Tavuk haşlama kokusu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve askndnz tarafından 3 Haziran 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. askndnz
    Offline

    askndnz Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşlar ben diyetteyim fakat tavuk haşlamayı yiyemiyorum ev ortamından dolayı ızgarada yapamıyorum..Zeytinyağı ile salça sosu yapsam bir sakıncası olabilirmi ?
    Malzmeler

    Salça + Pul biber + Z.yağı + Biraz su(sulandırmak için)
     
  2. Bluediver
    Offline

    Bluediver Üye

    Katılım:
    27 Mart 2010
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ISTANBUL/BURSA
    Zeytin yağını abartmadığın sürece bi sorun olmaz. Aynısını ben kekik+pul biber+zeytin yağı şeklinde yapiyorum, ve suyunu çekene kadar haşlıyorum, ne tam haşlama oluyor ne ızgara beğeniyorum o yüzden. Ama kızartıcam diyorsan zeytin yağında kızartma. Ayçiçek yağı kullan zeytin yağına göre daha yüksek sıcaklıklarda bozulmadan kalabiliyor ayçiçek yağı.
     
  3. askndnz
    Offline

    askndnz Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    28
    Bluediver nasıl yani haşlarken baharatlarıda suyun içinemi atıyorsunuz ?
     
  4. Bluediver
    Offline

    Bluediver Üye

    Katılım:
    27 Mart 2010
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ISTANBUL/BURSA
    Önce Yağsız tavada çok kısık ateşte üstü beyazlaşıcak kadar pişiriyorum, sonra üstüne bir miktar zeytin yağı ilave ediyorum pul biber, kekik ekleyip kaynar su ekliyorum üstüne. Kendimi şımartmak istersem hardalda ilave ediyorum :D.
     
  5. askndnz
    Offline

    askndnz Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    28
    Dediğini uyguluyorum :) Şuanda haşlanma aşamasında bakalım tadı nasıl olacak :)


    edit
    teşekkür ederim tarif için şuanda yiyorum fakat tavugun tadı hala aynı :) o kötü kokusu hala damagımda.. ben şöyle diyorum tavugu normal bir şekilde haşladım uzerine su ile hazırladıgım salçayı servis etsem olmazmı ?
     
    Son düzenleme: 3 Haziran 2010
  6. netugur
    Offline

    netugur Üye

    Katılım:
    20 Mart 2010
    Mesajlar:
    208
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    gsm - bilişim
    Yer:
    istanbul
    tavuk göğüs etini kuşbaşı olarak doğrayıp kekik ve pul biber ile çok az yağlı teflon tava da 10 dakikada pişirip yiyorum. tadı güzel oluyor.
     
  7. Kötü Çocuq
    Offline

    Kötü Çocuq Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    234
    Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    0
    Tavuğun içinde kendi yağı zaten mevcuttur,tava alıp hiçbirşey koymadan kızartır gibi pişiririm üstünede kekik eker yerim.Haşlarsan kokusu kötü olur.Aynı şekilde yumurtayı haşlayıp yiyeceğine tayava atıp 0 yağ ile omlet yaptığın zaman kokusu kalmıyor.
     
  8. makeawish
    Offline

    makeawish Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2009
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Denizci
    Yer:
    Muğla
    Kötü Çocuq sana katılıyorum ve bende senin gibi yapıyoruö. dikkat etmiyoruz az kullandım diyoruz ama toplamda bayağı miktarda yağ alıyoruz. bir ara hesaplama yaptım. 2-3 er tane badem, fındık, bir kaşık fıstık ezmesi, 2 yumurta sarısı, 1 kaşık fındık ezmesi, müsli, yulaf yediğim zaman miktarların az olmasına aldanıyordum. ama incelemeyince durup düşündüm ve toplam yağ miktarının 40-45 gr olduğunu gördüm. hemen kestim.
     
  9. residente_calle
    Offline

    residente_calle Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    38
    Tavaya önce kuşbası şeklinde doğradıgım gögüs etini atıp bir tatlı kaşıgı zeytinyagı koyuyorum, et pembelesinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum, ardından once küp şekilndeki domatesleri, sonra yeşil biberleri atıyorum 20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam. Sonunda tercihe göre köri, pul biber vs.

