Tencerede pratik balık yemeği...

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve tantalos tarafından 26 Şubat 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. tantalos
    Offline

    tantalos Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2009
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    makine mühendisi öğrencisi
    Yer:
    İstanbul-Tekirdağ
    Arkadaşlar her zaman yaptığım bir tarifi paylaşıyorum sizinle, sabah kahvaltısında zevkle balık yiyen birisi olarak zengin içerik ve protein için balık yenilmesini tavsiye ederim.

    Yeterli derinlikteki tenceremize bir soğan ile iki orta boy patates dilimleyip üç diş sarımsak koyuyoruz..Balıklarımızın kuyruk bölümünü kesip,
    kuyruk tarafı daha uzun olmak şartıyla yemeklik bir biçimde dilimliyoruz.Üzerine bir yeşil biber, iki kırmızı biber, iki domates doğrayıp
    sebze çeşnili tuzlu baharatımızdan iki tatlı kaşığı serpiyoruz.İlk 15 dakika hiç su ilavesi katmıyoruz, domatesler kendi suyunu vermeye başlıyor
    sonradan yarım su bardağı su ilavesi yapıp yemeğimizi yarım saat orta ateşte pişiriyoruz.Yemek piştikten sonra lokum gibi çıkan balığımızı afiyetle yiyoruz[​IMG]
    Afiyet olsun.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    krykya, Bekci ve winston123 bunu beğendi.
  2. winston123
    Offline

    winston123 Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2014
    Mesajlar:
    443
    Beğenileri:
    1.174
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Balığı buğulama seven biri olarak kahvaltılarda olmasa da mutlaka deneyeceğim. Çok güzel görünüyor, oldukça da sağlıklı. Elinize sağlık.Bu arada balık levrek sanırım.
     
    tantalos ve Bekci bunu beğendi.
  3. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Eeeeeeeeeeyyyyyy maşşallah,buda yenmezmi beaaaaa:)!!!
     
    tantalos ve winston123 bunu beğendi.
  4. tantalos
    Offline

    tantalos Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2009
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    makine mühendisi öğrencisi
    Yer:
    İstanbul-Tekirdağ
    Teşekkür ederim arkadaşlar evet biri levrek diğeri eşkina , kendi avlarımdır.Normalde çiftlik levrekleri pek lezzetli olmaz ama bu tarif onların tadını kurtarır, protein kalitesi olarak çok fark olmaz sanırım.
     
  5. winston123
    Offline

    winston123 Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2014
    Mesajlar:
    443
    Beğenileri:
    1.174
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    zıpkın balığı mı bunlar yani. ciddi emek var üzerinde. bunlar daha lezzetli olur. Genelde her haftasonu en az yarım kilo (kılçığı alınmış) balıktan buğulama yaparım kendime ama bu tarifin hoşuma gitti. yarım bardak suyu sıcak mı ilave ediyorsun?
     
  6. tantalos
    Offline

    tantalos Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2009
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    makine mühendisi öğrencisi
    Yer:
    İstanbul-Tekirdağ
    Kaynamaya yakın halde koyuyorum. Altındaki patates fazla gelirse hiç zararı olmaz çünkü bir daha böyle lezzetli karbonhidrat deposu bulamazsınız.
    Evet zıpkın avı,avcılık belki 10 yılı geçti bu yüzden yaz-kış balık sıkıntısı çekmiyorum.Suyu isterseniz başta da koyabilirsiniz ama başta koyarsanız kaynamamış olması gerekir.
     
  7. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Yapmayın şöyle şeyler yağ yakım döneminde :)
     
    tantalos ve Bekci bunu beğendi.
  8. nazirheyal
    Offline

    nazirheyal Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2015
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Ellerine sağlık kardeşim bilgi için sağolasın
     

Sayfayı Paylaş