tavuk yerine alternatif protein

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve tute tarafından 20 Haziran 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 27 üye.
  1. tute
    Offline

    tute Üye

    Katılım:
    18 Mart 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    vg için tavuğun çok önemli olduğunu biliyorum ama her gün bu kadar tavuk yemek içime sinmiyor. malum tavuklar fabrikasyon olarak üretiliyor ve ne kadar sağlıklı oldukları tartışılır. bu yüzden sağlıksız tavukları bu kadar çok tüketmek beni endişelendriyor. e köy tavuğu bulmak da kolay değil ve ucuz da değildir. tavuk yerine ne yiyebiliriz?
     
    F@T!H bunu beğendi.
  2. cAnber
    Offline

    cAnber Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2012
    Mesajlar:
    52
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Ton balığı tüketebilirsin..
     
  3. badboy9119
    Offline

    badboy9119 Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2012
    Mesajlar:
    282
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurta, süt ve süt ürünleri, ton balığı, (bitkisel proteinleri de ekle)
     
  4. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    tavuk yiyeceğinin en sağlıklısı fabrikada üretilmeyen bi şey yok
     
  5. Kauss
    Offline

    Kauss Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.621
    Beğenileri:
    1.401
    Ödül Puanları:
    123
    Bitkisel protein kaynaklarını yabana atma, kırmızı et, beyaz et özellikle somon balığı, yumurta ve süt ürünleri
     
    ferdityson bunu beğendi.
  6. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    503
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Ah bu gıda sanayicileri

    Süt iç desem UHT sütler bildiğin ölü cansız sütler, yoğurt desem içine süt tozu ve katı olsun sulu olmasın diye katkı maddesi ilave ediyorlar, yumurta veren tavukları suni yemle besleyip antibiyotik veriyolar ,tavuklar 40 gün gibi bir sürede kesim haline gelsin diye hormon ilaçları ile büyütülüyor ve ucuza aldığımız ton balıkları balık iç organı,kılçığı ve etini kıyma haline getirip konservelere koyuyolar ve artık çiftçi çapa yapmıyor yabani otlara ilaç sıkıyor ve bu ilaçlar yediğimiz meyve sebzelere topraklara karışıyor.Malesef olay sadece tavukta bitmiyor ama el mahkum yiyoruz işte :(
     
    mr.mike ve ferdityson bunu beğendi.
  7. F@T!H
    Offline

    F@T!H Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    36
    Ödül Puanları:
    0
    Tam ben niyetlendim bu konuyu açmak için bize nasip değilmiş :)
    Ton balığı aşırı tüketimde bayar tavuk masrafı bir yana pat istedin köy tavuğu bulabilmesi meseledir.
    1 köye gitmiştim hayır vardı.
    Senelerdir paketlerde aldığım tavuklardan daha güzel ve daha değişik bir tadı var.
    Sorduğumda o kadar kısa sürede pişmez tavuk demişti kadın.
    Hep balık olmaz başka ne alternatif olabilir ?
    Kırmızı et alsam pişirmesi uzun.
     
  8. Kauss
    Offline

    Kauss Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.621
    Beğenileri:
    1.401
    Ödül Puanları:
    123
    Açıkcası ben köy tavuğunun tadını beğenmiyorum :) Valla bitkisel proteinler var üstte de dediğim gibi. Çoğu sporcu bitkisel proteinleri unutuyor :)
     
  9. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    bitkiselde de aynı sorun hormon ilaçları yani artık köy pazarlarında satılan ürünler hariç masum ürün yok :) bolca köy ürünü almalıyız ama diğerlerindede kaçınmamalıyız kaçınırsak besinsiz kalırız
     
  10. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    yumurta , yoğurt , keçi peyniri ile hayvansal protein illa olacaksa kolayca "tavuğun yerini" ikame edebilirsinzi...

    bitkisel protein olarak da " soya, kahverengi pirinç, nohut, mercimek ,tam buğday ,badem, ceviz, bakla " kombinasyonu ile olayı yine ikame edebilirsinzi...)
     
    Azi bunu beğendi.
  11. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    soya haric hepsi yenilebilir

    soyanın yuzde 99 u cinden ithal ve gdo lu
     
  12. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    yani soya hariç zararlı ürün yokmu diyorsun ? :)
     
  13. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Nekadar doğru ama organik yumurtalar hakkında ne düşünüyorsunuz bir marka ile tanıştım flotty di,ye çok beyendim tadını ama fiyat olarak iyi durmuyorlar :)
     
  14. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    benim yazdigim mesajdan önceki mesaji okursan soya nerde geciyor hangi besinler sayilmis okuyup anlarsin
     
    ferdityson bunu beğendi.
  15. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    haa ercan gürgöze nin dediklerine göre cevap yazmışsanız tamam.

    ama onun dışında dediklerinizinde (esmer pirinç, mercimek) piyasanın %70 inden fazlası üretimi artırmak için ilaçlıyor ürünleri. siz benden daha iyi bilirsiniz. fakat şu var eğer hep En sağlıklısını ararsak beslenemeyiz. çünkü piyasada (en azından Türkiye için) sağlıklı ürün yok denebilecek kadar az
     
  16. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    bitkisel olarak karsılamanın baska yolu yok sanırım alınabilecek en iyileri bunlar

    ben hayvansal beslenmeden yanayım


    her sey yenebilir derken üste cevap verdigim bariz o zaman seker de ye tavuk yerine
     
  17. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    ben konu genelinden gidiyorum alıntı yapmayınca nerden anlayım :)
     
  18. trax1
    Offline

    trax1 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    arkadaşlar ben beyaz et yiyemediğim için tavuk veya balık yıyemıyorum. ton balığı denmış o da olmuyor. bıtkısel protein denıyor bunu da açar mısınız bıraz. günlük ıhtıyacım olan 150gr proteini hangi ürünler ( yumurta peynır süt ) oranı olarak yazar mısınız
     
  19. trax1
    Offline

    trax1 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    merhaba arkadaşlar, protein kaynağı için çoğu kişi tavuk söylemekte, fakat tavuk ve ton balığı yemeyenler için ne gibi alternatif çözümler üretilebilir? lor peyniri + yumurta + yoğurt ve süt, gün gün de kırmızı et ile ( her gün tavsiye edilmiyor diye biliyorum) bu ihtiyacım olan 150- 200 gram proteini nereden karşılayabilirim? ve bu besinlerin günlük gramajı, birbirlerine göre oranları ne olmalıdır ?
     
  20. trax1
    Offline

    trax1 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    biri cevap yazsın nolur.
     

Sayfayı Paylaş