Ton Balıklı Pirinç Salatası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve htcoksz tarafından 5 Eylül 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. htcoksz
    Offline

    htcoksz Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2015
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    İÇİNDEKİLER

    200 gr pişmiş Amerikan pirinci

    2 katı pişmiş (10 dakika) yumurta, dilimlenmiş

    2 domates, dilimlenmiş

    3 taze soğan, ince doğranmış

    1 ton balığı konservesi, süzülmüş

    1 küçük mısır konservesi, süzülmüş

    1 avuç siyah zeytin

    3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Tuz ve biber


    HAZIRLANIŞI

    Pirinci tuzlu suda pişene kadar (15-20 dakika) haşlayın. Suyun fazlasını süzün ve pirinci soğumaya bırakın (süreci hızlandırmak için soğuk sudan geçirebilirsiniz). Servis tabağında: Pirinci ve ince dilimlenmiş taze soğanı ekleyin. Dilimlenmiş domates ve yumurtaları da ekleyin. Bir çatalla ton balığını küçük parçalara bölün (kutudaki suyun tamamını süzdükten sonra). Zeytinleri ve mısırı da ekleyin. Kalan malzemeleri de pirince ekleyip hafifçe karıştırın. Soğuk servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş