Testosteron düşük çıktı Bunalımdayım + jinekomasti var

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve turgaypasha tarafından 16 Nisan 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. turgaypasha
    Offline

    turgaypasha Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    turgay öztürk
    Yer:
    antalya
    Merhaba. Lise öğrensiyim 17 yaşındayım "bunalımdayım". Ben de JİNEKOMASTİ varmış, 2 ay önce ultrason meme us raporuna göre doktor öyle dedi. Ve göğsümde büyüme ve hassasiyet var. Geçer dedi ben de 2 ay sonra endokronolojiye gittim hormon testi yaptırdı doktor.

    KARACİĞER ALT DEĞERİM 80 (REFERANS:0-40)
    TSH DEĞERİ 1.16 (REFERANS 0.37-6.0)
    FSH DEĞERİ 8.02 (REFERANS 1,5 - 12.4)
    LH DEĞERİ 4.9 (REFERANS 1,7 - 8,6)
    PROLAKTİN DEĞERİ 14.87 (REFERANS 4-15)
    ESTRADİOL DEĞERİ 32.83 (REFERANS 7-42)
    TOTAL TESTESTERON 3 (REFERANS 3-10)

    Sadece test sonucunu verdi ve diyetisyene gönderdi, durum hakkında fazla bir bilgi vermedi. Diyette 2. gündeyim ama ben bunalımdayım. Bendeki bu değerler neden böyle.. ders bile çalışamıyorum artık. Boyum 1.76 kilom 90 civarlarında)

    Anlayamadığım fsh, lh gibi hormonların bende yüksek olmasının nedeni kilolarım mı ? Eğer diyete başlar zayıflarsam bu hormon değerleri düşüp testesteron hormonu arttığında jinekomasti geçecek mi ?

    Lütfen yardımcı olursanız sevinirim :(
     
  2. celalcaner
    Offline

    celalcaner Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    430
    Beğenileri:
    86
    Ödül Puanları:
    0
    tek bir teste bakmamak lazım.
    testesteron referans değerde gözüküyor şimdilik ciddi bir sorun yok gözüküyor
     
  3. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    sorun var. yaş itibariyle tetosteron çok daha fazla olmalıydı. önemli olan sorunu çözmek. prolaktin yüksek değerde. doktorlar sadece yüzeysel bakarlar ve sallarlar. bu böyledir. adam gibi özele gideceksin parayı bastıracaksın ki sana baksınlar. çoğu zaman onlarda sallıyor. prolaktininn bu kadar yüksek olmamlı. jineko ondan olmuş. estrojen biraz fazla ama normal.testosteron düşük. bu yaşta bir genç için alt sınır normal değil. doktor hemen diyecek alt sınırda sıkıntı yok falan ama öyle değil. 17 yaşında alt sınırda olmamalı. şimdi yapacağın bir an önce yağ yakarak fazla yağlardan kurtulman.eğer ki yaplarını yakar da yine aynı değelerle karşılaşırsan sonra daha farklı tedavi uygulayacaksın. ama önce yağlardan kurtulup sonra bakman lazım gidişata. bunun içinde uzun ve tempolu yürüyüşler ve diyet. diyet derken karbonhidratlardan ve basit şekelerden kısarak protein alımını fazlalaştıracaksın. beyaz ekmek ,şekerli olan herşey uzak durman gerekenler, et,peynir,yumurta yaklaşman gereken şeyler. dikkatli ol çok ciddi sonuçlar doğurabilir.
     
    turgaypasha bunu beğendi.
  4. turgaypasha
    Offline

    turgaypasha Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    turgay öztürk
    Yer:
    antalya
    greenrain çok saol.

    diyette 2. günüm akşamları 1 saat yürüyüş + koşu yapıyorum. pazartesi özel doktora gitmemi önerir misin ? yani özelde yapılacak bir şeyler var mı yoksa biraz zaman geçtikten sonra mı kontrole gitmeliyim ?
     
  5. turgaypasha
    Offline

    turgaypasha Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    turgay öztürk
    Yer:
    antalya
    konu güncel ://
     
  6. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Bunalıma erken girmişsiniz!

    Rejim ve spor yaparak kabul edilebilir bir kiloya indikten sonra test değerleriniz halen aynı oranlarda çıkarsa endişelenmelisiniz.

    Şu an için bir sorun yok.

    Vücudunuzda ki yağ oranı testosteron'unuzu baskılayan en büyük unsurdur. Spor ve rejim ile yavaş yavaş eritin, vücut kitle endeksinize uygun kiloya inin kendinizde ki değişimi farkedeceksiniz.
     
  7. turgaypasha
    Offline

    turgaypasha Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    turgay öztürk
    Yer:
    antalya
    Bodysoft çok saol. aklıma jinekomasti de takılıyor, jinekomastinin de düzelme şansı var mı ?
     
  8. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Kilo verdikten sonra hormonal denge yerine oturursa jinekomasti sorununuzda büyük ölçü de çözülecektir. (Doktorunuz sizi en doğru şekilde yönlendirecektir.)

