Tavuk Goğsünü Haşlamak Yerine ?

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve Solwied tarafından 3 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Solwied
    Offline

    Solwied Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    468
    Beğenileri:
    104
    Ödül Puanları:
    53
    Tavuk goğsünü haşlamak yerine protein ihtiyacım icin

    mantarlı tavuk sote yapsam tavuk goğsünden yağ yakımımda bana bi engel cıkartır mı

    tavaya yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edilecek o kadar ?
     
  2. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    Hiçbir değeri kaybolmaz ye gitsin afiye tolsun.Hatta ; tavada bazen yağsız şekilde pişiredebilirsin ben öyle yaparım genelde.

    Protein değerinde herhangi bir azalma v.s olmaz için rahat olsun.
     
    rockybalboa7, TheBlack_D-D_ ve Solwied bunu beğendi.
  3. car_26
    Offline

    car_26 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2012
    Mesajlar:
    207
    Beğenileri:
    22
    Ödül Puanları:
    28
    Peki hocam benim salonda bazı kişiler sirke,zeytinyağı,soğan ile marine edip pişiriyorlarmış.Bu şekilde bir değer kaybı olur mu ?
     
  4. Solwied
    Offline

    Solwied Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    468
    Beğenileri:
    104
    Ödül Puanları:
    53
    Protein değeri icin sormuyorum

    yağ icin soruyorum yani pişirirken katılan yağın bana zararı olur mu şuan yağ yakımı diyetine başladım

    dediğin gibi yağsız pişirilebiliyosa süper olur cok teşekkürler bu bilgi icin :D
     
  5. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    1 yemek kaşığı zeytin yağı yaklaşık 5gramdır. Tavaya bunu dökebilirsiniz. Sonra tavukları eşit miktarda yağlanacak şekilde üzerinde gezdirin. Sonra pirişip yiyin. Afiyet olsun. :) Ben hep böyle yapıyorum. Monosaturated yağ yüksek olduğu için günde iki kere yapsanız 10gr zeytinyağının size faydası bile olur.

    Başka bir alternatif ise vaporizer ile tavaya yağ sıkmaktır. Yaklaşık 10 sprey, 2gr civarında yağ bırakır tavada. Böyle boş sprey kutuları satılıyor bazı yerlerde. Denk gelirseniz alıp deneyebilirsiniz fakat genelde plastikten yapıldığı için uzun vadede sağlıklı olmaz.
     
    technical1967 ve Solwied bunu beğendi.
  6. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Firinda, grillde, sebzeli baharatli her turlu farkliligi yaratabilirsin hatta yaratmalsiin ki sikilmayasin :)
     
  7. demircan256
    Offline

    demircan256 Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenileri:
    2.198
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    güvenlik
    Yer:
    istanbul
    Aynen öyle brhmcr'nin dediği gibi farklı farklı şekild eye ki sıkılmayasın çünkü 1-2 gün değil artık hayatının bir parçası olacak yumurta,tavuk ;)

    Çok az zeytin yağından pek zarar gelmez,ama dediğim gibi tavada hiç yağsız şekilde yapma için ;

    tavuk etlerimi kasaptan alır mesel 3 kilo alıyorum bunları 00'er grmlık olacak şekilde ayrı ayrı sardırıırm ve evde buluğa atarım.

    Spora giderken buzluktan çıkartırım gelene kadar çözülür.

    Sonra geldiğimde az bişey ezerim pirzola gibi yapar ve tavaya atarım mangalda ızgarea yaptığını varsay ;)

    Gerçekten haşlamadan çok çok daha lezzetli olmakta .

    Afiyet olsun.
     
    Solwied bunu beğendi.
  8. rund3v1l
    Offline

    rund3v1l Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    278
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Erzurum
    bence yağ koymana gerek yok,etin yağı zaten süzülecek ve yağ koymuş gibi olucak.çoğu yemek tariflerinde et yemeklerinde yağ konulmaz bu nedenle.
     
  9. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    teflon tava diye bir şey icad edildi. tavsiye ederim :):)
     
  10. nitrococuk
    Offline

    nitrococuk Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2010
    Mesajlar:
    483
    Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0
    1 tatlı kaşığı zeytin yağı yaklaşık 4-5 gramdır diye biliyorum. Yemek kaşığı 10-15 gram arası bir şey yapıyor.
     

Sayfayı Paylaş