Tavuk gercekten 23 gr protein mi?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve eagle45 tarafından 22 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Tavuk gogsunu kastediyorum.Yedigimiz tavuklarin fabrikasyon olmasi insani boyle dusunduruyor. Sagda solda da zaten boyle tavuklarin besin degerlerinin dusunuldugu gibi olmadigi, degerlerin düsük oldugu soyleniyor. Gunde 300 gr tavuk, haftada 500 gr kirmizi et yiyorum. Boyle bir beslenmeye gelisim de yavas gibi geliyor. Gerci ektomorfum orasi ayri.

    Bu konuda bilgisi olan var mi?

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  2. Orkun Oltu
    Offline

    Orkun Oltu Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2014
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    chef
  3. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Hocam ya sen beni anlamadin ya da ben seni anlamadim. Bu degerlere ulasmak degil mesele. Zaten bunlari biliyoruz. Tavuk gogsu 23 gr protein icerir dendiginde bu fabrikasyon tavuklar icin mi yoksa saglikli bir sekilde gezerek buyuyen bir tavuk icin mi gecerli? 45 gunde buyuyen bir pilic bu degerleri tasiyamaz gibi geliyor bana

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. defance04
    Offline

    defance04 Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    evet bu konuda benimde şüphelerim var. ben tavuk yediğim günlerde 100 gr eti 20 gr protein olarak hesaplıyorum.
     
  5. Ge-Force
    Offline

    Ge-Force Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    çiflik tavuklarını şişiriyolar diye söylenti var ama ne kadar doğru bilmiyoruz
     
  6. fullcontrol
    Offline

    fullcontrol Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    72
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    türkiye crimea bulgaria hungaria
    bir belgeselde izlemiştim dışarda doğal olarak yumurta yapan tavuk ile sanayide kapalı ortamda yetişen tavuk yumurtası labaratuar testlerinde protein suplament değerlerinde her ikisi arasında hiç bir fark yokmuş belkide ticari bir belgesel bilemicem
    piliçler hareketli hayvanlar kapalı yerde hareketsiz yetişen piliçler vücutlarında toksinleri tutar sindirim sistemlerini bloke etmek için verilen gıdaları hızlı bir şekilde emilimlerini sağlamak için antibiotik ve diğer kimyasal ilaçlarla ile büyütüyolar buda pilicin etine geçmekte aynı şekilde insana geçiyo çevremizde obezite in artışı bu yüzden kanser vakaların çoğalması insanların yediği gıdalardan yeteri kadar vitamin mineral protein suplament almamasıdır buda bağşıklık sistemini güçsüz brakıp zararlı kanser hücrelerin çoğalmasını yani anlicağınız bu bir gıda terörü tr de yılda binlerce insan gıda yüzünden ölmektedir ve hiç bir önlem alınmıyor tüketici bilinci yok! bizim labaratuar testlerine ihtiyacımız yok doğa ana bize görme (etiketi okuma ve akıl) tat alma koku almak gibi duyular vermiştir iysini ve kötüsünü anlamak için herkez örnek olarak ekmeğin ii sini ve kötüsünü yemiştir farkınıda kolayca anlar bilinçli tüketici olursak üreticilere vereceğimiz en büyük ceza bu farkı anlayıp ürünlerini almamak olacak ozaman mecburen en iisini yapmak zorunda kalacaklar!
     
  7. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Dediğim gibi, aldığım tavuk göğüsleri tabakta. Çoğunuz bilir. Bu tavuklar 40-45 gün gibi bir sürede yetiştiriliyor. Olması gereken değerlere bu sürede ulaşabileceği insanın aklına yatmıyor.

    Ntv'de ben de bir belgesel izlemiştim. İzleyen bilir. Adını unuttum ama sağlam bir belgeseldi. Kesin Discovery kaynaklıdır. Bunda değerler falan konu değildi. Direkt, günümüz endüstriyel gıda sektörü işleniyordu. Aralarında tavuk çiftlikleri de vardı. Amerika'da çekilmiş. Tavukların barınağı siyah tülden içerisi gözükmesin diye. Hepsi bir firma adına üretim yapan çiftlik sahipleri. Burada da olduğu gibi... Görüntü alınması yasak. Hatta bir çiftlik sahibi kadın bütün kuralları hiçe sayarak röportaj yapıp görüntü alınmasına izin verdi. Tavukların kimileri yürüyecek hali bulamıyor. Çünkü hareket etmeden belli bir ağırlığa ulaştığı için bacakları taşımıyordu. bildiğin sırt üstü dönmüş bir böcek gibi cebelleşiyor. Haliyle firma kadınla olan sözleşmesini feshetmiş...
     
