TAVUK Pişirme öncesi ve Sonrası

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ozinoski tarafından 10 Şubat 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. ozinoski
    Offline

    ozinoski Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    100 gr tavuk dediğimizde pişirdikten sonra 40 gr'a kadar düşüyor,tüm diyetlerde bahsedilen bu 100 gr tavuk pişmeden öncesi için mi yoksa piştikten sonra 3 tane 40 gr tavuk mu?
     
  2. gerenımo
    Offline

    gerenımo Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2012
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    249
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    öğrenci
    Piştikten önce ve sonra hıc tartıp gramaj kontrolu yapmadım ben genelde piştikten sonra tartıyorum eger but fılansa kemıgını çıkarıp tartıyorum :)
    pişmiş halı mantıklı bence
     
  3. ste1n
    Offline

    ste1n Üye

    Katılım:
    14 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    100gr tavuk göğsü piştikten sonra nasıl 40gr a düşüyor?
     
  4. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    pısmeden once agırlık yanı 100 gr dedıgımız sey pısmedne 100 gr
     
  5. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    40 gr düşmesi yanlış değilmi yani yarısından azı nasıl kalıyor geriye gözle öyle gözükmüyor?
     
  6. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    bu kadar düşme pek normal değil...tabi ki "çorba tavuğu " değilse ve bol yağ ihtiva etmiyorsa *...suda 100 dereced yağlar önemli miktarda çözünür , ancak bi dereceye kadar , 1/2 den fazla kayıp suda mümkün olmaz ...

    kızartma ,çevirme dahi olsa ,bu kadar düşmesi ihtimali ?!...)çevirmelerde ,bolca "su ve yağ "kaybı olur tabi ki ...ama , yine de "eğer kömürleştirilmezse" bu kayıp fazla ..tavuk , çok çok yağlı ise ,obez ise bi ihtimal ...

    bi ihtimal de , "endüstriyel tavuk endüstrisinin cince fikirleriyle " (?!) tavuğu "suyla " doldurmuş olabilirler ?!...)))))) bu da bi ihtimal

    herşey beklenebilir !...(

    ancak , böylesi bi durumun vuku halinde a, tavuğun "yağ ve / veya su "kaybı halinde "protein oranını " pişirmeden önceki durumuyla almak bayağı hatalı olur... ***i
     
    Danny Boy, Cidade de Deus ve Duke Nukem bunu beğendi.
  7. ozinoski
    Offline

    ozinoski Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2009
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kasların yani etin %70e yakını su pişince su uçuyor,kalan et üzerinden mi hesaplıycaz yediğimizi,yoksa pişirme öncesi mi? önemli bir konu bence.
     
  8. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    pişmeden önce tabi ki...)

    ancak , haşlama durumunda "su kaybı fazla olmaz"...

    su kaybı " fırın, çevirme ,yağda kızartmada "olur...

    kızarması ve akabinde kömürleşmesi "su kalmamasının akabinde olur...
     
  9. halil98
    Offline

    halil98 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir
    Her şeyde olduğu gibi tavukta da su var pişirince o su buharlaşıyor.onun için ağırlık azalması oluyor.ama o kadarda azalmaz.
     
  10. Jesse_James
    Offline

    Jesse_James Yeni Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2012
    Mesajlar:
    434
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    0
    aynen ya bende tarttım bı keresınde var evde kucuk un seker tartısı haslama tavuk gogsunu 150 gr tavuk gogsu 138 gr falan gelmıstı ... senn tavuk baya ucmus gıtmıs
     

Sayfayı Paylaş