Ton balığını yaza girmeden önceki 4 ayda ve yazın 1 ay kullandım. Light olanlarını tercih ediyordum , oldukça pratik oluyor. Az kalori , yüksek protein ciddi anlamda iyi uzaktan bakıldığında.
Neyse , lafı uzatmayayım sadede geliyorum. Bu konu ile alakalı uzun uzun araştırmıştım. Geçmişte ton balıkları konserve edilirken , ağır metallerden herhangi bir arındırma işlemi görmüyormuş. Ancak şuanda belirli firmalar , ürünlerinin ağır metallerden arındırıldığını piyasaya beyan etmişler. Bildiklerimden bir tanesi Dardanel , başka da herhangi bir firma duymadım ama konuyla ilgili başka firma araştırması da yapmadım. Sadece civa değil , bununla birlikte başka ağır metallerde var. Bunların sorunu vücuda girdikten sonra atılmıyorlar , zamanla birikim oluyor ve vücuda çeşitli şekillerde zarar veriyorlar. Basit bir saç dökülmesi , vitamin eksikliğinden tümörlere kadar etkileri olduğu biliniyor.
Bir de ne kadar gerçek bilmiyorum ama ürünlerin üzerinde haftada 1-2 'den fazla kullanmayınız yazdığı gibi mitler de duydum konu ile alakalı. Şuanda yediğim markalarda böyle bir şey görmedim ama dediğim gibi doğruluğunu bilmiyorum.
Ama muhtemelen şuanda tüm firmalar bu arındırma işlemini yapıyorlardır , hamilelere dahi tavsiye ettikleri reklam filmleri çekiyorlar. Bu kadar basiretsiz hareket edeceklerini sanmıyorum , siz de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Boş bir zamanımda bakacağım , benzer açıklama yapanlar var mı diye.
Bir de şöyle bir tavsiyem olacak nacizane. Ton balığını uzun süre yemiştim. Bunun light olanlarını kullanmak gerekiyor haliyle. Ya da zeytin yağlı olanları da var belki onlar da kullanılır. Da fiyat olarak pek uygun olmuyor bence. Lezzet olarak da light olanlar cidden çok hoş değil , gitmiyor pek. Tavsiyem kıyma. Hem daha uygun fiyatlı kırmızı ete göre , hem ton balığı tavuk kadar baymıyor. Zaten tavukların ne olduğu da belli değil , basıyorlar östrojeni 30 günde büyütüyorlar hayvanları. Öyle yazmışken bunu da ekleyeyim dedim
Genişletmek için tıkla...