Arkadaşlar 2 farklı yerden tavuk göğsü aldım.Geçen gün 1 gün arayla 2siide yaptım.Tavuklar çok sert çıkıyor.Neden böyledir arkadaşlar ? Böyle birkaç kere daha başıma geldi.Bir parça tavuğu çiğnemek 1 dkmı alıyor.Çiğne çiğne parçalara ayrılmıyor sakız gibi.Bunun hakkında bilgisi olan yardım ederse sevinirim.
pişirme yönteminden kaynaklanıyor olabilir mi? haşlıyorsan tuz koymadan haşla biraz suya zeytinyağı koy yumuşar.
Tuz tavugu sertlestiriyor atacaksan sonradan at bence. Yada izgara yapiyorsan yogurtta sutte bi surecbekletirsen yumusak olur
Arkadaşlar tuz koymuyorum.Tavuğu düdüklü tencereye atıyorum.İçini biraz su doldurup 45 dk haşlıyorum.Tavuğu aldığım yerde keskinoğlu yani kaliteli bir yer.Bu yapış şeklim mi yanlış anlamadım ki.
Bizim köyden gelen organik tavuklar oluyo teyzemin tavukları onlar da lastik gibi çiğnemesi zor olsa da daha faydalı olduğunu düşünüyorum hormonsuz
tavugu düdüklü tencereye koyup 45dk kaynatıyorsan onda proteinden eser kalmayacaktır bütün besin değerlerini yitirecektir benim sana önerim tavuk gögsü 12-15dk arasında pişiyor sote yaparsan daha kısa zamanda sanırım ama piştikten sonra sadece besin değerlerini kaybettiriyorsun sertleşmede çok piştiği için olabilir bilemiyorum ya da yağsız olduğundan.
Bende de ayni problem vardı tavugu asla yiyemiyordum. Daha sonra az yagli pilavla bazende az yagli salata ile karistirarak yedim tavsiye ederim
Tavugu düdüklüde pişirince besin değeri gidiyor diye bir sey yok ozaman yesil fasulyeninde besin değeri gidiyor bir sürü yemek düdüklüde yapılıyor lütfen yapmayın böyle seyler sadece bilinen bir şey her zaman kırmızı et icin geçerli olan bir şey kırmızı et orta pişmiş az pişmiş daha saglıklı ve daha yararlı oldugu vardır o zaman mangalda da besin değeri yok tavuk sert ise cinsi ile alakalıdır Geçen hafta Türkiye'deyken haslama yapmıstım tavuk yumusak olmadı lastik gibiydi kötüydü kısaca tavuk markasıda keskinogluydu
45 dakika cok uzun hele duduklu de , normal tencerede 15 dakikada olur, teflon tafada filet haline getirip kizartarak ye.
Arkadaşlar aslında tavuğu babaannem yapıyor.Yapış şekli böyle.Şimdi ona sordum.15dkda haşlanmıyor mu diye haşlanmıyor dedi.Nabayım şimdi kararsız kaldım.
Yedigin tavuk koy tavugu degil seri uretim mali ise olsun olsun en fazla 20 dakika da normal tencerede, duduklude 45 dakika neredeyse nrmal tencerede 1.5 saat demek Parca parca kessin, tavada cok az yag ile sote yapsin yine 15 dakikak surmez.
ben düdüklüde pişirdiği için demedim 45dk pişirdiği için dedim gereğinden fazla pişirmemeli hiçbir besini. arkadaşın dediği gibi düdüklüde daha yüksek ısıya cıkılıyor ayrıca.
Daha kisa sure pisirin tutuklude ya da tencerede sotele tencerede bile 20 dk da oluyor tavuk kusbasiysa.