Tavuk Kokusu

Konusu 'Dertleşme' forumundadır ve Setenay tarafından 12 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    748
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Arkadaşlar; derdim büyük :eek:
    Bikaç gündür doğru düzgün tavuk yiyemiyorum.
    Nedeni de kokusu ... Çok rahatsız oluyorum. Direk haşlayıp yiyordum normalde.
    Önerisi olan varsa lütfen yazsın ?
    Haşlanmış tavuk çok önemli ve bu çok ciddi bir sorun !
     
  2. Rakbenam
    Offline

    Rakbenam Üye

    Katılım:
    15 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    !zm!R
    Soya sosu kullan arkadaşım koku falan kalmaz
     
    dinamik.ip ve Setenay bunu beğendi.
  3. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    748
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara

    Onu biliyorum; köri sosu yahut soya sosu kullanıyorum zaten arada...
    Benim sorum normal haşlanmış tavuk için...
     
  4. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    tavada sote ya da ızgara tavuk eti için en iyi koku giderici bence kekik ama haşlamada çözüm ne olabilir bakmak lazım..

    haşlanan tavuk göğsü küçük küçük didiklendikten sonra tavada 2 damla sıvı yağ ve kekik ile çevirilebilir birkaç dakika..
     
    Setenay bunu beğendi.
  5. slymnasye
    Offline

    slymnasye Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2006
    Mesajlar:
    552
    Beğenileri:
    387
    Ödül Puanları:
    73
    eğer haşlamadan önce tavuk etini limon ya da limon suyuyla ovarsanız haşladıktan sonra oluşan koku daha da azalacaktır bizzat şahsım tarafından denenmiştir...

    afiyet olsun..
     
    Setenay bunu beğendi.
  6. Wolf_Kanuni
    Offline

    Wolf_Kanuni Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    88
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Haşlamak şart mı ki? Tavada da yapabilirsiniz... Banvit'in "ince göğüs" adıyla satılan tam tavada ızgaralık ürünü var.
     
    Setenay bunu beğendi.
  7. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    soğan seviyorsanız ki ben çok severim, tavuğu haşlayacağınız suya bir orta boy soğanı 4e bölüp içine atın ve tavuğu haşlayın ,kokusunu azalttığı gibi lezzetide artırıyor...
     
    Setenay bunu beğendi.
  8. Setenay
    Offline

    Setenay Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    748
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Allahım; Hepiniz Süpersiniz hyper_
    Bir sürü alternatif var şimdi bana ...
    Hepsini deneyeceğim tek tek ! :p

    Çok seviyorum ben bu forumu yahu thums:
     
    yalnızkovboy_89 bunu beğendi.
  9. Gray Wolf
    Offline

    Gray Wolf Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    267
    Ödül Puanları:
    0
    haşlama tavuğun rengini değiştirmeden en iyi kokusunu azaltma yöntemi soğandır.

    Eğer koku dert oluyorsa tavuğu fırında veya su katmadan kendi suyunda kısık ataşte suyunu çekene kadar pişirmektir. kekik pulbiber vs. isteğe göre ekilebilir tabi..
     
    Setenay bunu beğendi.
  10. cexenes
    Offline

    cexenes Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    272
    Beğenileri:
    223
    Ödül Puanları:
    53
    ben yoğurtla karıştırıyorum bazen içine domateste doğruyorum tabi evk meselesi ama bana göre yemesi daha zevkli oluyor ayrıca direkmi haşlıyosunuz kuşbaşı yaparakmı ufak kuşbaşı yaparsanız bu dediğim şekilde güzel olucak taze yeşil soğanda konulabilir.
     
    Setenay bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş