Tavuk nasıl yenir

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Savaşcı tarafından 10 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 29 üye.
  1. Iron_Man
    Offline

    Iron_Man Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2009
    Mesajlar:
    240
    Beğenileri:
    262
    Ödül Puanları:
    0
    tavuğu kuşbaşı olarak doğrayarak haşlama ve ya kızartma yapıp sosla beraber yiyebilirsin bende tavuk etini hiç yiyemezdim sorunu böyle çözdüm
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  2. smltncr
    Offline

    smltncr Yeni Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    214
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Denizli
    Bu tavuk etinde ne var bu kadar tiskinilecek anlamadım.Bence sen vejeteryansın bunun farkında değilsin.
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  3. gargey
    Offline

    gargey Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2009
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    ince sekilde kesilmis tavuk gogusunu sabahtan soya sosu kekik karabiber artık evde ne varsa sos hazırlayıp icine kayup bekletip oglen ve aksama tavada yapınca cok guzel oluyor
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  4. skilful
    Offline

    skilful Yeni Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    471
    Beğenileri:
    159
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    aynen sabah akşam yiyebılırım bu eti hem tadı güzel hem besin değerleri yüksekthums:
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  5. Sahoo
    Offline

    Sahoo Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    Tavuğu hertürlü yerim :) çok seviyorum ama et dedinmi aklıma kuzu eti gelir lezzette üstünede tanımam...
     
    rhotschild bunu beğendi.
  6. antalya_romeo
    Offline

    antalya_romeo Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2009
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben bi tavanın içine biraz su ekleyerek haşlıyorum,suyu çektikten kendi yağı çıkıyor zaten birazda ben yağ ekleyip kızartıyorum..
     
  7. dizzyhero
    Offline

    dizzyhero Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2007
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Aydin
    ozaman iştahi kapanabilir :D
     
  8. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    bulgurlu tavuk köftesi süper oluyor istersen tarifini werebilirim
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  9. umutn
    Offline

    umutn Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2009
    Mesajlar:
    166
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnşaat Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    Tavuk göğsünü bonfile şeklinde parçalara ayırıyorum , daha sonra onları bir süre haşlıyorum , haşlamadan sonra ızgara tavaya yada tost makinasına koyup bir süre ısıtıyorum ve iyice pişiyor , üstüne isteğe bağlı baharatlarda atılabilir , ben kendim yağsız tuzsuz şekilde tüketmeyi tercih ediyorum , et kokusu beni rahatsız ediyor diyorsanız baharatlardan ve soğandan yararlanabilirsiniz ...
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  10. hak_an
    Offline

    hak_an Üye

    Katılım:
    18 Mart 2010
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    :D:D süperdi

    dostum tavuk bonfile tavsiye ederim. tavada 10 dakika kızarsın bembeyaz oluyor çok lezzetli ve görünümüde mükemmel
     
    Savaşcı bunu beğendi.
  11. Savaşcı
    Offline

    Savaşcı Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    646
    Beğenileri:
    255
    Ödül Puanları:
    0
    ben bir şey fark ettim galiba tavuğun kanadı onu şu çıtır pane midir nedir öyle bir sos yapıyor annem anca o zman yiyebiliyorum odaince dililerle. yorum yazan herkese teşekkürlşer
     
  12. yilmaz22
    Offline

    yilmaz22 Yeni Üye

    Katılım:
    26 Mart 2010
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul/SultanGazi
    Savaşcı,resimdeki siz misiniz?)) Oo
     
  13. netugur
    Offline

    netugur Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    gsm - bilişim
    Yer:
    istanbul
    göğüs etini kuşbaşı olarak alıyorum. teflon tavada hiç yağ koymadan 10 dakika pişiriyorum. üzerine kekik pul biber çok az tuz atıp yiyorum. etin fazla pişmişini sevmem zaten.
     
  14. estetik fenomen
    Offline

    estetik fenomen Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.126
    Beğenileri:
    614
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    istanbul
    Soya soslarının içeriği nedir bilmiyorum ama tadı, kıvamı nasıl oluyor? Tavuk ile iyi çeşni oluyorsa bir deneyeyim...
     
  15. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Iste koyu renklı ama su kadar akıskan olmasa da sıvı.. Dedıgım gıbı cok hafıften bır kıvamı var..

    Ama tuzludur dıkkat et.. Soya sosu doktukten sonra tuz dokme bırde..

    Bır kaba tavukları at, ustune pul bıber karabıber bırazcık rendelenmıs sarımsak ve soya sosu.. Karıstırıp fırın posetıne koy tavukları, kabın dıbınde kalan suyuda fırın torbasına aktar aynen.. Bagla agzını fırında on numara olur..

