Tavuk Göğsü - Yemek [Resimli]

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Tolga AKYOL tarafından 6 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Tolga AKYOL
    Offline

    Tolga AKYOL Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Malzemeler
    600 Gram Tavuk Gögsü ( Yagları alınmıs ve kusbası yapılmıs )
    2 Adet Domates
    2 Adet Sivri Biber
    1 Adet Çarliston Biber
    1 Adet Soğan
    2 Orta Boy Patates
    1 Tatlı Kasığı Pul Biber
    1 Tatlı Kasığı Domates Salcası ( İsteyen koymaya bilir koydunmu cok agır bı kıvamı oluyor )
    1 Tatlı Kasığı Zeytinyağı

    Besin Değeri
    Kalori : 940
    Protein : 141 Gram Hayvansal - 11 Gram Bitkisel
    Karbonhidrat : 65 Gram
    Yağ : 9 Gram

    Öneriler
    - Domates salçasını atmadığımız da tadında pek bir fark olmuyor aslında daha güzel oluyor damak tadınızı göre değişebilir.
    - İsteğe baglı olarak içine farklı sebzelerde atılabılır; havuç , brokoli vb daha once denendi guzel oluyor :)
    - Karbonhidrat m:)tarını arttırmak için patates sayısını arttırabilirsiniz.
    - Yerken 1 bardak su ve yarım kase yaglı yogurt veya tam kase yagsız yogurtla cok guzel oluyor :)
    - Yemeğimiz 4 veya 5 ogun seklinde tuketılıyor kısıden kısıye degısebılır afiyet olsun :)

    Yapılış

    İlk önce malzemelerimizi temin ediyoruz. Furkan0356.jpg Furkan0357.jpg

    Daha sonra malzemelerimizi resimdeki sekilde hazırlıyoruz. Furkan0370.jpg

    Ardından Tenceremizi seçip 1 kasık yağını atıyoruz ve kızarmasını beglıyoruz. Furkan0371.jpg

    Ardından etimizi atıyoruz etlerimizi pistiginde domatesi atıyoruz bıraz beglıyoruz 3-4 dk daha sonra biber ve soğanları 2-3 dk sonra pateslerimizi atıyoruz , yemeğimiz pismesıne yakın 1 tatlı kasıgı salca ve 1 tatlı kasıgı pulbiberi atıp agzıın kapıyoruz 5 dk daha bekliyoruz ve sogumasını beglıyoruz.
    Furkan0373.jpg Furkan0375.jpg
     
    2157, Nicomedia41, charming_7 ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. charming_7
    Offline

    charming_7 Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2013
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Trabzon
    ellerine sağlık çalışma için
     
  3. Tolga AKYOL
    Offline

    Tolga AKYOL Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    ben tesekkur ederım bı yararım dokunduysa ne mutlu
     
  4. perfusionist
    Offline

    perfusionist Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2013
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    sıradan ama emeğe saygı teşekkürler...
     
  5. kromiti
    Offline

    kromiti Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2011
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    Eline sağlık.. Benimde tavsiyem tavukları daha ince dilimlerle kuşbaşı kesersen boğazdan çok daha rahat geçiyor. Ben neredeyse kıyma gibi yapıyorum :)
     
  6. Mc58
    Offline

    Mc58 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Çalışma için teşekkürler. Öneriler kısmının son maddesini gözüm baya bir aradı. Kaç öğün olduğunu gerçekten merak etmiştim :)
     

Sayfayı Paylaş