Tavuk Haşlama...

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve MERAKLI tarafından 26 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. MERAKLI
    Offline

    MERAKLI Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    485
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    500 gram tavugu uygun büyüklükteki tencereye koyun ve suyu ekleyin ardından haşlamaya başlayın sonrasında içerisine 2 tane patates atın 1.5 saat kadar haşlayın haslanmanın son 30 dk sı kala 3 tane karabiber atın içine tuzu isteğe göre ayarlayın çok lezzetli oluyor 500 gram tavuk gögsünde 155 gram protein bulunmakta. bench_O ( 2 adette sarımsak suya atabilirsiniz güzel bir tat verir )
     
    Son düzenleme: 26 Ağustos 2009
    mert671 ve SEZER YZL bunu beğendi.
  2. mertakb
    Offline

    mertakb Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2009
    Mesajlar:
    533
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    0
    bu zaten bilinen ve devamlı yapılan bir yemektir bizim evde:) genede sagol paylasım icin
     
  3. jarhead
    Offline

    jarhead Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.062
    Beğenileri:
    1.122
    Ödül Puanları:
    123
    güzelde başlığın açılma yeri yanlış.
     
    MERAKLI ve (silinen üye bunu beğendi.
  4. MERAKLI
    Offline

    MERAKLI Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    485
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    mod a bildirdim çok acıkmışım =) açlıkdan şaşırmışım konu yerini
     
    jarhead bunu beğendi.
  5. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    bende buna benzer bır tarıfı haftanın 2 gunu uyguluyorum benım tarıfım ıse:

    500gr tavuk gogus etı
    2 patates
    2-3 havuc
    4 dıs sarımsak
    baharat
    4-5 tane kuskonmaz (ıstege baglı ben sevıyorum bazende 4-5den bıle fazla koyuyorum
     
  6. MERAKLI
    Offline

    MERAKLI Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    485
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    havuçda güzel olur bu aklıma gelmemişti saol =)
     
  7. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.591
    Beğenileri:
    4.610
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    kasaplarda tavuk baharı satıyorlar. suya ondan katarsanız daha lezzetli olur.
     
  8. Hamartin
    Offline

    Hamartin Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    337
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kayseri
    suyunu değerlendiren var mı bildiğim kadarıyla cok faydalı.
     
  9. SEZER YZL
    Offline

    SEZER YZL Yeni Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2008
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    479
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    ben zaten suyunu atmıyorum tabagıma koyuyorum beraber yıyorum
     
    Hamartin bunu beğendi.
  10. Ahura-Mazda
    Offline

    Ahura-Mazda Yeni Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2007
    Mesajlar:
    338
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ramazan
    Yer:
    Ankara
    tavukları avuc içi büyüklüğünde parçalayıp patatesleri dilimlediniz mi çok daha iyi oluyor. üstelik içine kimyon karabiber ve birazda pulbiber koyunca çok tatlı oluyor. ayrıca ilk suyunu biraz fazla koyup sonra o sudan birkaç bardak alıp o suylada pilay pişirdiniz mi :d ooo daha iftara 1 saat var ağzım sulandı :)
     
  11. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    Tavuk suyunu aynı gün değerlendiremeyeceksiniz bir kısmını ayırıp dondurucuda saklayabilirsiniz.
    Daha sonra pilav yapacağınız zaman donmuş suyu çözüp pilavda değerlendirebilirsiniz.
     
    smltncr, SEZER YZL ve Hamartin bunu beğendi.
  12. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.124
    Beğenileri:
    1.023
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Kızarmıs tavuk satan yerlerde de oyle bır karısım var..
     
  13. MERAKLI
    Offline

    MERAKLI Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    485
    Beğenileri:
    152
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    ananemler kemik suyu içirirlerdi küçükken cok faydalı diye o geldi aklıma sorayım bir ananeme ne işe yarıyormuş ilik kaynatırlardı
     
  14. lazmataz5
    Offline

    lazmataz5 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Konuyla pek alakası yok ama marketlerde kısırlık bulgur var bulguru kapaklı bir tencereye koyun üzerine haşlamanın suyunu kaynatıp dökün ve kapağını kapatın tüm suyu içine çekip şişiyor hem tadı güzel hemde besleyici.
     
    SEZER YZL bunu beğendi.
  15. TOLGA992
    Offline

    TOLGA992 Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    79
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    1.5 saat haşlama süresi için çok fazla değilmi.çoğu sitelerde 30 dkdan sonra besin kaybı oluşmaya başlar diyor
     
  16. murat-ciftci
    Offline

    murat-ciftci Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2011
    Mesajlar:
    103
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    38
    1.5 saat bence çok fazla. Göğüsü bıçak ile inceltip pişirebilirsiniz.25dk.gibi bir sürede hazır oluyor.
     
  17. depper
    Offline

    depper Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    tavuğu küp küp patatesi küp küp yapsak nasıl olur bu olay ?
     
  18. moothy
    Offline

    moothy Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenileri:
    1.307
    Ödül Puanları:
    123
    Havucta ve patateste seker oldugunu unutmayinda
     

Sayfayı Paylaş