Testesteron neden böyle düşer ?

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve sheridan tarafından 10 Kasım 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 19 üye.
  1. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    aslında daha doktor arkadaslarımızda daha beni pek teşhis edebilmiş degiller ama kimsenin basına geldimi bilmiorm benim total testesteron serbest testo düşük çıktı libidomda azalma vardı yani isteğim yok oldu diyebilirim günden güne gitti bitti yavaş yavaş ve sonunda normal değerlerin çok çok altına düşmüştü 2. ölçtürdüğümde (yüksek cıkar eskisine oranla diye düşünerek ölçtürdüm) ilkinde biraz daha fazlaydı testo neyse arkadaşlar üroloğa gittim teşhis koyamadı endokrine gittim onlarda daha teşhis koyamadı cünkü LH FSH testo düşüklüğünde yüksek olması gerekirken bende normal sınırlardaydı 2. ölçümde lh fsh yaptırmadım ama testo çok düşük cıktı daha önceleri böyle bir problemim yoktu yaşım 22 herşeyim normal hatta üroloğum şaşırdı sen bu testoyla nasıl bu kadar definesin diye
    endokrinim hipofizer bir sorundan kaynaklandıgını düşünüyor şu an nebido iğne oldugum icin tetkik yapamıyorlar aralık ortalarına doğru bir daha baktıracagım diğer bütün herşey gayet normal TSH LH FSH FT3 FT4 E2 progestron DHEA Kortizol yani testislerimde normal muayne eden doktorlarda aynısını söylüyor bir küçülme birşeyde yok yani testislerimde hipofiz MRına soktular 3mm bir çökme görmüşler fakat herkeste aynı olmazmış hipofiz kullandıklarımı sordu vs 1 ay sonra GHyide ölçeçekler sanırım IGF değerleriyle anti depresan kullanıyordum onlardan olabilecegini söyledi rexapin yapabilirmiş olanzapin varmış içinde leydig hücrelerde sıkıntı cıkarabiliyormuş empty sella diye birşey olabilirmiş endokrin öyle söyledi çok ender rastlanıyormuş ama böyle bir teşhis koyamam daha diyede ekledi bu hastalığın sonucunda biraz araştırdım vücutta ne testo ne kortizol ne GH ne tiroid kalıyor cünkü hipofiz calısmıyor yok oluyor kendi kendine ... inşallah öyle birşeyim cıkmaz anti depresanlardan olmasını diliyorum su anda yoksa hayatım boyunca ilaçlarla yaşamak durumunda kalıcam ha şöyle birşey var hepsinin iyi tarafından bakmaya çalışıyorum kürden korkmama gerek kalmayacak eğer öyle birşey cıkarsa :) cünkü zaten olmayacaklar hepsini dısardan alıyor olacağım...
     
  2. ImmortaL_
    Offline

    ImmortaL_ Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    112
    Beğenileri:
    56
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci/müzisyen
    Tıbbi bilgim fazla yoktur ama benimde ilgimi çeken bir konu olmuştur testosteron herzaman. Anti-depresan ilaçların genelde testosteron seviyesiyle oynadığını biliyorum potansiyel suçlu onlar olabilir :) Bildiğim birşey ise testosteron seviyesi düşük olan birinin libidosunun,testosteron seviyesi yüksek olana göre daha fazla olabileceği. Libido sadece hormonal faktörlere bağlı değildir. Yani libidom azaldı gitti testoslar diye bir kanı yanlıştır. Sinir,stres,psikoloji,çevre hepsi biyerde libidoya tesir eden faktörler. Geçmiş olsun diyorum,şifanı bulman dileğiyle en kısa zamanda :)
     
  3. ugurguven
    Offline

    ugurguven Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    159
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Üni-öğrenci
    Yer:
    İstanbul-Bahçelievler
    Geçmiş olsun arkadaşım tedavinin sonucunu merak ediyorum açıkçası.Sistemin tekrar eski haline gelmesi dileklerimle...
     
  4. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    doktorda libidoyla direkt etkisi olmadıgını söyledi ama eski performans 0 :) neyse ama gitti testolarrrrr ama su an fazlası var onunda düşmesini bekliorm iğneden dolayı FSH LH yerlebir suan tabi çok testodan nebido ilacın ismi 3 ay tesirli olduktan 1.5 ay sonra bile normal sınırların üstündeydi testo
     
  5. utkux54
    Offline

    utkux54 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    519
    Beğenileri:
    296
    Ödül Puanları:
    73
    bir makalede okumuştum anobolic steroid satan bir adam hapishanede başında geçenleri anlatıyordu ve dolaylı yoldan streoidleri övüyordu bir cümlesinde testo seviyesini yükseltmek için damağında kahve bekletmek(emmek) gibisinden birşeyler yazmış
    makaleyi bulursam buraya koyucam belki yardımcı olur.
     
    sheridan bunu beğendi.
  6. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.202
    Beğenileri:
    702
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    size yerine koyma tedavisi uygulayan doktorun adını ve soyadını yazarmısınız. kim oluyor bu doktor teşhis koymadan nebido gibi bir hormon ile yerine koyma tedavisi uygulamaktadır size bu nasıl meslek anlayışıdır.

    sinir küpü oluyorum bu memlekette.

