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    süt ve ton balığı gerçekten çok iğrenç :)
     
    pastnova bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş