Ton Balık Konservesi Yağını Değerlendirme ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ADANALI1980 tarafından 24 Nisan 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. ADANALI1980
    Offline

    ADANALI1980 Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2011
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Mersin
    Merhaba Arkadaşlar,

    Konserve ton balığı aldım büyük bir kutu.. İçinden çıkan yağı süzüp.. bir şekilde gıda olarak tüketmek istiyorum.. Fikri olan var mı acaba ?
     
  2. faciaa
    Offline

    faciaa Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2014
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Ne kadar süzme yapsanda yağ gene kalır

    HTC One X+ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. ADANALI1980
    Offline

    ADANALI1980 Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2011
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Mersin
    Kardeş, elbette balıkta yağ kalıyor.. ki kişisel görüşüm balığın yağı da kalmalı biraz..

    Fakat yağı baya var.. benim sorum bu yağı değerlendirmek üstüne.. Zira balık yağı gayet besleyici bir gıda.. Şimdilik tek aklıma gelen her öğünde yediğim salataya zeytin yağı yerine bu yağı eklemek.. başka fikri ve önerisi olan varsa memnun olurum...
     
  4. murat90
    Offline

    murat90 Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2013
    Mesajlar:
    111
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Benim bildiğim konservelerde ki balıklarda bulunan yağ ayçiçek yağıdır, balık yağı değildir.İçindekiler kisminda belirtir istersen okuyabilirsin..

    HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    keromero, discovery ve ADANALI1980 bunu beğendi.
  5. ADANALI1980
    Offline

    ADANALI1980 Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2011
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Mersin
    ALıNTI :
    *Ton Balığı, Omega 3 ve Omega 6 bakımından oldukça zengindir. Ancak konserve ton balıkları paketlenirken raf ömrünü uzatmak amacıyla balığın kendi yağı alınır. Omega 3 asıl balığın kendi yağındadır. Yağ alındıktan sonra tamamen sağlıksız yağ olan Ayçiçek yağı ile doldurulur. Bu yüzden Konserve Ton Balığı değilde Taze Ton Balığı edinerek beslenmene dikkat et!

    evet yahu :(( az önce birkaç kaynakta bunu okudum.. Bu durumda şöyle düşünüyorum, sonuçta ayçiçek de olsa balığın ve balık yağının bir kısmı bu yağa geçmiştir.. Bir kanavoza yağı süzüp.. öğünlerdeki salatalara ekleyip tüketeceğim.. bir dahaki sefere süzme mi alırım bilemiyorum.. bakacaz artık.. yorumlara teşekkürler..
     
  6. mserkanxxx
    Offline

    mserkanxxx Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2014
    Mesajlar:
    186
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Bence ligth ton balığı al onlarda çiçek yağı yok yada o yağı tamamen süz öyle tüket ton u çiçek yağından sana fayda gelmez,yağ olarak z.yağı kullan salatalarda vs. omega 3 tableti de alabilirsin çok pahalı değildir.

    C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    ADANALI1980 bunu beğendi.
  7. ADANALI1980
    Offline

    ADANALI1980 Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2011
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Mersin
    Evet malesef durum öyle..

    Bu arada, daha önce dikkatini çeken oldu mu bilmiyorum fakat 2 tip ton balık konservesi var. Diğer tüm değerler aynı olmakla beraber biri İri parçalı diğeri ise Kıyılmış(büfe tipi) şeklinde.. Aralarında 10TL fark var.. Kıyılmış dediği ki benim aldığım oydu.. Adeta çatalla karıştırılmış gibi parçalar.. Süzülmüş miktar aynı görünüyor.. Kafam karıştı açıkçası.. Gözünüze çarparsa bir bakıverin hele..
     

Sayfayı Paylaş