  8. TedBundy34
    Offline

    TedBundy34 Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2013
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende birşey farkettim. Memleketdr kendi tavugumuzun pismesi 1.5 saat sürdü ama burda satin aldigimiz tavuklar 5 dk sürüyor pişmesi
     
  9. Orkun Oltu
    Offline

    Orkun Oltu Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2014
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    chef
    hocam ben eklemeyı unutmusum benım yolladığım yurtdışı veriler arkadaşların dediği gibi köy tavuğu değil çiftlik tavukları tüketiliyor bu besin değerleride ona göre belirlenmiştir diye düşünüyorum :)
     
  10. Bosanac16
    Offline

    Bosanac16 Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Cinsiyet:
    Bay
    Belki protein oranı o olmayabilir. Ama sen kendi gelişimini az bulup bunu tavuğa yükleyemezsin.:))))

    Beslenme çok önemli faktör işin % 40 ı ama %30 çalışma %30 dinlenmede var.
    Sen işin % 40 'ını dört dörtlük yapıyor olabilirsin ama dinlenmende yada çalışma şeklinde de problem olabilir.
     
  11. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Hocam ben hayatımda bir forumu bu kadar okumamıştım. O yüzden sorunun kaynağına inmek istiyorum. Dinlenme ve çalışma daha kolay yapılabilecek işler. 12-1 gibi yatıyorum. Haftada 4 gün çalışıyorum. Hareketlerin orijinal isimlerini, formunu biliyorum.

    Geriye sadece beslenme kalıyor ki bir ekto için en büyük mesele bu. Göbeğe dikkat etmek, proteini tutturmak, kilo almak vs... Kırmızı etten bu kadar şüphelenmiyorum ama tavuktan her daim şüphe etmek gerekir.
    --- Mesaj birleştirildi, 23 Mayıs 2014 ---
    Bir de şunu eklemek isterim. Günde 300 gr tavuk yiyip bundaki proteinin 23x3=69 gr protein olduğunu düşünürsek ama diğer yandan da oranın o olmadığını ve haliyle daha az protein alındığını hesaba katarsak uzun vadede bana etkisi olacaktır diye düşünüyorum.
     
    Son düzenleme: 23 Mayıs 2014
  12. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Tavugun her bölgesi de ayni protein degerine sahip degildir.fazla kasmadan ortalama 20 gr dan hesap edin.yani günde en fazla 500 gr tavuk yiyorsunuzdur ondada bu 3 gr lik fark 15 gr apar,bu oranda ne rezil eder nede vezir.
     
  13. defance04
    Offline

    defance04 Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    98
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    28
    bu arada etin pişmiş değerini hesaplayın. pişmemiş etle pişmiş et arasında 200-300 gr fark oluyor.
     
  14. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Degerler cig duruma gore hesaplanmiyor mu zaten normalde? Butun besinlerde boyle diye biliyorum ben. Besin suyunu cekse de protein orani korunuyor diye yazilir burada.

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. eagle45
    Offline

    eagle45 Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    210
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Degerler cig duruma gore hesaplanmiyor mu zaten normalde? Butun besinlerde boyle diye biliyorum ben. Besin suyunu cekse de protein orani korunuyor diye yazilir burada.

    GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  16. operasyon1905
    Offline

    operasyon1905 Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2014
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    çiftlik tavuğu tabi ki de hiç bir zaman köy tavuğunun yerini tutmaz ama TAT olarak tutmaz.. besin değerlerinin çokta farklı olmadığıyla alakalı bir sürü makale ve araştırma var, arkadaşın dediği gibi bu araştırmalar belkide ticaridir ama sonuçta bu sporu bu araştırmalar makaleleri ve belgeseller doğrultusunda yapıyoruz, öyle düşünecek olursak marketten aldığımız peynirin üzerinde yazan değerlere de inanmamamız lazım. ama inanıyoruz işte.. en fazla farkedeceği 3 gram olsun onuda telafi edersin zaten..
     
  17. Aziz-han
    Offline

    Aziz-han Üye

    Katılım:
    19 Mart 2014
    Mesajlar:
    540
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    İşin yüzdelerin de sıkıntı var beslenme daha yüksek 60 70 diyebilirsin


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
    eagle45 bunu beğendi.
  18. Aziz-han
    Offline

    Aziz-han Üye

    Katılım:
    19 Mart 2014
    Mesajlar:
    540
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    pişince deger kaybetmez çig hesaplamak gerekir


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
     
  19. avcy
    Offline

    avcy Üye

    Katılım:
    9 Mart 2014
    Mesajlar:
    105
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    100 gramını 150 gramını hesaplamayın alın güzelce bütçeniz doğrultusunda tavuk göğsü antreman sonrasında güzelce yiyin ben gramaja çok takılmıyorum,önemli olanın yağı az,karboyu gerektiği kadar almak olduğunu bilirim. yanlış anlamayın dediğimi yapabilecek bi tarzım yok. çok takılmak motivasyonunuzu etkileyebilir gibime gelmekte.
     
  20. atarm
    Offline

    atarm Üye

    Katılım:
    28 Mart 2014
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    bilgisayarcı
    Yer:
    istanbul

    selam,

    belgeseli biraz izledim ben de, Food Inc., Gıda Aş. diye geçiyor
    video olarak biçok yerde var
     

Sayfayı Paylaş