    öncelikle 3 ayrı test aşamasından geçmelisiniz. genel ve çeşitli sebeblerden düşme olabilir 1 er aylık ara ile çeşitli kür ler ve besininizde değişikşğe giderek tekrar labaratuvar bulguları elde etmemiz gerekmektedir.

    3 ay içinde 1 er ay ara ile hormon testi yaptırmalıyız.
     
    Son düzenleme: 24 Kasım 2010
    greenrain bunu beğendi.
  7. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    yaptırdım dahada düşmüştü normal bir düşüş değil beslenme ilede alakası yok hipofiz olabilir diyorlar bakalım mrda cektirdim 3mmlik bir çökme tespit ettiler hipofizde...
     
  8. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.553
    Ödül Puanları:
    123
    sheridan nasıl besleniyorsun bizimle paylaşırmısın. Bence testosteron seviyelerinin düşmesi için bir sebep olmalı. Kendini nasıl hissediyorsun.

    Ayrıca yağları aşırı oranda kestinmi? eğer böyleyse testosteron seviyesi düşüyor.

    yani sheridan mutlaka bir sebep olmalı.

    Atakan_irresitable siz ne düşünüyorsunuz bir doktor adayı olarak. Bilmiyorum belkide doktor oldunuz. Ortalıkta inanılmayacak derecede insan sağlığı ile oynayan hekim dahil sayılamayacak kadar cahil doktor goruntusunde adam var. Fakültede boş yere ezber yapıp az çalışan yada çalışmayan beyinleri ile ezber sistemi sebebiyle sağlıklı insanların sağlığını dahil bozuyorlar.

    İnsanlara hormon vurup paralarını alıyorlar mesela. bilinçli bilinçsiz herkeze statin veriyorlar. sağlıklı insanlarıda sağlığından eden doktorlar mevcut. Belki istemeden olsa insan ölümlerine dahil sebeb oluyorlar.

    Testosteron seviyelerini arttirmak için bence hayvansal yağları ve kırmızı eti aşırı oranda arttirmayı deneyebilirdin.
     
    Son düzenleme: 26 Kasım 2010
  9. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    coyote bende öyle düşünmüştüm ilk tahlilerde lh fsh normal fakat testo alt sınırın bir nebze altındaydı ve tiroidlerde bozuk gibiydi garip bir şekilde TSH düşüğe yakın Total T3 düşüktü FT3 Değeri normal cıktı gerci neyse kortizol falan baktılar ama bu onlarda normal DHEA-S bile baktılar o üst sınırlara yakındı yani yağ tüketimi alakası olsa DHEA-S te düşer biliyorsundur herhalde yani aslında 40 50 gramdan aşşaya düşmez zaten benim yağ tüketimim çoğuda doymuştur onuda söyliyeyim neyse benim bu hikaye sıkıntısı güçte bir değişiklik olmadı yani kendimi güçsüz vs hissetmedim hatta bu devrede ağırlıklarımı bile arttırmışlığım var ama cinsel bi isteksizlik vardı belkide biraz pskolojik olabilir o bu aralar baya bir sıkıntı içersindeyim ailevi tarzda iğneyi olduktan sonrada öyle atağa kalkmadım yani :)
    ama 2. testoya baktırdığımda tiroidlerle beraber TSH düzelmişti tiroidlerde ama testesteron dipte idi yani olması gereken alt sınırın 3 katı falan altına inmişti yani yok denecek kadar 2 ay sonra baktırdım 2.yide
     
  10. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    takip edilmesi gereken bir durum. ama bence daha iyi bir endokrin uzmanı gerekiyor. dışarıdan hormon vermek ne kadar mantıklı.sonuçta öncelikle dışarıdan hormon vermeden vücudun kendi üretimindeki sorun nereden kaynaklanıyor onu bulmak ve ona bir özüm bulmak gerekir.dışarıdan vermek varolan üretimi durdurur bunu herkes biliyor.bir şey ifade etmez sorunu çözmez.hipofiz olsa sorun diğer hormonlar da da sıkıntı olması gerekmez mi. hipofiz de sorun varsa sadece testosteronu mu etkileyecek bu ok ilginç olur.
     
