tavuk için mükemmel tarif

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve bozkurt1071 tarafından 19 Aralık 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. bozkurt1071
    Offline

    bozkurt1071 Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2014
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar merhaba.
    eski tip tost makinelerini bilirsiniz kıskaçlı ocağa koyuyorsun hah işte tam da bu aletle tavuğu göz kararı (tavuk göğsü yada derisiz incik ben tercih ediyorum.)
    ağız tadınıza göre baharatlayabilirsiniz. tavuğu bıcak darbeleriyle içi pişecek şekilde kesin ve alüminyum foyloya yağsız tuzsuz koyun suya bile gerek yok tabi öncesinde yıkayacağız tavuğu. iyice sardıktan sonra 15 dk kadar hafif ateşte önü arkası çevirmek üzere pişirin. sıfır yağ ve tuz ve enfes bir lezzet olacak kendi buharında heryeri pişiyor hem kızartma gibi oluyor hemde buharda pişmiş. inanın acaip bir lezzet yanına yoğurt ya da tercihen başka bir yiyecek koyabilirsiniz elbette ama o haşlanmış göğüsü bir daha denemeyeceksiniz ;) afiyet olsun şimdiden ;)
     
  2. fatamorgana
    Offline

    fatamorgana Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2012
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    13
    kardeş kendi BUHARINDA pişmiş birşey nasıl kızartma gibi oluyor? büyük ihtimalle bembeyaz yenmesi zor tatsız birşey olacak tahmin etmek zor değil.
     
    forzaemre bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş