Arkadaşlar marketten aldığımız 100gr eti bişirdiğimiz zaman 100gr dan daha az bir miktar yemiş oluyoruz.Bunun sebebide içindeki su heralde. Benim sorum şu 100gr ette 25 gr protein var olduğunu varsayarsak bu 25 gr protein 100gr pişmiş ettemidir yoksa 100 gr çiğ ettemidir? 100 gr et pişince kaç gr su kaybeder ??
Pişmiş 100 gr et daha fazla protein barındırır çünkü piştiği zaman 100 gr çiğ etin suyu azalacaktır. Ya da tersini düşünelim. 100 gr çiğ ette 19 gr protein varsa, piştiği zaman aynı et 65-70 gr arası oluyor. Bu nedenle pişmiş eti 100 gr'ye tamamlayabilmek için daha fazla çiğ ete ihtiyacımız olacak = daha fazla protein.
Onun mantığını anladık hepimiz ancak asıl mesele şu pişmişdemi 100gr var çiğ demi? Sent from my iPhone using Tapatalk
Çiğde oluşan o. Çoğu yemek hazir halinde kalori hesaplaması yapilir vida teknikerleri tarafından. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi