Tavuk ve Yumurta

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve lazmataz5 tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. lazmataz5
    Offline

    lazmataz5 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Gerekli malzemeler;
    500 gram tavuk göğüsünden çekilmiş kıyma,
    5 adet yumurta beyazı yanında 1 sarısı,
    1 baş soğan,yeşil biber

    Yapılışı;
    Öncelikle tavuk kıymamızı yağ koymadan teflon tavamıza alıyoruz.Daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Suyunu çekmesine yakın rendelediğimiz (yada ince ince doğradığımız) soğanımızı vede ince ince doğradığımız biberimizi ekliyoruz.5 dakika ağzı kapalı şekilde pişiriyoruz(eğer çok kurursa içindeki malzemeler yarım çay bardağı sıcak su eklenebilir).İçine gerekli baharatları ekliyoruz(karabiber ve kekik tercihimdir).
    Son olarakta üzerine yumurtalarımızı ekliyoruz.(ben yumurta sarısını bozmadan orta bölümüne koyuyorum siz farklıda yapabilirsiniz)YUMURTALARIMIZIN BEYAZLARI TAMAMEN PİŞTİKTEN sonra(buraya dikkatinizi çekiyorum yumurta beyazlarını tam pişirmeye özen gösterin nedeni forumda yazmakta) afiyetle yiyoruz
     
    himes, atakan_irresistable ve smltncr bunu beğendi.
  2. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    575
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    güzel bir tarife benziyor sağol
     
  3. desperados
    Offline

    desperados Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    pc operatör
    Yer:
    istanbul
    eline sağlık köpek gibi acıktım şimdi ilk zamanlar o açlık krizleri yokmuydu bitiriyordu beni.
     

Sayfayı Paylaş