Arkadaşlar; derdim büyük Bikaç gündür doğru düzgün tavuk yiyemiyorum. Nedeni de kokusu ... Çok rahatsız oluyorum. Direk haşlayıp yiyordum normalde. Önerisi olan varsa lütfen yazsın ? Haşlanmış tavuk çok önemli ve bu çok ciddi bir sorun !
Onu biliyorum; köri sosu yahut soya sosu kullanıyorum zaten arada... Benim sorum normal haşlanmış tavuk için...
tavada sote ya da ızgara tavuk eti için en iyi koku giderici bence kekik ama haşlamada çözüm ne olabilir bakmak lazım.. haşlanan tavuk göğsü küçük küçük didiklendikten sonra tavada 2 damla sıvı yağ ve kekik ile çevirilebilir birkaç dakika..
eğer haşlamadan önce tavuk etini limon ya da limon suyuyla ovarsanız haşladıktan sonra oluşan koku daha da azalacaktır bizzat şahsım tarafından denenmiştir... afiyet olsun..
Haşlamak şart mı ki? Tavada da yapabilirsiniz... Banvit'in "ince göğüs" adıyla satılan tam tavada ızgaralık ürünü var.
soğan seviyorsanız ki ben çok severim, tavuğu haşlayacağınız suya bir orta boy soğanı 4e bölüp içine atın ve tavuğu haşlayın ,kokusunu azalttığı gibi lezzetide artırıyor...
Allahım; Hepiniz Süpersiniz hyper_ Bir sürü alternatif var şimdi bana ... Hepsini deneyeceğim tek tek ! Çok seviyorum ben bu forumu yahu thums:
haşlama tavuğun rengini değiştirmeden en iyi kokusunu azaltma yöntemi soğandır. Eğer koku dert oluyorsa tavuğu fırında veya su katmadan kendi suyunda kısık ataşte suyunu çekene kadar pişirmektir. kekik pulbiber vs. isteğe göre ekilebilir tabi..
ben yoğurtla karıştırıyorum bazen içine domateste doğruyorum tabi evk meselesi ama bana göre yemesi daha zevkli oluyor ayrıca direkmi haşlıyosunuz kuşbaşı yaparakmı ufak kuşbaşı yaparsanız bu dediğim şekilde güzel olucak taze yeşil soğanda konulabilir.