Tavuk Neden Sert ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Haxcı tarafından 22 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. Haxcı
    Offline

    Haxcı Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar 2 farklı yerden tavuk göğsü aldım.Geçen gün 1 gün arayla 2siide yaptım.Tavuklar çok sert çıkıyor.Neden böyledir arkadaşlar ? Böyle birkaç kere daha başıma geldi.Bir parça tavuğu çiğnemek 1 dkmı alıyor.Çiğne çiğne parçalara ayrılmıyor sakız gibi.Bunun hakkında bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
     
  2. derin_aker
    Offline

    derin_aker Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2014
    Mesajlar:
    209
    Beğenileri:
    280
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    istanbul
  3. iron beauty
    Offline

    iron beauty Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2014
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    izmir
    Çok uzun süre pişirdiğinden tavuk sert oluyordur.
     
  4. lyn wyman
    Offline

    lyn wyman Üye

    Katılım:
    6 Mart 2015
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bayan
    Tuz tavugu sertlestiriyor atacaksan sonradan at bence. Yada izgara yapiyorsan yogurtta sutte bi surecbekletirsen yumusak olur
     
  5. Haxcı
    Offline

    Haxcı Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar tuz koymuyorum.Tavuğu düdüklü tencereye atıyorum.İçini biraz su doldurup 45 dk haşlıyorum.Tavuğu aldığım yerde keskinoğlu yani kaliteli bir yer.Bu yapış şeklim mi yanlış anlamadım ki.
     
  6. alizade
    Offline

    alizade Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2015
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Bizim köyden gelen organik tavuklar oluyo teyzemin tavukları onlar da lastik gibi çiğnemesi zor olsa da daha faydalı olduğunu düşünüyorum hormonsuz
     
  7. FoReVeR_S.F
    Offline

    FoReVeR_S.F Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2011
    Mesajlar:
    285
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    tavugu düdüklü tencereye koyup 45dk kaynatıyorsan onda proteinden eser kalmayacaktır bütün besin değerlerini yitirecektir benim sana önerim tavuk gögsü 12-15dk arasında pişiyor sote yaparsan daha kısa zamanda sanırım ama piştikten sonra sadece besin değerlerini kaybettiriyorsun sertleşmede çok piştiği için olabilir bilemiyorum ya da yağsız olduğundan.
     
  8. umut.turkoglu
    Offline

    umut.turkoglu Üye

    Katılım:
    13 Nisan 2015
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Bende de ayni problem vardı tavugu asla yiyemiyordum. Daha sonra az yagli pilavla bazende az yagli salata ile karistirarak yedim tavsiye ederim
     
  9. brkucr
    Offline

    brkucr Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2013
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Tavugu düdüklüde pişirince besin değeri gidiyor diye bir sey yok ozaman yesil fasulyeninde besin değeri gidiyor bir sürü yemek düdüklüde yapılıyor lütfen yapmayın böyle seyler sadece bilinen bir şey her zaman kırmızı et icin geçerli olan bir şey kırmızı et orta pişmiş az pişmiş daha saglıklı ve daha yararlı oldugu vardır o zaman mangalda da besin değeri yok :) tavuk sert ise cinsi ile alakalıdır Geçen hafta Türkiye'deyken haslama yapmıstım tavuk yumusak olmadı lastik gibiydi kötüydü kısaca tavuk markasıda keskinogluydu
     
  10. octeniskrup
    Offline

    octeniskrup Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.739
    Beğenileri:
    2.399
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Finansal analist - personal trainer
    Yer:
    Yurtdisi
    45 dakika cok uzun hele duduklu de , normal tencerede 15 dakikada olur, teflon tafada filet haline getirip kizartarak ye.
     
  11. brkucr
    Offline

    brkucr Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2013
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    bence abarttı biraz 45 dakika kısmını :D
     
  12. Haxcı
    Offline

    Haxcı Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2014
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar aslında tavuğu babaannem yapıyor.Yapış şekli böyle.Şimdi ona sordum.15dkda haşlanmıyor mu diye haşlanmıyor dedi.Nabayım şimdi kararsız kaldım.
     
  13. octeniskrup
    Offline

    octeniskrup Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.739
    Beğenileri:
    2.399
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Finansal analist - personal trainer
    Yer:
    Yurtdisi
    Yedigin tavuk koy tavugu degil seri uretim mali ise olsun olsun en fazla 20 dakika da normal tencerede, duduklude 45 dakika neredeyse nrmal tencerede 1.5 saat demek

    Parca parca kessin, tavada cok az yag ile sote yapsin yine 15 dakikak surmez.
     
  14. FoReVeR_S.F
    Offline

    FoReVeR_S.F Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2011
    Mesajlar:
    285
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    ben düdüklüde pişirdiği için demedim 45dk pişirdiği için dedim gereğinden fazla pişirmemeli hiçbir besini. arkadaşın dediği gibi düdüklüde daha yüksek ısıya cıkılıyor ayrıca.
     
  15. lyn wyman
    Offline

    lyn wyman Üye

    Katılım:
    6 Mart 2015
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bayan
    Daha kisa sure pisirin tutuklude ya da tencerede sotele tencerede bile 20 dk da oluyor tavuk kusbasiysa.
     

Sayfayı Paylaş