    NightFight bunu beğendi.
  11. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    zaten herkez orada takılıyor su an tam tamına 2 ay 23 gün oldu iğne olalı aklıma çinko geldi tsh salgısıda düşüktü bende biraz acaba dedim çinkodanmı destek aldım suan çinko tshıda etkiliyor.. doktorumada sordum okey dedi cinko almaya basladıktan sonra cinsel istek sanki yerine gelmeye basladı arkadaslar bakalım 15 inde falan tekrar tahlil yaptıracagım sonucları paylasıcam ama çok garipti yani testonun düşüklüğü halada kas kazanmaya devam ediyorum düzenli ölçtürüyorum bu ara 2 haftada 400 gram kas kazanmısım testo düşük seviyelerde olsaydı bu pek mümkün olmazdı diye düşünüyorum 0 yağ ile beraber 15inde GH ölçümü IGF-1 E2 falanda baktırıcam diğer steroid hormonlarada baktırırım muhtemelen DHEA-s falan yüksekti en kısa zamanda buraya testleri scan edip koymayı düşünüyorum ...
     
    Achilles1980 bunu beğendi.
  12. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    çok ilginç bi durum. testosteron düşüklüğü bende de var. biraz sana kendimden bahsedeyim. sürekli halsizlik uyku hali,çabuk yorulma. göbekte yağ birikmesi. testo en alt sınırda. sınırın altında değil ama tam sınırda. ne kadar ağırlık yapsamda düzenli beslensemde karın yağları erimiyo ki çok sıkı egzersiz ve diyet uyguladım. sebebini testo azlığına bağlıyorum. tsh alt sınırda ama sınırın altında değil.senin gibi kapsamlı bi taramaya girmeyi düşünüyorum. fsh , lh , gh vs.vs.. ama senin ilginç olan lh normal olduğu halde testo düşük olması. bu sanki testislerde sorun var gibi gösteriyo. lh testislere ulaşınca testo salgılanması gerekmez mi. hipofiz de sorun olsa lh salgılamaz diye düşünüyorum yani.hipofiz lh salgılıyo ama testis testo salgılamıyo. çok ilginç geliyo kulağa. hipofizde çökme falan bu da enteresan. tetkiklerinin sonuçlarını dört gözle bekliyorum.
     
    aslangur bunu beğendi.
  13. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    131
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Boşuna boğaz patlatmıyo doktorlar dışarıdan sentetik madde almayın diye. Çok büyük geçmiş olsun.
     
  14. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    Dışarıdan sentetik olan bir maddeyle alakası yok bu durumun...

    ama ben senin tam tersin çok defineyim karın bölgemde yağ falanda yok kas gelişimimde bir sıkıntıda yok halsizlik vs onlarda yok yok oğlu yok sadece cinsel isteksizlik vardı ama ne kaldırdıgım agırlıklar düştü ne bişey ilginc olan kısmı bu zaten... neyse iyice bir scan ederler artık ama 15inde tetkikleri yaptıracagım

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 00:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 00:22 ----------

    yada dısarıdan alınan bir steroid androjen reseptörlerine bağlanır o sekilde olur ben zamanında deli gibi içki içmiş herboku yemiş bir insanım o zamanlar birşeyim yoktu onuda bilirim ama stress herşeyin anası cok stress yasadım bu ara yaklaşık 8 aydırda içki sürmedim agzıma zaten düzenli bir hayata gectim kader kısmet herşey :)
     
  15. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    hepsini geç sen arkadaşım sen bilim ile hareket et. normal bi durum değil. karında yağ yok, kas yapıyosun testo düşük bu imkansız gibi görünen ama sende olan bi şey. ben de testo düşük ve ne yaparsam yapayım karın yağları gitmiyo. sebebi belli. bendee inceleteceğim bi uzmana. ama senin ki ters bi şey. ilginç.
     
  16. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    131
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Defineyim derken 55 kilo yağsız define olmak var, 80 kilo kuru define olmak var hangisindensin sen. Yani kilon kaç, ya da forumda fotoğrafın var mı ?
     
  17. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    80 kilo kuru define olabilmem için baya bi ugrasmam lazım yani sentetik olmadan mümkün degil boyum 1.63 kilom 57 defineyim bence yeterli
     
  18. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    yani burdada bir kaç foto ekliyim bari herkes bulmak zorunda kalmasın...
     

    Ekli Dosyalar:

  19. greenrain
    Offline

    greenrain Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    801
    Beğenileri:
    343
    Ödül Puanları:
    73
    üstadım bu işte bir terslik var. imkansız. vücud şeklin en çok testo olması gereken bi yapıda. fazla kilo yok karında yağ yok. nasıl oluyoda testo düşüyo. bu tüm kanunların yıkımı demektir. bilinir ki karın yağı olursa testo düşer olmazsa artar. sende hiç yok. testo düşük çıkıyo dolayısıyla yağlanman lazım.k as yapamaman lazım ama öyle de bi sorun yok. nasıl iş anlamadım. biraz açık konuşurmusun. gerçekten testo düzeylerin düşük mü senin. lh normal dhea normal testo mu düşük. bu nasıl iş. çok tuhaf.
     
  20. sheridan
    Offline

    sheridan Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    381
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    hepsi normal birtek testo düşük inanılır gibi degildi işte gariplik var bu işte yanlıs yapılma ihtimalide yok 2 ayrı labda yaptırdım 2side öyle cıktı hatta üst üste yaptırdım...
     

Sayfayı Paylaş