    Gayet güzel ve pratik.
    Afiyet olsun :)
     
  10. darknesssword
    Offline

    darknesssword Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2009
    Mesajlar:
    588
    Beğenileri:
    174
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Aydın
    arkadaşlar düdüklü tencereniz varsa,tavuk goguslerını dırekt düdüklüye atın,hem cok kısa sürede pısıyor,hem daha lezzetlı oluyor,düdüklüye su koymayın,sadece tavukları koyun,baharat vs. de koyabılırsınız,denemenızı onerırım,kokusuda azalıyor ayrıca..
     
  11. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    438
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    53
    annem göğüsü parçalara ayırıp soya sosu kekik pulbiberle bir güzel sosluyo sonra onları dolapta bi tabakta beklet.Yiyeceğin zaman tavaya hiç yağ koymadan kısık ateşte 20 dk falan pişirdinmi mis oluyo.Soya sosunu deneyin derim çok iyi gerçekten.
     
  12. speedtouch
    Offline

    speedtouch Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2010
    Mesajlar:
    1.164
    Beğenileri:
    1.539
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Angara
    ben aynen şu şekilde yapıyorum aslında yapmıyorum kendi oluyor :)

    göğsü alıyorum olduğu fırına atıyorum 25 dk sonra afiyetle yiyorum
     
  13. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    ben göğüsleri üzerinde boy ve enine çizikler atıp elektrikli ızgaraya atıyorum. attığım çizikler arasınada kekik pul veya nane koyuyorum ordada yapışık kalıyorlar zaten ... tavsiye edilir
     
  14. ihsanerol
    Offline

    ihsanerol Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2010
    Mesajlar:
    59
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    0
    ben göğsünü haşlama yapıyorum cidden kokusu falan yenmiyor ama haşladıktan sonra biraz aşırı miktarda kekiği üstüne döktükten sonra :Dhiçbir sorun kalmıyor:)
     
  15. sailor16
    Offline

    sailor16 Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2010
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    bursa-sivas
    Köry baharatını deneye bilirsin kötü kokuyu alıyor tadınıda çok değiştiriyor.Köry koyduktan sonra üzerinede biraz limon şahane oluyor.
     
  16. L_o_B
    Offline

    L_o_B Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2009
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Yer:
    Ankara
    haşlama göğüsün kokusu yanında bişey olmadıkça gerçekten çekilmiyor. ben haşlamadan farklı 2 pişirme yöntemi uyguluyorum.
    1- fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt koyup üzerine göğüsü koyduktan sonra göğüs üzerinede sadece hafif ıslatacak kadar fırçayla sıvı yağ sürüp fırına veriyorum, sonuç:evde ızgara keyfi :D
    2- fırın poşeti içine tavuk göğsünü koyup üzerine, bir bardakta hazırladığım içerisinde 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, tuz, bir tatlı kaşığı salça ve üzerine bardak dolana kadar su ilave ettiğim salça sosunu döküp, yine isteğe bağlı içine patates, domates, biber v.b. sebze atıp fırına sürüyorum. sadece göğüs ve sosu koyarsanız soslu göğüs haşlama, içine sebze de katarsanız sebzeli soslu göğüs haşlama oluyor :D (yalnız bunda dikkat edilmesi gerekilen konu eti fırın poşetine atarken üzerindeki yağları sıyırmak, yoksa yemeğin içine katı yağ katmış gibi ağır oluyor, hemde diyete uygun olmuyor)
     
  17. miharbi108
    Offline

    miharbi108 Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    BOZÜYÜK
    ben tavuk göğsünü tahtanın üstüne koyup ufak yarıklar açıyorum sonra tost makinesinin üstünde ızgara yapıyorum şahane oluyor deneyin derim... :) arkadaşlar konuyla alakası yok kusura bakmayın ama forumda ara öğün ile ilgili bilgi bulamadım yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
     

Sayfayı Paylaş