tavuk için kullandığınız sos varmı?

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve cihanozturk tarafından 4 Aralık 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 20 üye.
  1. cihanozturk
    Offline

    cihanozturk Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2010
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba,
    tavuk göğüsü yemekten bıkkınlık geldi artık o yüzden tavuğun üzerine dökebileceğim ve ya kullandığınız tavuk eti için sos varmı?
     
  2. Profane
    Offline

    Profane Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mühendis
    Yer:
    Almanya
    Soslar genelde yüksek yağ oranlarıyla ve kalorileriyle kafa karıştırırlar. Ben doğal çözümler üretiyorum genelde. Mesela haşladığın suya hazır tavuk sularından dökebilirsin. Haşlanmış tavuğun üzerine pul biber, kekik gibi bir takım lezzetler katabilirsin.
     
  3. R10
    Offline

    R10 Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    928
    Beğenileri:
    1.305
    Ödül Puanları:
    0
    köri sosuyla çok güzel oluyor.
     
  4. Cattleya
    Offline

    Cattleya Yeni Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    274
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Aydın
    Sadece soğanla tavuk göğsü yapma,içine bir gün mantar koy bir gün patates koy bu 2si tavuğa çok yakışıyor.İçine domates ve kimyonu unutma :)
     
    Azi bunu beğendi.
  5. iNFaZ100
    Offline

    iNFaZ100 Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    253
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Gastronomi ve Mutfak sanatları Öğrencisi
    Yer:
    Çorum/İskilip
    barbekü sos satıllıyo bim de bunu deneyebilirsin bi şişesi 3 lira falan küçük boy ketçap kutusu ben onu kullanıyorum
     
  6. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    bende ketçap kullanıyorum ketçapta 0.50 mi ne yağ var yani yağı çok güzel oluyor :D
     
  7. Bigbird
    Offline

    Bigbird Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2011
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    en iyisi köri sos...kimyonda güzel yapıyor
     
  8. Bodyturkey
    Offline

    Bodyturkey Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2010
    Mesajlar:
    795
    Beğenileri:
    243
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Organizatör
    Yer:
    İstanbul/Kadıköy
    Sos olarak domates soğan gibi sebzelerden soslar yapılabilir yağsız olarak.
     
  9. xrepla
    Offline

    xrepla Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    malum artık tavukları 45 günde büyütüp ayağımıza getiriyorlar. o yüzden bulabiliorsanız köy tavuğu yiyin sosa falan gerek yok mükemmel bir tadı var ama maalesef fiyatı 20-30 lira arasında değişiyor.
    sosa gelecek olursak aldığımız tavuklar sos yapılmadan gerçekten yenilmiyor. en güzel tavuk ise mangalda olandır.askerliğimi gaziantep te yaptı orada ünlü ustalardan aldığım tarifi yazıyorum size.

    Sos tarifi:
    malzemeler :
    sarımsak pulbiber karabiber tuz kimyon yoğurt zeytinyağı

    1 kg tavuk göğsü için :
    3-4 diş sarımsak ezin
    3 avuç pulbiber
    1 çorba kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı tuz
    2 çay kaşığı kimyon
    1 çorba kaşığı yoğurt
    göz kararı zeytinyağı ekleyin. tavukları akşamdan hazırlayın ve çukur kasede tavuğu pişirene kadar bekletin. lokum gibi oluyor tadı. süt kesinlikle koymayın bazı sitelerde vardır . en iyisi zeytinyağnda bekletmektir.

    afiyet olsun

    buda adana kebap tarifi

    1 kg kıyma için
    2 büyük kırmızı biberi rendeleyin
    1 büyük yeşil biber rendeleyin
    kırmızı pul biber 2 avuç
    1 çorba kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı karabiber
    1 çorba kaşığı yoğurt

    sonrada kalın şişe dizin

    afiyet olsun
     
    Azi ve donkisot bunu beğendi.
  10. donkisot
    Offline

    donkisot Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2011
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    82
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
  11. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.403
    Beğenileri:
    1.543
    Ödül Puanları:
    123
    Soya sosu, karışık baharat, kimyon, kekik.
    Bu tip karışımlarla tadı oldukça değişiyor ve tavuktan sıkılmak gibi bir durum pek olmuyor.
     
    Azi bunu beğendi.
  12. Miracle
    Offline

    Miracle Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2007
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    240
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ticaret
    ketçap ve barbekü sos kullanıyorum azıcık. Kesinlikle alışkanlık yapıyor tavuk öyle :)
     
  13. Smiley
    Offline

    Smiley Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    137
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaşalar bu köri sos içeriğini yazabilirmisiniz? Yağ oranı vs. gibi.
    Tşkler...
     
  14. kaanmert
    Offline

    kaanmert Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2010
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bil Müh
    Yer:
    Elazığ
    çok az biber salçası çok az domates salçası bir tatlı kaşığından biraz az biraz da defne yaprağı güzel oluyor ben her zaman böyle yapıyorum defne yaprağı yerine kekik de kullanabilirsin :)

    hiç ketçap barbekü sosu köri sos kullanmadım böyle güzel oluyor :) yanına da bulgur pilavı ve yoğurt ohh :))
     
  15. Smiley
    Offline

    Smiley Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesajlar:
    137
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    38
    Bu arada ürünün içeriğine bakma fırsatım oldu, 100gr üründe 19 gr gibi yağ vardı. Biraz fazla gibi geldi ama sonuçta kullanacağımız ürün 15 gr olacağı için çok etkilemez diye tahmin ediyorum...
     
  16. fuigo
    Offline

    fuigo Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2014
    Mesajlar:
    203
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgi İşlem
    Yer:
    Trabzon
    Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Bimden barbekü sos ile köri sosu aldım ve tavuk göğsünün üzerine azcık sıktım. Harika bir tad oldu. Artık zevkle tavuk yemeye devam :)
     
  17. wahset2011
    Offline

    wahset2011 Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    11
    Salsa sos tavsiye ederim disarda bir restaurantta yemistim cok guzeldi ve yag kullanmadan hazirlaniyor internetten bkabilirsin
     
  18. 3mr3
    Offline

    3mr3 Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2009
    Mesajlar:
    310
    Beğenileri:
    180
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    ketçap, bbq, kekik , pul biber,soya sosu, köri. (tabiki hepsini kullanmıyorum hangisini istersem ama baharatlar genelde oluyor )
    soyayı hep dökerim. soğan ve mantar güzel tat katar.
     
  19. ElDuderino
    Offline

    ElDuderino Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2014
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    köri iyidir! köride bıkkınlık verdiyse tereyaki! oda olmadı isot, pul biber, kekik ek gitsin bro!
     
  20. Leopara
    Offline

    Leopara Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    704
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Bu köriyle barbeküyü pişerken atsak fark olurmu
     

Sayfayı Paylaş