ton balıklı makarna( bu farklı:)

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve slashrocks tarafından 9 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. slashrocks
    Offline

    slashrocks Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar kilo almak için idealdir kendisi..önce makarnamızı klasik haşlıyoruz..bu sırada orta boylarda bi kaba. 2 tane ton balığını yağını süzerek( tercihe göre) boşaltıyoruz..kaşıkla parçalıyoruz...içine mayonez göz kararı avuç dolusu olacak kadar mayonezi boşaltıyorz..ve mayonezin 2.5 katı kadar da yoğurt koyuyorz..sonra iyice karıştırıyoruz..ve sosumuzu hazırlıyoruz...ve makarna piştikten sonra üzerine dökme suretiyle afiyetle yiyoruz
     
  2. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.182
    Beğenileri:
    2.501
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    yoğurt ve ton balığı + mayonez = mide zehirlenmesi ....
     
  3. slashrocks
    Offline

    slashrocks Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2011
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    gıda mühendisliği yapmakta olan biri olarak..yoğurt balık hurafesini şöyle açıklayayım..yoğurt ya da balık bozuk ise zehirlenme olabilir kaldıki bunun yoğurtla balıkla alakası yoktur herhangi bozuk gıda zaten seni zehirleyebilir...kaldı ki süt ürünü balıkla beraber alındığında zehirli olsaydı...meyhaneden milletin leşini toplardık..mezelerde( peynir,cacık..vb) süt ürünlerinin yanında balık tüketilmektedir..
     
    AngryHun bunu beğendi.
  4. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.182
    Beğenileri:
    2.501
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Peki balık bozuk değil ama , ton balığı zehirlemez mi yoğurtla alındığında , işin içine bir de mayanoz giriyor üstelik ?
     
  5. yellow_captain
    Offline

    yellow_captain Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2011
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Bende merak ettim doğrusu .Birçok yerde okudum tam olarak herkesin birleştiği ortak bir fikir yok.

    -Bazıları sizin gibi diyorki yoğurt ya da balık bozuk ise zehirlenme olabilir kaldıki bunun yoğurtla balıkla alakası yoktur herhangi bozuk gıda zaten seni zehirleyebilir.

    -Bazılarıda diyorki balık ve süt ve ürünlerinden oluşan gıdaları asla birlikte tüketmeyin hatta o gün bile o gıdaları tüketmeyin.Yani sadece balık tüketin diyor. (Şahsen ben bu yaşıma kadar balık yediğim gün hiçbir zaman süt ve ürünleri tüketmedim)

    -Bazılarıda diyorki balık tazeyse hiç bir sorun olmaz.Yani bozukluktan yada sağlamlıktan değilde balığın yeni tutulmuşundan bahsediyor.Mesela bizim fen öğretmeni mersinde bir yere gitmiş , balığı akvaryum gibi bir şeyin içine koyan bir balıkçı varmış , balığı sen kendin seçiyorsun o pişiriyor.Yanında ayran içmişler balık taze olduğu için hiç bir şey olmamış.

    Madem bu işin bilir kişisiniz açıklarsanız memnun kalırız...
     
  6. Ec0
    Offline

    Ec0 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2010
    Mesajlar:
    849
    Beğenileri:
    434
    Ödül Puanları:
    0
    bişey olmaz ama makarnanın tadı güzel olacağını sanmam mayonez üstüne yoğurt bence makarnaya 1 küçük kutu ton balığı dökmeniz daha iyi yağını süzerek ama light ton balıkları bu durumda daha çok tercih edilir
     
  7. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.329
    Beğenileri:
    1.281
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    hurafe bunlar yahu. inanmayın...
    daha geçenlerde ton balığını ayranla götürdüm.
     
    AngryHun bunu beğendi.
  8. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.182
    Beğenileri:
    2.501
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    geçen yaz bende ton balıklı makarna yanında 0,5 lt light süt içiyordum :D
    ama burada işin içine mayanoz de giriyor , ondan şüpheliyim biraz..
     
  9. Wes-Dex
    Offline

    Wes-Dex Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Mayonezde bulunan ana maddeler yumurta ve limondur :) Ki bu maddeler balık veya süt ürünü açısından sorun oluşturmazlar.
     
  10. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.124
    Beğenileri:
    1.023
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Makarnayı haslayıp ustune yogurt dokup, onunda ustune ton balıgı ekleyerek afıyetle yedıgım cook olmustur.
    Hıc rahatsız etmedı.
     
    yellow_captain bunu beğendi.
  11. yellow_captain
    Offline

    yellow_captain Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2011
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Teşekkürler dostlar , aydınlattınız beni ve benim gibi düşünen arkadaşları...
     
  12. murat2
    Offline

    murat2 Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Hiç tartışmaya felan girmeye gerek yok
    Ton balığını çok küçük şekilde kıyarım,biraz tuz baharat atarım karıştırırım bi güzel
    Makarnamı Pişiririm Salçasını Koyarım Karıştırırım.
    Makarnayı Tabağa koyduktan sonra tonbalığını üstüne döker karıştırırım.
    Yanındada büyük bardakta ayranımı yaparım buzlu buzlu..

    Afiyet olsun :D
     
    yellow_captain bunu beğendi.
  13. 'Tuna
    Offline

    'Tuna Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2010
    Mesajlar:
    457
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    61
    Dediği gibi balık, bozuk yada bayat ise zehirler ancak ben ton balık 1-2 saat sora yogurt yemiştim 1 hafta siyah ton balıklar kusuyordum kendime gelemedim.
    Doktor meyveli maden suyu iç iyi gelir demişti. Deneyenlerin işine yarayabilir bir bilgi :D
     

Sayfayı Paylaş