4 Kişilik / 280 Kalori Malzemeler + 1/4 su bardağı kızılcık marmelatı + 1 çorba kaşığı tane hardal + 1 çorba kaşığı limon suyu + 25 gram taze zencefil, rendelenmiş + 1 diş sarmısak, ezilmiş + yarım kg tavuk göğüs eti + 1 adet küçük boy kırmızı soğan, ince doğranmış + 60 gram soya filizi + yarım demet semizotu + 1/4 su bardağı ince doğranmış taze nane + 1 çorba kaşığı beyaz şarap sirkesi + 4 adet lavaş ekmeği Hazırlanışı: Sos tenceresine hardalı, rendelenmiş zencefili, limon suyunu, sarmısağı ve kızılcık marmelatını alın. Karışım kaynayana kadar karıştırın. Tavuk parçalarına hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla sürün. Yapışmaz yüzeyli hafif yağlanmış bir tavada tavukları, soslamaya devam ederek kızartın. Tavanın kapağını kapatıp 5 dakika daha pişirin. Tavukları kalınca dilimleyin. Ayrı bir kabın içinde kırmızı soğanı, soya filizini, semizotu ve naneyi sirkeyle birlikte harmanlayın. Lavaş ekmeğini ısıtın. Lavaş ekmeklerinin içine doğranmış tavuk etlerini ve yeşillikleri yerleştirip koni biçiminde sararak servis yapın