100 gr tavuk dediğimizde pişirdikten sonra 40 gr'a kadar düşüyor,tüm diyetlerde bahsedilen bu 100 gr tavuk pişmeden öncesi için mi yoksa piştikten sonra 3 tane 40 gr tavuk mu?
Piştikten önce ve sonra hıc tartıp gramaj kontrolu yapmadım ben genelde piştikten sonra tartıyorum eger but fılansa kemıgını çıkarıp tartıyorum pişmiş halı mantıklı bence
bu kadar düşme pek normal değil...tabi ki "çorba tavuğu " değilse ve bol yağ ihtiva etmiyorsa *...suda 100 dereced yağlar önemli miktarda çözünür , ancak bi dereceye kadar , 1/2 den fazla kayıp suda mümkün olmaz ... kızartma ,çevirme dahi olsa ,bu kadar düşmesi ihtimali ?!...)çevirmelerde ,bolca "su ve yağ "kaybı olur tabi ki ...ama , yine de "eğer kömürleştirilmezse" bu kayıp fazla ..tavuk , çok çok yağlı ise ,obez ise bi ihtimal ... bi ihtimal de , "endüstriyel tavuk endüstrisinin cince fikirleriyle " (?!) tavuğu "suyla " doldurmuş olabilirler ?!...)))))) bu da bi ihtimal herşey beklenebilir !...( ancak , böylesi bi durumun vuku halinde a, tavuğun "yağ ve / veya su "kaybı halinde "protein oranını " pişirmeden önceki durumuyla almak bayağı hatalı olur... ***i
kasların yani etin %70e yakını su pişince su uçuyor,kalan et üzerinden mi hesaplıycaz yediğimizi,yoksa pişirme öncesi mi? önemli bir konu bence.
pişmeden önce tabi ki...) ancak , haşlama durumunda "su kaybı fazla olmaz"... su kaybı " fırın, çevirme ,yağda kızartmada "olur... kızarması ve akabinde kömürleşmesi "su kalmamasının akabinde olur...
Her şeyde olduğu gibi tavukta da su var pişirince o su buharlaşıyor.onun için ağırlık azalması oluyor.ama o kadarda azalmaz.
aynen ya bende tarttım bı keresınde var evde kucuk un seker tartısı haslama tavuk gogsunu 150 gr tavuk gogsu 138 gr falan gelmıstı ... senn tavuk baya ucmus gıtmıs