    Ama şu an da ki en önemli probleminiz kilo'dur ve kilo'dan dolayı göğüs bölgenizde de doğal olarak bir yağlanma söz konusudur.

    Kilo konusunu da fazla stres yapmayın, diyetisyeniniz size uygun bir program yapmıştır, yavaş yavaş verirsiniz.

    Çok fazla dert etmeyin, sorunlarınız düzelemeyecek sorunlar değil, sadece biraz zaman alan işler, iradenizi kaybetmeden (diyeti bozmadan) işi zamana bırakın...
     
  9. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    kardeşim bende ısrarla şunu söylüyorum ;doktorların ve diyetisyenlerin dediğini yapma. boşver. bodysoft arkadaşın bakış açısı biraz farklı. doktorlar bu ülkede sallamak için varlar.sana tatmin edici açıklama bilke yapmazlar. özele giderde para yedirirsen belki biraz. ama öncelikle kendin bilgi edineceksin ki koz sende oalcak.aldatamayacak seni. doktorlara güvenme. durumun ciddi onu da söyleyeyim moralin bozulmasın. aşama aşama gideceksin. önce yağlarını bir erit bakalım düzelme oalcak mı. bodysoft arkadaşın dediği tam oalrak doğru değil. yağlar hormonlar üzerinde dengesizlik elbette yapar ama çokta aşırı dğil. senin durumun genetikte olabilir. bilmelisin ki bazı erkekler xxy dir. normalde xy olması gerekirklen xxy olur bir x fazla olur.sen sabırla aşama aşama git.
     
  10. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    421
    Beğenileri:
    134
    Ödül Puanları:
    53
    Daha 17 yaşındasın çok stres yapma kilo vermeye bak. Hormonların dengeye gelmesi için max 2 3 sene daha zaman var.Belki genetiğin böyle belki ergenliğe geç giriyosun.Jinekomasti de vücuttaki yağlanmadan dolayı oluşabilir dediğim gibi hemen yağları eritmeye düzenli spor sağlıklı beslenmeye başla 2 3 sene içinde işler düzelmesse o zaman çaresine bakılır. Bildiğim kadarıyla jinekomasti oluştuktan sonra hormonlar dengeye gelse bile kendi kendine düzelmiyor ama çok küçük ve kolay operasyonlarla düzeltilebiliyor bence çok kötü değilse kafana takma.
     
  11. turgaypasha
    Offline

    turgaypasha Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    turgay öztürk
    Yer:
    antalya
    greenrain sanırım sizde de bu sorun var, ya da vardı. profilinizden baktım. siz nasıl bir yol izlediniz ve sonuç nedir ? yarın özele gideceğim mecburen :(
     
    Son düzenleme: 17 Nisan 2011
  12. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın arkadaşlar jinekomastiyi tetikleyen durumlar mevcuttur bunuda doktorlar iyi bilirler.

    gönül isterdiki doktoru arkadaşımızla daha yakından ilgilenseydi.

    bu kan serumu sabahmı? sabah olduğunu var sayarak.

    çok rahat aşırı protein tüketimin mevcut bunu görebiliyorum.

    proklaktin hormonundan yüksek çıkmış kesin bir teşhis veya yönlendirme şuan yanlıştır. doktorun diyet programın sonrası 2. bir test isteyecektir. yine yaklaşık sonuçlar çıkarsa
    gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.
    proglaktinin yüksek fakat göğüslerinle çok oynayan birisimisin bunlar proglaktini tetikler bunu PM mesaj atmayın rica ederim biraz özele giriyor fakat istersen burayada yazabilirsin
     
    Bodysoft bunu beğendi.
  13. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    410
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Daha önce de Testosteron ile ilgili 2 defa (I-II) başlık açmıştınız. O bölümlerde de sizinle bazı hususlarda görüş farklılığımız olduğu ortaya çıkmıştı. Bu son derece doğal lakin forumların amacı bu, görüş farklılıklarını ortaya koyup ortak noktayı bulmak.

    Doktorlardan çok çekmiş olabilirsiniz ama topyekün hepsini alaşağı etmek çok büyük haksızlık olur. Ben 5 yıl özel bir hastanede çalıştım ve tüm branşlarda ki doktorları çok yakından tanıma fırsatım oldu.

    Tüm doktorlar yoğun iş yükü altında ezilmedikleri sürece oldukça özverilidirler.

    Onların da sizin ve benim gibi birer insan olduklarını, hata paylarının olabileceğini kabul etmelisiniz.

    İnsan unsuruna dayanan her iş'te "hata payı" olması kaçınılmazdır.

    Not : Bu arada sağlık çalışanlarının 2 gün (19-20 Nisan) iş bırakma eylemini destekliyorum.

    Saygılar...
     
    atakan_irresistable bunu beğendi.
  14. turgaypasha
    Offline

    turgaypasha Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    turgay öztürk
    Yer:
    antalya
    @greenrain xxy sendromu ben de yokmuş. yine de söylediğin için saol. doktora da sordum, eğer öyle olsaydı sende "şunlar, şunlar" olmazdı dedi.