    Tadına doyamazsınız, duacım olursunuz benden demesı..
     
  16. with
    Offline

    with Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    pismis tavuk + su'yu miksere koyup sivi olana kadar karistirtiyosunuz. sonra iciyosunuz. yemeye de gerek kalmiyo. yarim kilo tavugu bi oturusta yemeye zorlananlar bunu yapsin.
     
  17. DragonFLY
    Offline

    DragonFLY Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2010
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    esnaf
    Yer:
    Belcika & es es
    Peki sizce bir sure sonra bu mikser olayindanda bikma i$aretleri gelmiyecekmidir?

    Ben sadece sabah kahvaltimi ve (bazen) gece yatmadan once en son yemegimi mikserde karistirip icerim... daha fazla yemek ogunlerini miksere atmak akilli olucagini sanmiyorum, bir sure sonra bikma $ansinizin daha yuksek olcaktir ...
     
  18. with
    Offline

    with Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    e artik o sizin bileceginiz i$ :D ben oneri sundum.
    bi tane strongman'e katilan adam vardi atini unuttum simdi de, amcam hergun 1 kilo tavugu ya 1 ya 2 kere boyle mikserliyip yutuyodu. yemekten daha karli oldugunu gordugum icin yazayimd dedim. yoksa ben yemedim hic, tadini bilmem.

    bikmak derken de, tadi cok kotu degilse bu mikserlenmis tavugun, oturup 2 tane yagsiz gogus cignemekten her turlu daha iyidir bana kalirsa. Sirf gogusu hafiften kurumus tavuklari yemek icin yaninda ictigim suyun kolanin yedigim ketcap mayonezin ekmegin haddi hesabi yok. kimin neden bikacagini kestirmek zor.

    bu arada kahvaltida ne yiyosunuz miksere atilacak? ya da gece yatmadan onceki ogunde ne var?

    bu tavugu mikserleme fikri normal gunde 3 ogun yiyen insanlar icin degil zaten, gunde 200/250+ protein almak isteyip toz icmeyenler icin bi yontem.hani ara ogunde 50gr protein nasi alinir hizlica? ya toz icilir rahatca, ya da 250gr tavuk yenir en basitinden. tavugu yemek min 10dk, icmek 30saniye...
    yoksa "su aksam yemegimdeki makarna+tavugu mikserliyim bi" seklinde degil.
     
  19. DragonFLY
    Offline

    DragonFLY Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2010
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    esnaf
    Yer:
    Belcika & es es
    O strongman arkadasiniz gibi yapanlar mutlaka vardir, ama dedigim gibi ben boyle bir beslenme tarzini onaylamiyorum, herkesin kendi bilecegi bir i$tir, genel anlamda soyluyorum ve diyorum ki her$eyin a$irisi = zarardir ;)

    2 tane yagsiz gogus cignemekten mi? Nasil tavuk yiyosun sen anlamadim ben, neden yagsiz? Bir tavuga lezzet ve tad eklemenin ce$itli yollari var, illaki "tabi cikartabildigim" kadar bo; miktarda ekmek, ketcap, mayonez filan kullaniyormussunuz... Bunlarida sonucta tuketmekte(bulk zamaninda tercihimdir) gerekir, olabilir... sadece dozunu kacirmamak sebebiyle... Ama yine soyluyorum onlarsizda lezzet ve tad verilebilinir etlerinize ;)

    Ben yurt disinda ya$iyorum ve bizim buralarda cogunluklla bodyciler (en azindan ciddi yapan ve bilgili olan) sabah kahvaltilarinda "brinta , havermout" eksik etmezler ( bu bi cesit paptir ve yuksek derecede komplex karbohanidrattan olu$ur) + ben yaninda yarim litre süt ve 50gram whey (protein) kullanirim ve mixerlerim

    Gece yatmadan oncede (son siralar biraz ihmal ediyorum) inglizce anlami bu "cottage cheese" yarim kilo mixere + yaninda cay ka$igi recel

    Protein tozu bir ogun yemegin yerini tutamaz, tutmamali en azindan, sadece sykystygynyz an kullanilabilinir, onun disinda her ciddi body yapan kisinin duzgun bir beslenme programi olmasi gerekir ve ancak o zaman protein tozunuda extra destek olarak kullanabilirsiniz ;)

    Tavuk yemek 10dakika mi? Ben 2.5dakikada goturuyom :)
     
  20. sh0ck
    Offline

    sh0ck Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2010
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Antalya
    sen en iyisi kıyma şeklinde çektir ve köftelik hazırlattır fırında pişir kepekli hamburger ekmeyi arasına koy biraz ketçap portakal suyu... afiyet olsun :)
     

Sayfayı Paylaş