Tavuk ve Hindi yüreği ile kırmızı et hakkında

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve kaba tarafından 10 Aralık 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. kaba
    Offline

    kaba Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2013
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Merhabalar...
    Kırmızı et proteinin aminoasit değerlerinin kas gelişimi için ne kadar iyi olduğu hakkında bir çok bilgi paylaşılıyor. Jay Cutler'ın da bir röportajında kırmızı et yemediği zaman gelişemediğini söylediğini okudum. Herhangi bir tecrübe etmememle beraber gerek bu okuduklarım gerek kırmızı et proteini tozu ve aminoasitlerinin supplement olarak satılması kırmızı ete daha çok önem vermeme sebep oldu. Fakat etin Türkiye'de ne kadar pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Domuz eti ucuz bir alternatif belki ama Elhamdülillah Müslümanız çoğumuz, onu da tüketmiyoruz.

    Dün akşam yemeğinde hindi yüreği vardı menüde. Tadı rengi aynı kırmızı et gibi. Bugün markette fiyatına baktım kilosu 10 küsür lira. Şimdi sormak istediğim,

    Acaba kümes hayvanlarının yürek etlerinin aminoasit değerleri kırmızı etinkine benzer midir? Bildiğimiz üzere kalp kası normal kaslardan ayrı bir yere sahip fakat aminoasit değerleri hakkında bir bilgi bulamadım . Eğer kırmızı etle birebir ya da benzerse günde 2 öğünün proteinini tavuk göğsünden almaktan cidden bıktım. En azından birini hindi yüreğinden temin etmek istiyorum. Hem lezzet açısından da çok daha güzel geldi bana. Bu konuda bilgisi olan tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?
     
  2. fgroan
    Offline

    fgroan Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2012
    Mesajlar:
    216
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    kickboxer
    Yer:
    istanbul- sarıyer
    yürek böbrek ciğer vb. sakatat grubunda kırmızı et ile aynı değildir. tavugun ayrı sakatatların ayrı kırmızı etin ayrı amıno asıt değerleri vardır. sakatat yemenin haftada 1 yada 2 kereyi geçmemesi gerektiğini söylüyor beslenme uzmanları.
     
  3. kaba
    Offline

    kaba Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2013
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    156
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Haklısınız uzmanlar fazla toksin bulundurduklarından dolayı tavsiye etmiyolar. Fakat yürek yani kalp diğerlerinden farklı değil mi? Aynı kırmızı et olarak tükettiğimiz çizgili kas lifleri gibi hareket eden bir organ, bu konuda fazlasıyla benzerlik göstermiyor mu? Benim de kafama takılan bu aslında.
     
    Son düzenleme: 10 Aralık 2013

Sayfayı Paylaş