    -----


    arkadaşlar, 15 gün sonra tekrar teste gideceğim. prolaktin seviyesi düşer mi ? (diyet yapıyorum + koşu, yürüyüş)
     
  15. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    421
    Beğenileri:
    134
    Ödül Puanları:
    53
    15 gün bence kısa bi süre testte çok fazla bir değişiklik olmasını bekleme bence çünkü hormon sistemi hemen düzelen bir şey değil.

    Bu arada atakan_irresistable birşey sormak istiyorum göğüslerle oynamak prolaktini tetikler demişsin, nasıl yani biraz açıklar mısın ?
     
  16. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    göğüsün sinir uçlarını uyarmak kadın ve erkekte proklaktin seviyesini arttırır. hatta insanın doğal yapısı çocuk emzirmek yada emziriyor gibi yapmak proklaktin otomatik olarak arttırır.
    meme ucundaki sinirler beynimizdeki nörotransmitter i uyarır
    bu uyarım vucudumuzun testosteron ve östrojen hormonunun üretimini yavaşlatır.
    proklaktin üretiminde erkek ve kadınlardaki komplikasyonları farklıdır.

    konumuz ile alakalı erkeklerde özellikle meme bölgesinde oluşan doku testosteron seviyesinde düşüklük gözlerde görme bozukluğu kemiklerde hassasiyet gibi.
     
  17. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    bir erkek istediği kadar göğüsleriyle oynasın prolaktin değişmez. dayanaksız bir iddia.genetik yapı herzaman ön plandadır. prolaktinin bu yaşta bu kadar yüksek olması sıkıntılı bir durum.hızlı bir şekilde önüne geçilmezse daha ciddi sorunlar yaratbilir. benim kendi sorunum aynı değil. yaş itibariyle 30 yaşında oluşmuş yani sonradan ortaya çıkmış bir durum. seninki ise 17 yaş gibi çok erken bir yaşta ortaya çıkmış. şu yaşlarda normalde testosteron tavanda olmalı. sorunu erken çözmezsen ilerde çok daha sıkıntı olur. sen şimdilik diyet ve egzersiz ile yağlarını yakmaya bak. yağlarını herşeye rağmen eritemezsen o zaman hormon takviyesi yapılmalı.ancak o şekilde düzelirsin. doktorlar konusunda ise aynen fikirlerimi beyan ediyorum, DOKTORLAR BU ÜLKEDE İNSAN SAĞLIĞINI ASLA UMURSAMAZLAR, PARAQYI BASTIRIRSAN O ZAMAN Bİ ŞEYLER OLABİLİR O BİLE ŞÜPHELİ.DOKTORLARA ASLA GÜVENME,KENDİNİ GELİŞTİR BİLGİSİZ KALMA.
     
    zumruduanka bunu beğendi.
  18. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    yaşınız 30 fakat şu 17 yaşındaki delikanlı kadar kendinizi geliştirememiş mesleklerin zorlukları ve varolmaları hakkında
    en ufak bilgiye sahip olmadığınızı bana kanıtlamış durumdasınız. bu nedenle sizin olduğunuz hiç bir konuya cevap vermeme kararı alarak sizi kınıyorum.

    ( not: jinekomasti, hücrelerin sentezlenerek dokuyu oluşturmasıdır. doku cerrahi müdahale ile alınabilir. hoplamak zıplamakla erimez herşeyi çok bilmeyiz ama.
    arkadaşa anlattığınız gibi bunuda araştırıp kendinizi geliştirseydiniz)
     
    Son düzenleme: 18 Nisan 2011
    Bodysoft bunu beğendi.
  19. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    dikkat ediyorumda doktorlar hakkındaki gerçekleri vurgulayınca herkes rahatsız oluyor. halbuki yolu doktorlara düşen herkes bunun böyle olduğunu bilir. doktora gidersdin sorununu bile dinlemez. hemen bir ilaç yazar ve açıklama dahi yapmadan yolalr gidersin. öylece ortada kalırsın. doktorlar konusunda böyle düşünen sadece ben değilim. jineko ise olmuş bi kere tabi ki olan hücre yığını yerinden uçmaz aloınacak cerrahi olarak. ben hormon dengesizliğinden bahsettim.. onun düzelmesi gerek.
     
  20. esen32
    Offline

    esen32 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2010
    Mesajlar:
    146
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Antalya
    kardeşim testestoronun düşük çıkma sebeblerinden biri kilodan olarak biliyorum çünkü kilolu insanlarda fazla yağlar östrojen hormonuna dönüştürülüyor ergenlik çağında olan gençlerde jinekomasti oluştuğunu söylerler tabi herkeste deyil sonradan kendiliğinden geçiyor geçmessede basit bir ameliyatı var 0.5-2 saat süren ameliyatlar ertesi günde günlük hayatına dönebiliyorsun bu kadar dert edilcek bişi yok bence değerlerin normal sıkma canını
     

Sayfayı Paylaş